Faqja e autorit

Mochtar Lubis


MOCHTAR LUBIS, gazetar dhe romancier lindi në Mars 1922 në Sungai Penuh, Indonezi. Ai ishte i gjashti i dymbëdhjetë fëmijëve. Krijimet e para letrare i botoi në gazetën Sinar Deli kur ishte adoloshent. Mbas mbarimit të Luftës së Dytë Botërore punoi në Agjencinë Antara. Në vitin 1949 themeloi të përditshmen Indonesia Raya. Në vitin 1975, gazeta që ai drejtonte u mbyll për shkak të denoncimit të një skandali të qeverisë së Sukamos dhe Lubis u arrestua. Në vitin 1975, themeloi revistën "Horizon” dhe Fondacionin "Green Green”. Romani i parë i tij, "Muzgu në Xhakartë” e bëri shumë të njohur si shkrimtar në Indonezi dhe jashtë saj. Është autor i shumë librave. Vdiq në vitin 2004.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania