Faqja e autorit

Mario Boneti


Mario Benedetti (1920-2009) ka qene romancier, poet dhe gazetar uruguaian dhe konsiderohet nje nder shkrimtaret hispanoamerikane me te rendesishem te shekullit XX. Ai eshte' autor i me shume se nentedhjete librave dhe vepra e tij eshte perkthyer ne njezet e gjashte gjuhe te botes. Pasi perfshihet gjallerisht ne qarqet majtiste, detyrohet te mergoje nga Uruguai per shkak te grushtit te shtetit me 1973. Rikthehet ne atdhe pas rivendosjes se demokracise me 1985.
Vendoset perfundimisht ne Montevideo, ku vazhdon te shkruaje deri sa vdes me 2009.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania