Faqja e autorit

Margaret Laurence


..ka lindur ne Nipaua, Manitoba, ne vitin 1926.
Mbas diplomimit ne United College ne Uinipeg ne vitin 1947, filloi pune si reportere ne gazeten "Winnipeg Citizen". Nga viti 1950 deri ne vitin 1957 ka jetuar ne Somali dhe ne Gane. Gjate kesaj kohe ka perkthyer shume poezi dhe proza nga gjuha somaleze.
Ne vitin 1957, u kthye nga Afrika dhe u vendos ne Vankuver. Veprat e para te botuara nga Margaret Laurence jane romani "This Side Jordan", dhe permbledhja me tregime "The Tomorrow-Tamer". Ne vitin 1962 u transferua ne Angli, ku mbas ketij viti botoi: "The Stone Angel", "A Jest of God", "The Fire-Dwellers", "A Bird in the House" dhe "The
Diviners".
M. Laurence vdiq ne Leikfilld, Ontario, ne vitin 1987.
Laurence deperton shume thelle ne problemet e identitetit. Romani Falltaret eslite nje pike referuese e identitetit te letersise kanadeze ne bote.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania