Buy this product
800 Lekë

Magjistari ( Published by: Plejad in 2013 )

Author:  Samerset Mom
Translator:  Aleksandër Koli

“Magjistari” është një nga veprat më komplekse të Somerset Maugham. Arthur Burdon, një kirurg anglez, niset për Paris për të takuar të fejuarën e tij, Margaret Dauncey, e cila studion për arte së bashku me shoqen e saj, Susie Boyd. Natën e parë të qëndrimit në Paris, Burdon takon Oliver Haddo, i cili pretendon se është magjistar dhe se është nën urdhrat e mentorit të Burdon, mjekut të dalë në pension, Dr. Porhowt. Ndërsa askush nuk e beson fillimisht, Haddo performon disa numra magjie për ta në ditët në vijim. Arthur zihet me Oliver, pasi ky i fundit godet qenin e Margaret. Për t’u hakmarrë, Haddo përdor personalitetin e tij, si edhe magjinë, për të joshur Margaretën. Ata martohen dhe arratisen nga Parisi, duke lënë një letër ku informojnë Burdon. Arthur kthehet në Angli dhe i përkushtohet punës. Ndërkohë, Susie ka rënë në dashuri me të, edhe pse e di se kjo dashuri nuk do t’i kthehet kurrë, ndaj edhe ajo ikën në Itali. Gjatë udhëtimit të saj, Susie dëgjon për z. dhe znj. Haddo, që martesa e tyre nuk është konsumuar. Kur kthehet në Angli ajo takon Arthurin dhe së bashku shkojnë në një festë. Për habinë e tyre, në festë është edhe çifti Haddo. Në nesërmen, Arthur e rrëmben Margaretën, por i shoqi ka ende një infuencë të fortë ndaj saj, kështu që ajo kthehet sërish tek ai. Në fakt, Haddo e do Margaretën vetëm për ta sakrifikuar për të realizuar ritet e tij okulte. Dhe Haddo ia arrin qëllimit.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Plejad (2013)
  • Published in: 2013
  • ISBN-13: 978-9928-4170-7-7
  • Page nr.: 272
  • Book dimensions: 145 x 205 x 21 mm

More About the Author

Samerset Mom -

All rights reserved. © 2015 Library Albania