Buy this product
650 Lekë

Lundrimi drejt Bizantit ( Published by: in 2017 )


William Butler Yeats (1865 - 1939), është bindshëm poeti më i madh i shekullit XX. Ai kaloi një jetë jashtëzakonisht të pasur e produktive; është themeluesi dhe fari i Ringjalljes Letrare Irlandeze dhe të teatrit Abbey,Teatrit Kombetar të Irlandës; patriot, Shkrimet e të cilit frymëzuan intensivisht betejën e Irlandës për vetvendosje politike; ka qenë anëtar i Senatit më 1922 kur Irlanda fitoi lirinë 700 vjet pas administrimit të huaj. Yeatsi ishte dhe folklorist e mitolog si dhe gjithë jetën një studiues i misticizmit Oriental e Perëndimor. Tek ai përmblidhet aktiviteti i njeriu poet,dramaturgut,njeriut të teatrit dhe aktivistit kulturor -fragment nga Hyrja Dr.James W. Flannery William Butler Yeats është poeti më i madh i gjuhës angleze te shekullit XX. -Derek Walcott

Price: 650 Lekë
Buy this product
650 Lekë

Product Details

  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-4395-1-2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 124
  • Book dimensions: 138 x 210 x 10 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania