titleToAlt
Ky udhëzues përmban biseda komunikuese në te gjithë aspektet e jetës dhe ka një fjalor mjaft të pasur teknik me rreth 6000 fjalë teknike në degët dhe profesionet më kryesore, si ekonomi, tregti, turizëm, mekanikë, mjekësi, sport, etj. Vijnë edhe shqiptimet e fjalëve.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
"Bimët mjeksore të Shqipërise" është një udhëzues për 140 bimë që rriten tek ne dhe që përdoren më tepër në praktikën e mjeksisë popullore të vendit tonë.Libri jep profilet e bimëve të përdorura që në kohë të vjetra dhe që sot studjohen për vetitë e tyre kuruese. Njeriu kërkon bimën ose e rrit atë dhe natyra bimë ushqen dhe shëron njeriun.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Ky libër ka pasur në letërsi një efekt që s’mund të krahasohet. Nga njëra anë ai shfaqet si monument i palexueshëm dhe i errët, diçka vetëm për një elitë intelektuale dhe nga ana tjetër, është shndërruar në një kulturë popullore. Të gjitha përgjithësimet te ky libër janë bajate dhe banale, thua sikur autori është frymëzuar nga stereotipat e vjetra. Tek “Uliksi” gjejmë po ato shqetësime të vjetra njerëzore: familja, përkujdesja, konflikti, beteja apo pushteti, rrëzimi, zija ,vetmia, mashtrimi,të gjitha të paraqitura aq vrullshëm tek Odiseja.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
“Dublinasit” një libër që fillon të shkruhet në 1905 nga autori James Joyce, dhe pas shumë peripecive dhe refuzimeve arrihet te botohet në Nju York në 1915. Ky Libër është një përmbledhje me tregime, ndër të cilët do të gjeni: • Motrat • Takim • Arabia • Evelina • Pas garës • Dy kodoshë etj.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“Libri i rërës” është një libër më tregime. Ky vëllim perfshin 13 tregime, një numër sa i rastësishëm aq dhe fatal. Tregimet janë nga më të ndryshmet: autobigrafike, tregime dashurie, psikologjike, rrëfenja , etj.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër, Balzaku e dështon figurën për ikonën. E dështon, përshkrimin mbi fundin e kryeveprës, për ta lënë një kaligramë. Jo për atë çka ajo mbërriti të jetë, më shumë se për të lajmëruar atë që donte të ishte: të shkatërrojë realen për t’i zënë vendin. Për të shpëtuar copën, të pareduktueshmen, monadën, bukurinë. Për t’ia dhënë asaj që është e pashkatërrueshme e cilësinë e vet. Asaj që është …Imazh.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Frenhofer, një piktor i jashtëzakonshëm, krijesë e mistershme Balzakiane tenton të jashtëzakonshmen: mishërimin real të bukurisë, dashurisë dhe pasionit ideal; shpall të jashtëzakonshmen: qëndresën për të mos e shfaqur para syve të kurrkujt krijimin e tij. Të tjerët sigurisht arrijnë t’ia zhbëjnë ëndrrën në këmbim të një bukurie të gjallë. Rezultati: një dashuri e dënuar më zhbërje shkelet në dënesë dhe të tjerët shquajnë në tablo vetëm një këmbë venere që mbin nga një rrënojë ngjyrash, e ndërkaq dëgjojnë leksionin profetik mbi bukurinë e shkruar dhe imazhin tradhtar të artit modern, që përfundon në vetëvrasje.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
“Filozofia e salloneve” e ilustruar nga një frontespic alegorik dhe katër figura erotike. Nëntitulli, ose mësuesit imoral, paraqesin me saktësi që në dialogun e parë përmbajtjen e veprës. Ajo është e ndarë në shtatë dialogje, ku personazhet kryesorë jane zonjusha Eugjeni de Mistival, zonja Sent- Anzhe dhe Dolmantesë. Ky libër na jep edukimin erotik të një vajze të re, që dy personazhet e tjerë do ta shtynë në botën e shthurjes, pasionit, epsheve e mekatit…
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Më librin “Pyesni Pluhurin”, shfaqet personazhi që do e shoqërojë Fanten në udhëtimin e tij drejt drejtësisë: Arturo Bandini. Në këtë libër të sagës së Bandinit njihemi me një të ri italo-amerikan më ëndrrën e çmendur për t’u bërë shkrimtar. Fatkeq në dashuri, dorëshpuar dhe i urritur, rebel dhe zemërbardhë, merakli i të bukurës, altruist… Arturo Bandini është një personazh që për nga freskia e tij dhe gjallëria nuk e ka shokun në romanin modern dhe shumë personazhe të tjerë, ai i bën të duken të lodhur. Por nuk është heroi tipik amerikan, që në fund i kapërcen pengesat dhe korr duartrokitje. Asnjë nga personazhet e librit nuk del i fituar nga beteja me jetën.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Lexo "Amerikën" të zbulosh të nëndheshmen e një kontinenti përrallash. Të qasësh një tjetër univers, një tjetër kohë, një tjetër botë. Të rrokësh imazhet e një utopie të çuditshme, që pa reshtur, përkundet mes ëndrrës dhe realitetit.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Mbi autorin Michel Tournier, lindur në Paris më 1924. Është mbiquajtur "Kontrabandisti i Filozofisë" meqë u rrek të kalonte Platonin, Spinozën dhe Kantin në botën e historive dhe rrëfimeve. Ka jetuar në Vallèe de Chevreuse pranë Parisit. Për këtë roman është vlerësuar me Çmimin Grand Prix të Akademisë Franceze në 1967; Çmimin Goncourt (1970) për romanin "Mbreti i Verrishtave"; Anëtar i Akademisë Goncourt (1972) dhe Medalja Goethe (1993). Konsiderohet si një nga prozatorët më të mëdhenj me inspirim metafizik të gjysmës së dytë të shekullit XX.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“Për Francën” është një libër i çuditshëm dhe befasues i autorit Emil Cioran. Nisur për t’iu kushtuar Dekadencës së Francës, ai në të vërtetë është një Himn për Francën, një himn dashurie. Nëse fjala dekadencë përsëritet dora-dorës për të shpjeguar që Franca s’ka më të ardhme, sepse për shumë kohë ka dhënë më tepër se çdo vend i botës.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Libri që keni në duar, mëton të tregojë se vullneti për ta zhdukur përçarjen dhe luftën sociale në emër të menaxhimit të arsyeshëm të interesave dhe njëkohësisht shkatërrim i vetë lidhjes politike si të tillë dhe se rizgjimi i pasioneve identitare dhe dhunës etnike është pasojë e drejtpërdrejte e këtij shkatërrimi. Ai u shkrua në kohën kur rikthimi i shumëshpallur i politikës po niste të shfaqte natyrën e vërtetë: tkurrjen e politikës në menaxhim shtetëror dhe reduktimin e këtij të fundit në organizimin global të jetës në pajtim me ekzigjencat e kapitalizmit ndërkombëtar.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Ky libër, më tepër se premtim për përgjigje është njoftimi i pyetjes që autori i shtron vetes përgjatë gjithë këtyre faqeve. Këta libra nuk do të synojnë aspak të ofrojnë ndonjë gjeologji apo gjeografi shteruese të kinemasë, por vetëm ta shtyjnë lexuesin nëpër vargun e thellimeve, hulumtimeve, vështrimeve të praktikuara në rastin e filmave që i propozohen reflektimit të kritikut.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Monteskje na vjen me një libër të titulluar “Arti i luftës tek romakët”. Monteskje nisi udhëtimin e tij me qëllim, të studionte zakonet e popujve dhe format e qeverisjes duke i vëzhguar nga afër. Në këtë libër ai sjell shqyrtime, filozofi dhe përshkrime të gjalla për artin e luftës tek romakët.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Vepra "Mbi luftën" e Clausewitz-it, është aq madhore, saqë mbetet vepra e fundit që është shkruar mbi luftën. Sigurisht që pas kësaj vepre janë shkruar punime të ndryshme rreth çështjes së luftës, por askush pas Clausewitz-it nuk ka bërë një vepër sistematike që të kishte për objekt shqyrtimin e hollësishëm dhe të detajuar të luftës.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Sun Zu sjell një libër mbi artin e luftës, po me të njëjtin titull. Një koleksion trofesh mendimi nuk mund të kuptohet pa dy kategoritë themeltare të qytetërimeve: Arti dhe Lufta. Autori sjell çdo mendim mbi këto tema.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër, Makiaveli parashtron disa koncepte themelore të refleksionit të tij teorik në lidhje me të pazgjidhshmen të ndërtuar mes “luftës” dhe “politikës”, mes pushtetit ushtarak dhe pushtetit civil.” Arti i luftës”, mund të përcaktohet si një vepër kalimtare, pra nga literatura politike, aktive dhe qëllimore, në një forme shkrimi më të shkëputur dhe më pesimist.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Historia nistore e kësaj përmbledhjeje madhështore është mërtisur prej territ të lashtësisë. Autorësia i përshkruhej zotit Tot, shkruesit të zotave; Toti, gjatë Krijimit, shqiptoi fjalët, të cilat u trupëzuan nga Ptahu dhe Khenemui. Libri i të Vdekurve, që konsiderohej fort i vjetër qysh në kohën e mbretërimit të Semtit, mbret i Dinastisë së Parë, u kopjua, u rikopjua dhe u shtua nga breznia në brezni përgjatë një periudhe prej afër 5000 vjetësh. Egjiptiani i përshpirtshëm, qoftë ky mbret a bujk, mbretëreshë a shërbëtore, jetonte me mësimet e Librit të të Vdekurve ndër sy; ai kallej në varr në pajtim me udhëzimet e tij dhe mbështeste shpresën për jetë a lumturi të amshuar në efektshmërinë e himneve dhe lutjeve të tij, si dhe në fjalët e fuqisë. Kapitujt e librit ai nuk i konsideronte si një lëndë për ushtrime gramatikore, por si udhërrëfyes të tërëfuqishëm përgjatë rrugës, e cila, pasi kalonte mespërmes vdekjes dhe varrit, e shpinte atë në mbretërinë e dritës dhe të jetës dhe në praninë e qenies hyjnore, Ozirisit, atij që ngadhënjeu mbi vdekjen, atij që bëri të mundur "rilindjen" e burrave dhe të grave.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Ky është një filozofim lokal i një filozofie të pafilozofuar. Nëse popuj të tjerë kanë kaluar përvoja të ngjashme, ndoshta mund të vlejë dhe për ta. Nuk synohet krijimi i ndonjë filozofie të re, por vështrimi i realiteteve të ndryshme nga filozofi të ndryshme ekzistuese. Është si një dhomë pasqyrash që pasqyrojnë pamje te ndryshme të së pasqyruarës. Por e pasqyruara mund të zgjedhë pamjen që i pëlqen, duke krijuar kësisoj veten.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Në mes të dy luftrave botërore, vapori Virginia ecejakej nga Europa në Amerikë, me pasagjerë miliarderë, emigrantë e njerëzi dosido. Mbi Virginia jepte shfaqje një pianist i jashtëzakonshëm, me një teknikë të mahnitshme,i aftë të luajë një muzikë të padëgjuar kurrë më parë, të mrekullueshme. Historia e këtij pianisti është një çmenduri; ai kishte lindur mbi atë anije dhe nuk kishte zbritur kurrë prej saj. Askush nuk e di ende pse-në. Libri është shndërruar edhe ne film.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
“Një mijë e Nëntëqind e Tetëdhjetë e Katër”, një kuadër tronditës i një shoqërie ku Vëllai i Madh mishëron një fuqi të aftë të kushtëzojë dhe shtypë individualitetin e qytetarit. Me shkrimeve të tjera me tone autobiografike të Orwell-it, mund të përmendim përmbledhjet e letrave dhe artikujve, esetë dhe romanin Keep the Aspidistra Flying (1936). Ky epigraf i profecisë së veprës, me valencë shumëpërfshirëse, është i vlerëshëm të na e risjellë, fare shqip, edhe kumtin mbi imazhin e të shkuarës nën vragën e çizmes, edhe përfytrimin e të ardhmes si marrëdhënie me leximin në vijim... Nëse doni një pamje të ndjesisë së fundme të një lexuesi të ndjeshëm, përfytyroni shenjimin e shollës në fytyrën e tij ...përgjithmonë. Sugjerimi ndaj lexuesit, veçanërisht shqiptar, për të mos e nisur këtë libër, mbetet i barasvlerëshëm me lutjen për të mos e evituar kurrësesi.
Çmimi: 1000 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania