titleToAlt
Rrethanat në të cilat ato ekzistojnë. Prandaj, qendra e interesit të saj është jeta, në kuptimin më të gjerë, si e njeriut, ashtu edhe e të gjitha qënieve të gjalla, ku përgjithësisht theksohet lidhja morale me jetën. Përndryshe, bioetika është një përberje e dy fjalëve greke: bios [jetë] dhe etos [etikë, karakter. Vepra që mbani në duar, me një gjuhë të qartë dhe me prova shkencore, e paraqet relacionin ndërmjet tekno-shkences dhe etikës njerëzore duke e analizuar ndikimin e proçesit teknologjik shkencor në prishjen e baraspeshës etike dhe aksiologjike në shoqërinë njerëzore, veçanërisht në kohën e re.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Vepra e artit, në ndyshim nga objektet e thjeshta, i përket, jetës së shpirtit. Në veprën Çështje të estetikës, autorët kanë përzgjedhur një mënyrë krejtësisht tjetër: kryesisht të drejtuar përkundrejt koncepteve që përdoren në përceptimin estetik të veprave të artit, dhe që synojnë shqyrtimin e forcës dhe të koherencës filozofike.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Këtë radhë "universiteti alternativ" ua sjell një kryevepër, Rimendimi i historisë botërore, të Marshall G.S. Hodgson [1922-19BB], ish-profesor i historisë nga Universiteti i Chicagos, shkruar qysh në vitet e tij studentore, grupuar më vonë nga Edmund Burke, në tre pjesë: "Europa në kontekstin global", "Islami në kontekstin global" dhe "disiplina e histories botërore" që është botuar pas vdekjes së autorit. Në këtë studim Hodgson, ky "kundërshtues i ndërgjegjshëm" [conscientious objector] trajton historinë globale në përgjithësi dhe atë islame në veçanti", gjithnjë duke sfiduar paradigmën e studimeve qytetërimore, përjashtimizmin dhe supermacizmin perëndimor historik dhe qytetërimor.
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
"Ashtu sikurse shoqëria e Mesjetës ekuilibrohej mbi Zotin dhe djallin, po ashtu shoqëria jonë ekuilibrohet mbi konsumin dhe mbi raportimin e tij. Përsëri, përreth djallit mund të organizoheshin herezi dhe sekte të magjisë së zezë. Magjia jonë për ne është e bardhë dhe nuk ka më herezi të mundshme me bollëk. Kjo është bardhësia profilaktike e një shoqërie të ngopur, e një shoqërie pa trallisje dhe pa histori, pa nje mit tjetër përveç vetvetes." Libri i Jean Baudrillard-it, Shoqëria e konsumit, është një kontribut kryesor për sociologjinë bashkëkohore. Sigurisht ai ka vendin e tij në familjen e librave si: Mbi ndarjen e punës sociale, e Durkheim-it, Teoria e klasës se dëfrimit, e Veblen-it apo Turma e veçuan e David Rieaman-it.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Marrëdhëniet midis Turqisë, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja Si pasojë e pozicionit të saj gjeopolitik, marrëdhëniet turke - shqiptare - maqedonase ndër shekuj kanë shfaqur një homogjenitet të veçantë historik, kuluror dhe shoqëror - ekonomik. Historia e këtyre rajoneve në përgjithësi është pjesë e pandashme e historisë dhe qytetërimeve lindore dhe perëndimore.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Romani i Klimacek është njč himn për tolerancën, për pranimin e të tjerëve dhe për nevojën për të mbështetur dhe ndihmuar më të varfërit. Ai është një thirrje për të reflektuar dhe me pak vullnet të mirë, t'i shohim disa gjëra ndryshe. Ndërsa vetë historia është në kohë të errëta; shpirtin i protagonistëve është i paepur dhe me dëshirën për liri... Për shkak të totalitarizmit dhe dhunës, ata lanë atdheun e tyre dhe u nisën në një udhëtim të rrezikshëm në kërkim të lirisë në vende të huaja, ku i duhej të rindërtonin jetët e tyre... Autori i vizaton me realizëm heronjtë e romanit të tij... dhe shpesh nga sfondi i emocional i historisë, lotët mund të të rrjedhin shpesh.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 2400 Lekë
titleToAlt
Që pri Tivarit deri në Prevaz Gjith kund lishon dilli vap dhe rrez, Asht toka jon të parët na i kan lan, Kush mos të përkas se vdesim të tan. Se vdesim si burrat qi vdiqen që motit. Për mos me u turpëru para Zotit!
Çmimi: 850 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Një djalosh gjashtëmbëdhjetëvjeçar mbërrin i vetëm në Jerusalemin e lënduar nga lufta çlirimtare, qytet i cili gjendet kaq larg Bagdadit prej nga vjen ky djalosh. I vetëm, ai siguron jetesën duke shperndarë gazeta e duke bërë dërgesa postare me biçikletë për zyrën e kryeministrit, por pa diskutim që ëndërron një jetë krejt ndryshe. Rrjedha e jetës së këtij djaloshi të quajtur Nuri Halasxhi është e pabesueshme: familja e tij vendoset në një fshat të degdisur midis dunave të rërës, ku fqinjët e tyre ishin muzikantë të verbër; i ati e dërgon atë në kibuc që, të paktën ai, të integrohet në vendin e ri dhe me tej atij i bie barra të sigurojë një apartament për të tërhequr familjen në kryeqytet.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Hulumtimi sociologjik mbi fenomenin e devijimit social, si dhe elaborimi i qëndrimit të Fesë islame ndaj devijimit social, është një problem shumë me interes shkencor në shoqërinë moderne globale. Në këtë kontekst dua të theksoj se nevoja e domosdoshme e hulumtimeve të tilla në periudhën në të cilën jetojmë, është rezultat i kompleksitetit shoqëror, si dhe fenomenit të devijimit social (patologjisë sociale) si derivat i shoqërisë moderne. Religjioni si fenomen shoqëror ka një rol shumë të rëndësishëm në rregullimin e marrëdhenieve shoqërore, ku bëjnë pjesë edhe fenomenet sociopatologjike.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Saranda e munguar është testamenti i gjurmëve të ngjizura nga ngjarjet dhe arsyet kryesore që i dhanë fillim ekzistencës, vazhdimësisë dhe transformimit të qytetit. Ky sekret i shpirtit të qytetit, thesar ende i fshehur, nuk serviret thjesht si nostalgji, por si energji pozitive transformuese dhe si instrument dizajni nga ku mund të marrin jetë vepra të reja drejt një qyteti më të dëshiruar. Qyteti i munguar është rilexim i historisë së qytetit dhe vendmbajtësit të tij gjeografik, me ndjeshmërinë bashkëkohore për të rikuperuar urbanen dhe natyrën në një kohë kur duket se qytetet tona kanë humbur orientimin; është një sinjal për të kuptuar se si fusha e kërkimeve me fokus historinë e qytetit mund të bëhet aktive dhe pjesemarrëse për të ndërtuar vlera të së ardhmes; përpjekje për të kuptuar se si zgjidhje në të kaluarën mund të ndikojnë të tashmen dhe të ardhmen.
Çmimi: 1800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania