titleToAlt
Një pjesë e rëndesishme këtij romani, ndryshe nga dokumentat dhe faktet historike, tregon për mënyrën se si funksiononte sistemi nazist dhe se si Shindleri arriti ta manipulojë dhe ta shmangë administratën e tij të frikshme... Edhe pse u arrestua disa herëi dyshuar për tradhëti ndaj kombit, ai i mbushi listat e punëtorëve të tij me emrat e fëmijëve hebrenj të kampit; duke u justifikuar dhe argumentuar në administratën naziste se vetëm duart e vogla dhe gishtat e hollëte tyre, mund të kishin rezultat "në mbushjen e predhave dhe përgatitjen e municioneve luftarake"...
Çmimi: 1400 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania