titleToAlt
Kina ka hyrë në një epokë reforme të thellë, periudhë kjo që e tregojnë një numër karakteristikash të reja, mes të cilave spikat ajo e kontradiktave të mëdha dhe e mundësive strategjike. Periudha e "Normalitetit të Ri", e cila u shfaq si një rezultat i rritjes në dekada të ekonomisë, rezultoi të ishte një katalizator për tranzicionin dhe rritjen e strukturës ekonomike dhe një ndërrim radikal në mënyrën e zhvillimit ekonomik. Si pasojë, Kina kaloi përtej "qëndrimit vend-numëro" dhe tani po lëviz kah vendeve më të zhvilluara. Në aspektin politik, duke pasur në nivelin më të lartë të saj Partinë Komuniste dhe modelin e saj unik të zhvillimit politik, rregullat dhe ligjet e saj do të jenë më të arrira dhe më të konsoliduara në prag të vitit 2020, stili dhe mënyra e saj e qeverisjes do të jenë më shkencore dhe më demokratike, duke i prirë një faze të re modernizimi të qeverisjes. Në aspektin kulturor, do të reformohet edhe më tej sistemi kulturor, duke u mëshuar edhe më tej vlerave socialiste dhe zhvillimit të ngadaltë kulturor kinez i cili po rritet në shkallë botërore. Në aspektin social, synimi është që të kryhet procesi i ngritjes së një shoqërie mjaftueshëm mirë nga të gjitha anët, në prag të vitit 2020, kohë kur shoqëria do të jetë më harmonike dhe jeta e njerëzve do të jetë përmirësuar. Sa i përket ndërtimit të një qytetërimi ambientalist, ky i fundit do të jetë më i përsosur dhe ndërtimi i një Kine të bukur do të jetë më i frytshëm.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Në mos jo e veshur me rroba, me siluetën e saj me siguri (me atë gojën e saj të mbyllur), Hana Dolli përputhej me femrën e re të ideaieve kombëtare: e ftohtë, fshatare dhe e përgatitur për të sjelië në jetë fëmijë e për të bërë punë të rënda. Falë pamjes sime të jashtme, unë isha personi që mishëroja të gjithë njohjen trupore të femrave të këtij lloj. Deri tani unë kisha bredhur shumë dhe kisha shpalosur shumë fustane femrash, kisha prekur shumë kilota, kisha mbajtur mbi supet e mia shumë sandale femrash. Unë? Isha një metër e nëntëdhjetë i gjatë. Ngjyra e flokëve të mi ishte e bardhë, si brymë. Hunda ime flamande vinte e mprehtë, buzët e mia dukeshin mospërfillëse, mjekra ime vinte si e derdhur, kocka e nofullës dukej sikur ishte vendosur nën vesh pas një pune të stërholluar. Supet e mia ishin të sheshta e të plota, kraharori vinte si një bllok i tërë, beli i hollë, penisi vinte i gjatë, por i rrëgjuar si çdo organ i tillë klasik kur është në gjendje prehjeje, me shumë lafshë, kofshët si direkë të latuar, kupat e gjirit të sheshta, pulpat e këmbëve ishin mikelanxheliane, shputat i kisha jo më pak elastike e të hijshme sesa pëllëmbët e duarve. Përqark këtij takëmi trupor kaq tërheqës endeshin sytë e mi arktikë, në ngjyrë bluje kobalti.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky fjalor ofron: -rreth 40 000 fjalë dhe shprehjet më të përdorshme në gjuhën e folur dhe të shkruar greke. - mbi 60 000 referenca, specifikime të fjalëve në fushat ku ato përdoren një shtojcë e shkurtër gramatikore. - emrat kryesorë gjeografikë. - shkurtimet më të përdorshme.
Çmimi: 2200 Lekë
titleToAlt
Noam Çomsky, "eksperti i të vërtetave faktike", sikurse e ka quajtur New York Times-i, është një luftëtar i përbetuar në luftë kundër hipokrizisë politike, barbarizmit shtetëror dhe shpërdorimit të pushtetit. Libri “Amerika ndryshe”, vjen si rezultat i përpjekjeve të tij të pashtershme për t'i vlerësuar superfuqitë e botës me "peshoren dhe metrin" e tyre dhe për t'i nxjerrë përgjegjëse për veprimet që ato kryejnë në emër të popujve të tyre. SHBA-ja dhe aleatët e saj i nënshtrohen një kontrolli të imtësishëm, për ato shkelje të së drejtës që ajo i bën me të dyja këmbët, ndërkohë që në arenën ndërkombëtare shfaqet sikur i mbron ato. Duke analizuar fushatën e SHBA-se ndaj Irakut, ndërhyrjen e NATO-s në Kosovë, suportin Amerikan ndaj një regjimi terrorist në Timorin Lindor dhe krizën politike në Kolumbi, Çomski bën një analize të detajuar të politikës së jashtme të qeverive perëndimore, duke nxjerrë në pah interesat që fshihen pas veprimeve të tyre, siç janë sanksionet ekonomike, që e paralizojnë një vend, dhe operacionet "kirurgjike" ushtarake. Libri është botuar në shumë shtete të botës si Angli, Francë, Suedi, Arabi Saudite, Kosovë, Argjentinë, Spanjë, Greqi, Itali, Gjermani, Taivan, Indi,Portugali, Rusi.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Është historia e një personazhi, ndoshta vetë shkrimtarit, që kërkon të tregojë rrugëtimin drejt një kohe më të mirë, një kohe që është gjithnjë pjesë e destinacionit tonë jo vetëm si individ, por edhe si shoqëri, si komb. Te Naipaul do të gjejmë ndoshta historinë tonë këto vite, në përpjekje për të dalë nga një tranzicion i gjatë që ka lënë gjurmë kudo…
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Ky libër është një metodë e thjeshtë, e kapshme, me CD, jo vetëm për nxënës, por edhe për këdo që është i interesuar për gjuhën spanjolle.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Ky fjalor ofron: -rreth 40 000 fjalë dhe shprehjet më të përdorshme në gjuhën e folur dhe të shkruar greke. - mbi 60 000 referenca, specifikime të fjalëve në fushat ku ato përdoren një shtojcë e shkurtër gramatikore. - emrat kryesorë gjeografikë. - shkurtimet më të përdorshme.
Çmimi: 1800 Lekë
titleToAlt
Fjalori Shqip-Greqisht me: • Mbi 20 000 fjalë • Rreth 15 000 ilustrime • Shprehjet frazeologjike krysore të shqipes • Një shtojcë gramatikore • Udhëzues për përdorimin • Specifikime të fjalëve sipas fushave leksikore etj.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Fjalor Greqisht-shqip me: •20 000 fjalët dh shprehjet frazologjike më të përdorura në gjuhën e sotme greke • Rreth 10 000 ilustrime • Udhëzime përdorimi • Shkurtime & akronime • Emra gjeografikë etj.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Kjo metodë ju ofron: • Një paraqitje të përgjithshme të veçorive strukturore të gjuhës shqipe, të alfabetit, të morfologjisë dhe sintaksës së saj. • 17 mësime praktike me temë nga jeta e përditshme. • Një leksik tematik plotësues me rreth 1000 lema dhe shprehje të gjuhës së folur. • Tabela të zgjeruara gramatikore të lakimeve dhe zgjedhime në gjuhën shqipe.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Fjalor Shqip- Greqisht: 600 L, 452 fq Ky fjalor ju ofron; - 10 000 fjalët dhe shprehjet më të përdorura në gjuhën e sotme greke, - Rreth 8000 ilustrime, - Udhëzime përdorimi , - Shkurtimet sipas fushës përkatëse.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Fjalor Greqisht-Shqip : 600 L, 493 fq Ky fjalor ju ofron; - 10 000 fjalët dhe shprehjet më të përdorura në gjuhën e sotme greke, - Rreth 8000 ilustrime, - Udhëzime përdorimi , - Shkurtimet sipas fushës përkatëse.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Fjalor Greqisht-Shqip/ Shqip- Greqisht 500 L, 222 fq Ky fjalor ju ofron: - 5000 fjalët dhe shprehjet më të përdorura në gjuhën e sotme greke, - Rreth 2500 ilustrime, - Udhëzime përdorimi , - Shkurtimet sipas fushës përkatëse etj.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Fjalor Shqip- Greqisht: 300L, 222 fq Ky fjalor ju ofron: - 5000 fjalët dhe shprehjet më të përdorura në gjuhën e sotme greke, - Rreth 2500 ilustrime, - Udhëzime përdorimi , - Shkurtimet sipas fushës përkatëse.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Fjalor Greqisht-Shqip : 300 L, 238 fq Ky fjalor ju ofron: - 5000 fjalët dhe shprehjet më të përdorura në gjuhën e sotme greke, - Rreth 2500 ilustrime, - Udhëzime përdorimi , - Shkurtimet sipas fushës përkatëse.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
"Si të bëhesh president", është historia e filozofisë së qeverisjes së mirë amerikane nga koha e Luftës së Dytë Botërore deri në ditët e sotme. Autorja e librit, Florence Littauer nëpërmjet profesionalizmit të lartë të saj si politologe dhe historiane, si shkrimtare dhe psikologe; nëpërmjet portreteve të presidentëve amerikanë na ndihmon të gjithëve, ne lexuesve, si të bëhet secili në punën e vet një menaxher i zoti, që mund të drejtojë programe me dhe pa ndihmën e një lidershipi të frymëzuar dhe magnetik.
Çmimi: 900 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania