titleToAlt
Vëllimi me tregime dhe novela “Pesë yje mbi mjerim”, shënon një arritje të re dhe e vendos autorin, prozatorin e njohur Kujtim Dashi, midis atyre autorëve që i kanë sjellë vlera dhe risi letërsisë bashkëkohore shqiptare. Shkrimtari ka pasqyruar me realizëm jetën shoqërore duke e sjellë të djeshmen, por edhe realitetin e sotëm pa zbukurime artificiale, duke i dhënë me personazhet e veta frymëmarrje dhe një përmasë të re letërsisë sonë. Njëherazi proza e tij gjykoj se është edhe një pikë referimi për krijuesit e rinj që lëvrojnë gjininë e tregimit, për ta bërë letërsinë dhe artin shprehës të botës shpirtërore të asaj pjese të shoqërisë së cilës i përket.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
“ … ne shqipëtarët, jemi si ai udhëtari që ec me hejbe në krahë : njërën ,torbën më të rëndë , që ja dërrmon shpinën , e mban mbas kurrizit . Tjetrën , e mban përpara vetes . Te ajo më e rënda , që nuk e sheh ka vu palë-palë hallet e veta .Te torba më e lehtë , që nuk e ka atë peshë krahasuar me të pasmen, ka fut ngushtë e ngushtë hallet e botës.Tërë ditën i del punë me torbën më të lehtë me hallet e botës ,ndërsa me atë që ja thyen kurrizin , pra me hallet e veta , që nuk i sheh , nuk ka sesi të merret , sepse kujton , duke qenë se nuk i sheh, nuk i takojnë atij . “
Çmimi: 650 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania