titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Herri dhe Dagu kanë marrë përsipër një mision... Ata kanë mësuar se në bibliotekën e shkollës do të bëhet një festë sekrete. Gjyshja e Herrit ka përgatitur një tortë specioale për atë festë? Po për cilin është festa?! Herri dhe Dagu duan që ta zbulojnë, por kur mësojnë se macja e Herrit Gugër, është fshehur në makinën e gjyshes, u duhet që ta kapin atë. Ata ndjekin macen kudo, nëpër shkollë, madje edhe në vendet ku nxënësit nuk lejohet të hyjnë. Ata jo vetëm që nuk e kapin dot macen para sa të zbulohen, por macja i futë në telashe më shumë se asnjëher tjetër? Po si dhe pse?! Mësojeni duke lexuar këtë libër...
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Krishtlindjet janë edhe më të bukura kur kë pranë shokë si Herri! Ai të shkrinë me shaka dhe aventura që nuk të shkojnë në mendje. Kur mësuesja kujdestare pësoj një aksident dhe u shtrua në shpital, drejtori i shkollës zëvendësoi atë për të dhënë mësim, pra u bë mësuesi zëvendësues për klasën ku është Herri! Por Herrit nuk i pëlqenin Krishtlindjet pa mësuesen e tij prandaj mendoi një surprize për të, atje në spital. Cila është surpriza? Lexojeni librin që ta mësoni dhe të zbaviteni...
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
"Në roje të Qiellit", është libri i dytë i Avni Skënderaj. Lexuesit më të vjetër do të freskojnë kujtesën, më të rinjtë do të njihen me njerëz, ngjarje, fakte, dokumente, veprimtari që nuk i kanë njohur më parë. E ardhmja projektohet e sigurtë dhe e bukur, duke e njohur rrugën që përshkuan të parët, me të mirat e të metat e saj. Sëmundja më fisnike është dashuria për Atdheun. Është e pashërushëme kjo sëmundje. Ushtarakët i shoqëron gjithë jetën dhe jeta e tyre nuk do të kishte kuptim pa këtë dashuri.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Avni Skënderaj lindi më 4 tetor 1950 në Ninësh të Mallakastrës. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, shtatvjeçaren në shkollën "Gjok Doçi" në Fratar. Vijoi studimet nëTiranë, në shkollën e mesme ushtarake "Skënderbej", Shkollën e Lartë të Bashkuar të Oficerëve, Akademinë e Mbrojtjes, si dhe studime pasuniversitare për Artin Ushtarak, Filozofi e Gjuhë angleze. Shërbeu si oficer 35 vjetë në reparte ushtarake, në Ministrinë e Mbrojtjes dhe në Komandën e Forcave Ajrore. Bashkpunëtor i rregullt i shtypit ushtarak prej 1966 deri 2004, kur u lirua nga ushtria. Banon në Tiranë.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Dinku, Joshi e Roza janë hetuesit e vegjël. Banojnë në Grinvil dhe janë shokë të pandarë. S'ka mister që nuk mund ta zgjidhin! Tre hetuesit e vegjël shkojnë për të pushuar tek xhaxhai i Dinkut. Një gur smerald shumë i kushtueshëm në xhaguar rezulton që të jetë fals. Po kush dhe si e vodhën smeraldin origjinal. Dyshohet për xhaxhanë e Dinkut. Hetuesit e vegjël fillojnë nga puna dhe zbulojnë të vërtetën.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Dinku, Joshi e Roza janë hetuesit e vegjël. Banojnë në Grinvil dhe janë shokë të pandarë. S'ka mister që nuk mund ta zgjidhin! Dinkut i vijnë 5 letra njëra pas tjetrës nëpërmjet postës, por asnjëra nga ato nuk i përkiste atij. Ishte ngatërruar adresa apo qëllimisht ishin nisur në adresën e tij?! Dikush tjetër i kërkon sepse zarfet e tyre ishin me kode dhe aty fshihej një pullë postare e rrallë dhe me shumë vlerë. Hetuesit e vegjël kalojnë shumë telashe dhe kërcënime, por më në fund zbulojnë vjedhësit dhe gjejnë të vërtetën.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Sytë që shkëlqenin, u pushtuan nga lumenj lotësh: shpirtra që gati digjeshin, u shuan si një flakë kashte; buzët që nënshtruan puthjet, u rrekën nga mungesa e saj; ato zemra hokatare i larguan tekat; ato qenie që bashkëjetonin u shpërbënë, si të mos kishin lindur kurrë. Si autor, nuk kam mundur t'i shpëtoj tundimit, por gjithsesi kam dashur të ruaj idenë:Të vrasësh një dashuri është krim dhe kur zbulon një krim ke ringjallur një dashuri... Me zë apo heshtur, duke menduar për dashuri të dështuara, zemra të plagosura, sy të përlotur, shpirtra të përhumbur; duke urryer tradhtinë dhe pabesinë e pamerituar të njerëzve, të këtyre krijesave që vënë "fre" mendjen para instinktit njerëzor, të krijuar për vazhdimësinë dhe gëzimin e jetës së përkohshme, dhimbshëm uroj: Dashurohuni! Duajeni njëri-tjetrin!
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
E shkurtër, e zgjuar, dinake, e bukur dhe e zhdervjelltë, aforizmat e këtij libri të ngjiten dhe qëndrojnë së bashku me ty, si një mjet për ta përdorur në kohën e duhur si stoli e dijes dhe vlerë personale intelektuale. Aforizma është një zhanër shumë komunikativ dhe forma më e mençur e letërsisë. Autori i këtij libri bënë gjetjet më e sakta, duke sjell për lexuesin thënie të mençura për të vërteta të mëdha. Ky libër, që ka për autor Ermalin, një djal të ri sa lexues dhe pasionant për letërsinë, ruan thelbin befasues dhe impresionin artistik të aforizmës. Ato janë krijime artistike të mirfillta, që ndryshe nga fjalët e urta dhe thëniet e mençura; të cilat janë sentenca, vlersime apo qëndrime, Ermal Qori i sjell si mikrofabula ku realiteti dhe e vërteta konfigurohet në formë proverbiale. Aforizmat e këtij libri kanë mençurinë, gjetjen, formën artistike, figuracionin dhe peshën emocionale gjë që i bënë mbartëse të vlerave reale për lexuesin që di të përzgjedh dhe lexon për kënaqsi e dije.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
“Kur para ca vjetësh lexova romanin e parë të Rezartit, “Deti pa dallgë” pata, në mënyrë krejt të papritur, një varg ndiesishë të bukura dhe që më emocionuan. Së pari, më gëzoi fakti që ai kishte shkruar një vepër lirike, roman poetik të goditur, dhe e justifikonte plotësisht angazhimin e madh që kishte ndërru…ar dhe leximin e interesin e lexuesve të veprës së tij të parë dhe së dyti, duke e pasur bashkëqytetar të Elbasanit tonë të mrekullueshëm më gëzoi fakti që krahas Astrit Bishqemit dhe Dhimo Tanushës, krahas Elisabeta Myftarajt e Kujtim Agalliut po rreshtohej edhe një romancier tjetër që po tregonte se edhe ai kishte diçka të re e të bukur për të thënë me besim të guximshëm tek talenti e puna e tij. Romani i dytë “Dallëndyshet pa fole”, që lexohet me kënaqësi, e justifikoi plotësisht guximin dhe angazhimin e tij. Titulli, pa u përpjekur të intrigojë e të lodhë mendjen e zëmrën e lexuesve, shpalos përmes një simboli të goditur thelbin e veprës, shqetësimin e autorit, detyrën e tij qytetare e morale për të përshkruar në faqet e romanit dhimbjen e tij për të gjithë vëllezërit e motrat që duke ëndërruar e synuar ditë e jetë më të mirë, lanë atdheun, braktisën foletë e tyre dhe rendën të zënë foletë e huaja nëpër vende të ndryshme të botës. Rezarti është vetë njëri prej tyre, jeton prej kohe në Hollandën e lulëzuar, dhe ky fakt e ka ndihmuar të kuptojë e të ndjejë a gjen lumturi e paqe ai dhe të mërguarit e tjerë nëpër foletë e huaja? Mesazhi dhe shqetësimi i autorit janë të qarta dhe tronditëse. Subjekti që ngërthen në roman gërsheton rrugë e fate të ndryshëm. Njerëz me botë të ndryshme e të ndërlikuara shpirtërore nisen me nxitim e me shpresa të ndezura drejt një bote të panjohur, pranojnë shpesh me një përulësi poshtëruese zakonet dhe ligjet e vendeve që dikur nuk i gjenin dot as në hartë dhe gjithçka bëhet e ashpër, shpesh tallëse dhe çnjerëzore, që e shumta mund t’ju siguroj një grusht para dhe një mbijetesë të mjerë, por kurr nuk mund t’ju sigurojë lumturinë e vërtetë njerëzore. Rezarti, duke e njohur mirë atë vërshim e ikje, i bie në mënyrë të vazhdueshme kambanës së shpirtit të tij, duke thënë për veten fillimisht; “Ai është atje, por atdheu është këtu”, thirrje që synon të zgjoj të gjithë bashkëkombësit e tij. Në qendër të romanit, autori vë dy çifte që kanë marrë të njëjtën rrugë, por që kanë mendime dhe bindje të ndryshme për jetën. Nga njëra anë është Agimi, që ka bashkuar fatin me një prostitutë të quajtur Emine, dhe bashkimi i tyre fatal, nxjerr jashtë përdorimit djersën dhe mundin e Agimit, punëtorë e korrekt, duke i dhënë familjes rrugën e shkatërrimit. Kurse paralel me to, është çifti dinjitoz Florenc-Mimoza, që e kuptojnë se kanë vendosur të luftojnë për lumturinë e familjes, diku larg foleve të tyre, por së pari kanë marr vendimin e përjetshmen, të ruajnë dinjitetin, dashurinë, krenarinë e të qenurit shqiptarë, dhe të mos e shesin veten për një thërrime lumturi. Ballafaqimi midis dy çifteve të ardhura nga i njëjti qytet, përfaqësuesit e të njëjtës shtresë qytetare dhe ekonomike, ka domethënien e tij të madhe; kemi ardhur për të siguruar një jetë më të mirë, por jo për tu bërë skllevër, për të harrur folenë tonë. Përmes telasheve, që i sjell jeta, Agimi, edhe në tokë të huaj, mendon me mall e shqetësim për vendin e tij, mendon “A do të jetë tharë lajthia ime?”, sepse tek ajo punë, tek i gjithë gjelbërimi i tokës së tij, ai sheh lumturinë e vet dhe të fëmijëve. Gjithçka, çdo përpjekje në jetë, ai e bën të shpëtoj veten dhe njerëzit e tij, duke u përballur me të papritura të mëdha dhe të padëshirueshme. Autori, duke shprehur me dhimbje, përkrahjen e tij për të jep shpresa në çdo hap me poetizimin e përpjekjeve që bën. Nuk ka asnjë dyshim që figura më e arrir dhe më e dashur, më e qartë dhe më poetike, në roman, është figura e Mimozës. Ajo është e lidhur ngushtë me gjithçka të bukur, me lulet dhe dallëndyshet, çdo veprim i saj shpreh në mënyrë simbolike gjallërimin e domosdoshëm të jetës, natyrës dhe poezisë, që e përfytyron dhe vlerëson si fuqi të madhe shpirtërore, të aftë për të ndryshuar dhe zbukuruar jetën, në luftë me të keqen, që nuk i ndahet këmba-këmbës. Mimoza e shpreh qartë pozicionin dhe detyrën e saj në jetë, kur deklaron: “Unë jam poeteshë dhe e dua të gjithë botën”. Dhe të gjitha veprimet e saj justifikohen plotësisht në kontrast me zvetënimin moral të Emines, që përfaqëson një shtesë të papëlqyeshme të femrës emigrante shqiptare.”- Musa Vyshka. Veprimi që bën Mimoza, duke mbledhur dhe shpërndarë, në dhjetëra shtëpi, foletë e dallëndysheve është i gjetur, shumë i bukur dhe manifeston shpirtgjerësinë e përtej skajshme të një poeteshe që ëndërron ti kthejë të gjitha motrat dhe shoqet e saj nëpër shtëpitë e veta. Dështimi i këtij veprimi, është tronditës, por i përkohshëm. Dallëndyshet do të kthehen, në mos sot, disa ditë më vonë, në foletë e tyre. Gjithçka do të ndryshoj dhe do të bëhet më e bukur. Me ketë simbol të dashurisë për jetën dhe përjetësisë për këtë dashuri autori e mbyll romanin. Zgjidhje më të bukur nuk mund të gjendet. Si përfundim, romani i Rezartit dëshmon plotësisht për talentin e tij, dashurinë për njerëzit, një fjalor të pastër (përjashto ndonjë banalizim të panevojshëm) dhe na bën të besojmë se duke qenë i dyti, më i mirë, do të sjellë vepra të tjera gjithmonë e më të bukura.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Personazhe të skalitur me mjeshtëri, tematikë reale e jetës së përditshme, të prezantuara mirë dhe në rolin e duhur, tregime me konflikte jo shumë të mprehta. por të organizuar në përshtatje me natyrën e ngjarjeve. Autori shkruan me guxim për probleme të shoqërisë, sidomos të qëndrimit ndaj femrës, por edhe të reflektimit që bënë vetë femra ndaj veseve të shoqërisë. Tregimet nuk transmetojnë opinion përbuzës, për rrugën tragjike të femrës. Por edhe pse nuk e thotë drejtpërdrejt, autori lë të kuptohet se janë më së shumti arsyet ekonomike ato që e detyrojnë femrën të marrë rrugë me rreziqe. Lexuesi do të ndiejë kënaqësi, duke lexuar këto tregime, jo vetëm se autori ka bërë një punë të kujdesshme për të na dhënë një libër interesant dhe të këndshëm, por edhe se detajet e përshkruara artistikisht, duke qenë pjesë e realitetit, përjetohen me shumë emocione.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
...Më mirë mos t'i lexojmë sesa t'i keqkuptojmë. - Nuk ka më shkrimtarë të tillë në ditët tona. Thonë se Koelio është shkrimtar i madh. Ai nuk i vjen këtij as tek maja e thoit. Ç’janë këta emra, Koelio, Markez, Kadare? Më në fund ndjehesha i qetësuar. Gjeta një tregim për të cilin ranë dakord se ishte surpriza më e mirë letrare që mund të bëhej. Ndjehesha i çliruar mbas kaq sikletesh. Më në fund e ndjeva dhe unë për pak perandorinë ashtu si Napoleoni. Isha për një ditë “Mbreti i ditës”. Por kjo nuk do të zgjaste. Duhej patjetër të tregohesha i sinqertë. - Nuk më besohet se ju po i thoni këto, u fola. Ai është thjesht një tregim i parëndësishëm, dhe ju e shfaqni sikur... - Ashtu mendon ti, më ndërpreu i pari. Lexoje të lutem edhe një herë e do shohësh se me çfarë ke të bësh. - Nuk e di, por më duket se po e ekzagjeroni pak, këmëngula. - Pse si kujton ti? Kemi kaq vite që lexojmë, dhe dimë të dallojmë floririn nga dheu. - Atëhere, u thashë, sipas jush, duhet të bëhem shkrimtar. Unë e shkruajta tregimin. - Mirë mirë tani, ktheje në shaka ti. - Jo më besoni, nuk bëj shaka, tregimin e shkrova me dorën time. - Tani po flet seriozisht apo?... - Po pra, si e besuat që një shkrimtar kaq i madh do kishte akoma tregim të pabotuar? - Ashtu ë... dmth.. ai shkrimi i vogël është i yti..dhe nuk gënjen... - Tamam, tregimi është i imi, u përgjigja me një farë mburrje. Hë si ju duk, i bukur?! -Çka... mirë..., tani... mos kujto se ish ndonjë kushedi por, megjithatë, i lexueshëm, u përgjigj i pari. - Shiko, mua fillimisht më tërhoqi, duhet ta pranoj këtë, por sa i afrohesha mesit e më pas, leximi më jepte një shije të hidhur, diçka përpiqesh të thuash, por nuk arrin t'a realizosh. Megjithatë, përpjekja ka rëndësi apo jo?-dha mendimin e tij i dyti. U hodh i treti...
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Përmbledhja e fabulave të Ezopit, ish-skllav dhe rrëfenjës, datojnë nga viti 620-560 para Krishtit në Greqinë e lashtë. Ato njihen botërisht dhe pranohen po aq gjerësisht për vlerat e tyre edukative dhe morale. Ekzistenca dhe njohja e këtyre fabulave edhe në shqip është e hershme sa edhe vetë lidhjet kulturore dhe historike me fqinjin tonë, por vlera e variantit që po ju prezantojmë vjen nga fakti që këto fabula janë përdorur edhe si material didaktik për mësimin e gjuhës angleze në ndihmë të mësuesve, prindërve dhe fëmijëve që mësojnë këtë gjuhë.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Klasa e gjashtë nuk di asgjë për atë që kishte ndodhur. Suzana kupton se mësuesi i ri është vërtet i çuditshëm. Po ajo vetëm se mendon kështu deri në momentin kur e pa me sytë e sajë teksa ai rrjepë lëkurën e fytyrës. Zoti Smith, në të vërtet është një alien! Në fillim askush nuk e beson Suzanën, përveç Piterit, i zgjuari i klasës. Kur Piteri dhe Suzana zbulojnë planet e tmerrshme të mësuesit të tyre për shokët e klasës, u duhet të veprojnë shpejt. Vetëm ata mund të hiqnin qafe atë vizitor jashtëtokësor dhe të shpëtojnë klasën nga një fat më të keq se testet e matematikës! Një libër interesant që e bënë fëmijën pasionant dhe të dashuruar pas leximit. Kush e fillon për ta lexuar nuk mund të shkëputet pa e përfunduar.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Nëse e fillon, për ta lexuar, këtë libër, nuk mund të shkëputesh pa e mbaruar. Libri i shkrimtares së shquar amerikane, për fëmijë, Shanon Hale, vjen për herë të parë në shqip. Është nga më të lexuarit për fëmijë dhe me shumë vlera edukative. Ngjarjet zhvillohen me personazhe njerëz dhe jashtëtoksorë. Dy bebe aliene përfundojnë në tokë, njëra prej të cilave rritet nga një grua që nuk kishte fëmijë. Kur vajza kërkon të vazhdojë shkollën, merret nga alienët dhe, pa e kuptuar as vetë, përfundon në vendlindjen e saj. Ajo, që ishte rritur në tokë, gjeti mamanë e saj, e cila ishte mbretëreshë në planetin ku vajti. Vetë vajza është një princeshë, por këtë nuk ja tregoi askush dhe e zbuloi vetë, hap pas hapi. Vajza, lexon shumë për të mësuar sekretet, ndeshet e fiton mbi vështirësitë dhe intrigat, duke arritur që të meritojë emrin dhe autoritetin e një princeshe, por është edhe një qenie e zgjuar që shpëton planetin e saj, nga keqdashësit dhe intriguesit brenda së njëjtit lloj. Pastaj ajo vjen përsëri në tokë ku takon gruan që e rriti por, edhe gjen e merr kushërirën e saj që kishte ardhur bebe dhe ishte rritur, edhe ajo, si një vajzë tokësore. Në situata tepër intriguese dhe të vështira, princesha aliene vjen tek lexuesi si një qenie toksore, me ngjarje njerëzore, por me zgjuarësi e veti të rralla, që frymëzojnë çdo fëmijë që ka dëshirë të dijë e të arrijë shumë gjëra në jetë.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Nëse e fillon, për ta lexuar, këtë libër, nuk mund të shkëputesh pa e mbaruar. Libri i shkrimtares së shquar amerikane, për fëmijë, Shanon Hale, vjen për herë të parë në shqip. Është nga më të lexuarit për fëmijë dhe me shumë vlera edukative. Ngjarjet zhvillohen me personazhe njerëz dhe jashtëtoksorë. Dy bebe aliene përfundojnë në tokë, njëra prej të cilave rritet nga një grua që nuk kishte fëmijë. Kur vajza kërkon të vazhdojë shkollën, merret nga alienët dhe, pa e kuptuar as vetë, përfundon në vendlindjen e saj. Ajo, që ishte rritur në tokë, gjeti mamanë e saj, e cila ishte mbretëreshë në planetin ku vajti. Vetë vajza është një princeshë, por këtë nuk ja tregoi askush dhe e zbuloi vetë, hap pas hapi. Vajza, lexon shumë për të mësuar sekretet, ndeshet e fiton mbi vështirësitë dhe intrigat, duke arritur që të meritojë emrin dhe autoritetin e një princeshe, por është edhe një qenie e zgjuar që shpëton planetin e saj, nga keqdashësit dhe intriguesit brenda së njëjtit lloj. Pastaj ajo vjen përsëri në tokë ku takon gruan që e rriti por, edhe gjen e merr kushërirën e saj që kishte ardhur bebe dhe ishte rritur, edhe ajo, si një vajzë tokësore. Në situata tepër intriguese dhe të vështira, princesha aliene vjen tek lexuesi si një qenie toksore, me ngjarje njerëzore, por me zgjuarësi e veti të rralla, që frymëzojnë çdo fëmijë që ka dëshirë të dijë e të arrijë shumë gjëra në jetë.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Nëse e fillon, për ta lexuar, këtë libër, nuk mund të shkëputesh pa e mbaruar. Libri i shkrimtares së shquar amerikane, për fëmijë, Shanon Hale, vjen për herë të parë në shqip. Është nga më të lexuarit për fëmijë dhe me shumë vlera edukative. Ngjarjet zhvillohen me personazhe njerëz dhe jashtëtoksorë. Dy bebe aliene përfundojnë në tokë, njëra prej të cilave rritet nga një grua që nuk kishte fëmijë. Kur vajza kërkon të vazhdojë shkollën, merret nga alienët dhe, pa e kuptuar as vetë, përfundon në vendlindjen e saj. Ajo, që ishte rritur në tokë, gjeti mamanë e saj, e cila ishte mbretëreshë në planetin ku vajti. Vetë vajza është një princeshë, por këtë nuk ja tregoi askush dhe e zbuloi vetë, hap pas hapi. Vajza, lexon shumë për të mësuar sekretet, ndeshet e fiton mbi vështirësitë dhe intrigat, duke arritur që të meritojë emrin dhe autoritetin e një princeshe, por është edhe një qenie e zgjuar që shpëton planetin e saj, nga keqdashësit dhe intriguesit brenda së njëjtit lloj. Pastaj ajo vjen përsëri në tokë ku takon gruan që e rriti por, edhe gjen e merr kushërirën e saj që kishte ardhur bebe dhe ishte rritur, edhe ajo, si një vajzë tokësore. Në situata tepër intriguese dhe të vështira, princesha aliene vjen tek lexuesi si një qenie toksore, me ngjarje njerëzore, por me zgjuarësi e veti të rralla, që frymëzojnë çdo fëmijë që ka dëshirë të dijë e të arrijë shumë gjëra në jetë.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Nëse e fillon, për ta lexuar, këtë libër, nuk mund të shkëputesh pa e mbaruar. Libri i shkrimtares së shquar amerikane, për fëmijë, Shanon Hale, vjen për herë të parë në shqip. Është nga më të lexuarit për fëmijë dhe me shumë vlera edukative. Ngjarjet zhvillohen me personazhe njerëz dhe jashtëtoksorë. Dy bebe aliene përfundojnë në tokë, njëra prej të cilave rritet nga një grua që nuk kishte fëmijë. Kur vajza kërkon të vazhdojë shkollën, merret nga alienët dhe, pa e kuptuar as vetë, përfundon në vendlindjen e saj. Ajo, që ishte rritur në tokë, gjeti mamanë e saj, e cila ishte mbretëreshë në planetin ku vajti. Vetë vajza është një princeshë, por këtë nuk ja tregoi askush dhe e zbuloi vetë, hap pas hapi. Vajza, lexon shumë për të mësuar sekretet, ndeshet e fiton mbi vështirësitë dhe intrigat, duke arritur që të meritojë emrin dhe autoritetin e një princeshe, por është edhe një qenie e zgjuar që shpëton planetin e saj, nga keqdashësit dhe intriguesit brenda së njëjtit lloj. Pastaj ajo vjen përsëri në tokë ku takon gruan që e rriti por, edhe gjen e merr kushërirën e saj që kishte ardhur bebe dhe ishte rritur, edhe ajo, si një vajzë tokësore. Në situata tepër intriguese dhe të vështira, princesha aliene vjen tek lexuesi si një qenie toksore, me ngjarje njerëzore, por me zgjuarësi e veti të rralla, që frymëzojnë çdo fëmijë që ka dëshirë të dijë e të arrijë shumë gjëra në jetë.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Klasa e dytë nuk është kurrë e mërzitshme me Herrin në klasë. Atij i pëlqen të bëjë aventura të tmerrshme, si ti tregojë gjarprin Song Lisë apo të rrëzojë Sidnin në tokë dhe ta detyrojë të thotë "I dua vajzat". Kurrë nuk mund ta dish se çdo të bëjë Herri herën tjetër!
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Herri i tmerrshëm beson se është dedektivi i dytë më i mirë në botë (i dyti pas Sherlok Holms, sigurisht), por pjesa tjetër e fëmijëve në klasën e tij nuk janë aq të sigurt. Ai ka vendosur ta provojë veten duke zgjidhur misterin e fundit në shkollë: Një garë në mensë sapo kafilluar dhe Herri do të dijë se si ta fitojë. Ai e di që kuzhinierja, po përdor një kod matematik, që të vendosë për fituesin. A do të mundet që, Herri, të zbërthejë kodin, përpara se Meri ta spiunojë, apo do të përfundojë pa lavdi? Lexo librin, që të mësosh më shumë...
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Fëmijët nuk mund ta besojnë që janë me shumë fat. Zyra postare ka dhuruar një kuti të vërtetë poste dhe Herri me shokët e tij mezi presin të mësojnë se si shpërndahet posta. Mësuesja i cakton secilit nga një punë. Meri ka në ngarkim çelësin, ndërsa të tjerët si seleksionues, radhitës e shpërndarës. Zuzu do të merret me letrat e adresuara keq, ose letrat e vdekura. Po kur disa fëmijëve u zhduken në mënyrë të mistershme libër-treguesit, Herri zbulon se një hajdut po përdor kutinë postare për diçka tjetër. A do ta zbulojë dot se çfarë po ndodh, apo do të dalë në përfundime të gabuara? Lexoni librin...
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Herri i tmerrshëm dhe të gjithë shokët e tij të klasës e pëlqejnë festën e Hallouinit. Që të gjithë vishen me kostume në shkollë, madje edhe zonja Makël! Në kopsht Herri ishte veshur si Konti Drakula, në klasën e parë ishte Monstra e Loç Nes, dhe në klasën e dytë ishte një gjarpër. Pra që të gjithë në klasën 3B mezi presin të shohin se çfarë do të jetë Herri këtë vit - dhe ata do të habiten vërtet!
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Klasa e tretë është më e mira dhe ajo do të sjellë plot të papritura, por diçka nuk ka ndryshuar; fakti që Herri dhe Sidni vazhdojnë të jenë armiq. Marrëdhënia e tyre bëhet edhe më e vështirë kur Sidni, aksidentalisht, vrau merimangën e Herrit. Por, ndërsa janë në një ekskursion, me klasën, në një minierë, dikur burg i vjetër dhe i frikshëm, Herri gjen një mënyrë tmerrësisht qesharake që të hakmerret me Sidnin. Plot humor dhe të papritura libri është një ngjarje tepër tërheqës dhe i këndshëm për tu lexuar.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Kur Song Li solli bretkosën në klasë dhe e ushqeu me mëlçi, Herri dashurohet pas saj. Shoku i tij i ngushtë, Dagu, nuk mund ta besonte një gjë të tillë. Uau! Letra dashurie një vajze dhe shikime të nxehta në anën tjetër të klasës?!-pyeste veten me habi Ai. Por Herri nuk gjuan më, drejt vajzave, as me topa bore. Ai, si trazovaç që është, ka bërë gjëra të tmerrshme, po kjo ngjarje, që tregohet në këtë libër, eshte me e tmerrshmja e të gjithave!
Çmimi: 300 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania