titleToAlt
“Zanafilla dhe kuptimi i komunizmit rus”Një libër ku ka gjetur pasqyrim: – transformimi i inteligjencies ruse, – transformimi i mesianizmit dhe – transformimi që pësoi marksizmi klasik në Rusi në vitet ‘40 në shek. XIX
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Gruaja më e persekutuar e filozofit Marks. Ajo ishte e bukur, e zgjuar e kryelartë. Por ishte edhe gruaja e “Djallit”. 38 vjet përkrah Marksit Zheni ishte grua sa fatkeqe aq edhe mjerane.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Nëpërmjet këtij libri tregohet historia sipas deshmive dhe dëshmitarëve më të drejtpërdrejtë të ngjarjeve të mëdha, por edhe të disa aspekteve të jetës së përditshme të popujve të lashtë, që nga Europa deri në Lindjen e Largët.Këtu janë lënë të flasin dokumentet që i kemi trashëguar nga ata popuj të lashtë, në format më të ndryshme si: mbishkrime mbi monumente, të skalitura me alfabete të deshifruara me kompetencë të madhe e me durim prej murgjish nga shkencëtarët e studiuesit e gjuhëve të lashta të zhdukura, fletë dhe dokumente që i kanë shpëtuar dëmtimeve të pariparueshme të kohës, në libra kronikash e historish nga historianë e shkrimtarë që i kanë jetuar vetë ngjarjet ose kanë qenë më afër në kohët kur janë zhvilluar. Ky libër është një ndihmesë që do t'i shërbejë mësuesve e pedagogëve të historisë, studentëve të historisë dhe të shkencave politike si literaturë plotësuese, politikanëve e çdo lexuesi që kërkon ta vërtetojë më tej se jeta e qytetërimi i ka rrënjët shumë më të vjetra nga sa mund të besohet ndonjëherë.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Romani "TË FEJUARIT" (titulli i origjinalit italisht " I PROMESSI SPOSI") është një kryevepër klasike e letërsisë italiane dhe botërore. Me përpunimin gjuhësor të veprës deri në botimin përfundimtar të vitit 1842, autori vuri bazat e gjuhës letrare moderne italiane. Kjo vepër ka ndikuar më vonë në shkrimtarë e romancierë dhe ështtë përkthyer në shumë gjuhë të Evropës e të botës.Përshkrimet e situatave e të personazheve, trajtimi i tyre me art të hollë, tingëllojnë edhe sot, në shumë raste, mjaft aktuale edhe për lexuesin e sotëm të vëmendshëm.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
E mbajtur prej shumë studjuesve si ndoshta vepra më interesante e Stefan Zweig-ut. Një portret i shkëlqyer psikologjik e historik i Erazmit të Roterdamit, autorit të librit të famshëm «Madhështia e Marrëzisë», filozofit e teologut të njohur hollandez, një prej figurave më interesante e më komplekse të Rilindjes dhe të mbarë historisë intelektuale të Europës. Një portret i humanistit të madh, ndoshta të parit që e ndjente veten qytetar evropian, i atij që mbi të gjitha urrente çfarëdo fanatizmi fetar apo politik, ithtar deri në fund i lirisë së mendimit, çka bëri që thuajse askush të mos e donte. Një libër që ia del të japë një tablo mbresëlënëse të asaj epoke të shqetësuar e të trazuar, kur në Evropë ndodhi çarja e madhe mes katolicizmit e protestantizmit. Një libër i bukur që lexohet me një frymë. Erazmi nga Roterdami, dikur lavdia më e lartë dhe më e ndritur e shekullit të vet, sot - nuk mund ta mohojmë - nuk është më shumë se një emër. Veprat e tij të panumërta, të shkruara në latinishten e humanistëve - një gjuhë mbikombëtare që sot e ka mbuluar harresa - flenë të pashqetësuara në biblioteka. Ndoshta vetëm një nga librat e tij, që në të shkuarën ishin shumë të njohur, i flet ende kohës sonë. Personaliteti i tij, edhe ashtu i vështirë për t’u përcaktuar, për shkak të gjysmëhijeve dhe lëkundjeve, errësohet nga figurat më të fuqishme e më të vrullshme të reformatorëve të tjerë universalë, ndërsa jeta e tij private na jep fare pak të dhëna interesante. Njeriu i heshtur, që punon pa u lodhur, rrallëherë arrin të ketë biografi shumë tërheqëse. Por edhe veprimtaria e tij më e rëndësishme mund të quhet e harruar dhe e varrosur për mënyrën e të menduarit të ditëve tona, si guri i themelit që mbetet i fshehur nën ndërtesën e përfunduar. Duam, pra, të përshkruajmë këtu atë që ende sot, dhe pikërisht sot, na e bën të dashur Erazmin nga Roterdami, këtë të harruar të madh: faktin se, nga të gjithë shkrimtarët dhe mendimtarët e Perëndimit, ai qe i pari europian i vetëdijshëm, i pari që luftoi me vendosmëri për paqen dhe mbrojtjen e idealit humanist. Fati tragjik, që e nxori të mundur në luftën për një botë më të drejtë dhe më të harmonishme, na e bën më të afërt, sikur të na lidhte me të një ndjenjë vëllazërore. Erazmi ka dashur shumë gjëra që i duam edhe ne: poezinë dhe filozofinë, librat dhe veprat e artit, gjuhët dhe popujt. Dhe, mbi të gjitha, ka dashur pa dallim të gjithë njerëzimin, për një qëllim moralizues shumë të lartë. Urrente me gjithë shpirt vetëm një gjë, që ishte për të antiteza e arsyes: fanatizmin. Erazmi, njeri më pak fanatik se kushdo tjetër, mendje ndoshta jo shumë e lartë, por me dije shumë të gjera, zemër që shfaqte më fort dashamirësi të sinqertë sesa mirësi të zhurmshme, shihte në çdo shprehje intolerance mëkatin e parë të botës sonë. Për mendimin e tij, pothuajse të gjitha konfliktet në mes të njerëzve dhe popujve mund të shuhen pa dhunë, me anë të mirëkuptimit, sepse të gjithë kanë të përbashkët natyrën njerëzore. Çdo kundërshti mund të zgjidhet me mirëkuptim, po të mos e tendosin ekstremistët dhe të zemëruarit gjithmonë harkun e luftës. Prandaj, në fushën e fesë, të kombësisë ose të mendimit, Erazmi luftoi gjithmonë kundër çdo lloj fanatizmi, duke e shikuar si armikun e parë dhe kokëfortë të mirëkuptimit. Prandaj ai urrente çdo shprehje kryeneçësie dhe njëanshmërinë, pa përfillur a vinte nga njerëz të veshur me veladonin e priftit apo me togën e profesorit, mendjengushtësinë dhe fanatizmin e çdo klase e race, të gjithë ata që kërkojnë bindje të verbër ndaj idesë së vet dhe quajnë herezi ose krim çdo mendim që nuk pajtohet me të vetin. Siç nuk deshi t’ia impononte tjetrit idetë e veta, po ashtu qëndroi i patundur kur të tjerët deshën ta detyronin të shprehte bindje fetare ose politike që nuk ishin të vetat.
Çmimi: 580 Lekë
titleToAlt
Fjalori themelor italisht-shqip ju ofron: • Italishte dhe shqipe moderne • Fjalë dhe terma nga më të përdorshmet • Thjeshtësi në përdorim • Ndihmesë në përkthimi në çdo kohë e kudo.
Çmimi: 350 Lekë
titleToAlt
Françesko Petrarka është poeti më i madh lirik i periudhës së lavdishme të letërsisë italiane, Il trecento, ku spikasin edhe emrat e Dante Aligierit e të Xhovani Bokaçios. Poeti ka shkruar shumë vepra në gjuhën latine, si poemën Afrika dhe të tjera me karakter filozofik dhe moral. Pjesa më e çmuar e trashëgimisë letrare të Petrarkës mbetet poezia lirike e përmbledhur në Il Canzionere, që e përpunoi gjatë gjithë jetës. Kjo përmbledhje ndahet në dy pjesë. Në të parën i këndohet dashurisë për Laurën sa ishte e gjallë dhe në të dytën përfshihen poezitë e shkruara pas vdekjes se' Laurës. Shumica e poezive të Canzoniere-s janë sonetet e famshme të Petrarkës, por aty ka edhe kancona, madrigale, balada e sekstina, që shquhen për ndjenja të thella e formë të përsosur. Megjithëse tema kryesore e Canzionere-s është dashuria për Laurën, në vepër trajtohet dhe problemi i lirisë e i pavarësise së Italisë; ka edhe lirika me karakter qytetar e moral me frymëzim të lartë e të sinqertë.
Çmimi: 450 Lekë
titleToAlt
Ushtrime përgatitore për mësimin e italishtes: • Përgatit nxënësin të mësojë gjuhën italiane me themel; • Ushtrime të përmbledhura dhe njohuri themelore të gramatikës ; • Mësime të shkurtra dhe zhvillim gradual në ritmin e mësimit të gjuhës italiane.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Ky libër është një pjesë e vogël e krijimtarisë shkencore te autorit Ferdinand Leka. Pjesa tjetër, më e madhja, përbëhet nga vargu i gjatë i fjalorëve, për të cilët ka punuar një jetë të tërë. Leximi i këtij libri është me përfitim të madh për çdo njeri që e ndien si detyrë të bëjë një gjë të qëndrueshme në jetën e tij.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Fjalor ital.-shqip-shqip-ital. Në vazhdën e botimit të fjalorëve me përmasa të ndryshme me synim të caktuar, i jepet përdoruesit dhe ky fjalor i ri kompakt për të dy gjuhët, fjalët më të zakonshme, pa lënë jashtë terma e fjalë speciale më të përdorshme, duke u mbështetur në të dhënat më të fundit të leksikografisë e në fjalorët më të përditësuar; po ashtu duke dhënë barazvlerësit më të njohur e më të gjallë në gjuhën tjetër. Këto karakteristika, si dhe vëllimi e formati praktik shpresojmë se do ta bëjnë këtë fjalor të ri një vepër të dobishme konsultimi për studiuesit e italishtes dhe të shqipes.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky fjalor përmban: •Rreth 25 000 fjalë-titull me barasvlerësit italisht • Fjalët më të përdorshme të shqipes • Ilustrime me shembuj të përdorimit të fjalëve • Shprehjet frazeologjike më të përdorshme.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Ky fjalor i ri praktik me rreth 30 000 fjalë, i drejtohet një publiku më të gjërë, kryesisht nxënës e studentë, por edhe atyre që komunikojnë në gjuhën italiane. Falë formatit më të përdorshëm mund të gjejë vend edhe në valixhen e atij që udhëton për punë, për specializim etj, në Itali.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Në këtë fjalor janë shtuar rreth 12 000 fjalë-titull të reja, fjalë që kanë hyrë gjerësisht në përdorim këto 10-15 vjetët e fundit: terma të politikës e të teknikës që pasqyrojnë zhvillimin e vrullshëm të Shqipërisë. Përveç fjalëve të reja, Fjalori është pasuruar dhe me sinonime në pjesën italisht e me shprehje nga të dy gjuhët .
Çmimi: 2500 Lekë
titleToAlt
Fjalori italisht-shqip me rreth 40 000 fjalë-titull është ribotim i fjalorit të mëparshëm me të njëjtat permasa por mund të quhet një vepër e re sepse është rishikuar tërësisht, është ndrequr e përmirësuar duke e ballafaquar e përditësuar me punimet më të mira të kohëve të fundit të leksikografisë italiane. Janë shtuar edhe mjaft fjalë të reja e shumë të përdorura në gjuhën esotme taliane. Ky fjalor i kushtohet një rrethi të gjerë studiuesish e përdoruesish përherë në rritje të italishtes si gjuha më e njohur sot e tradicionalisht në vendin tonë.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Disa nga karakteristikat themelor të këtij fjalori janë: •Rreth 55 000 fjalë-titull • Mbi 200 000 ilustrime me shembuj përdorimi e shprehje frazeologjike, barasvlerës të saktë e të zgjedhur shqip • Terma shkencore e teknike, shënime gramatikore e shënime përdorimi sipas fushave.
Çmimi: 2500 Lekë
titleToAlt
Në vitin 1506 Erazmi i Roterdamit, bëri një udhëtim në Itali, që e kishte dëshiruar shumë kohë më parë, dhe vizitoi shumë qytete të atij vendi, nga Torinoja në Romë. Si u kthye në Angli, mysafir i mikut të dashur Thomas More, shkroi esenë e famshme "Lavdërim i Çmendurisë", në të cilën, me një stil plot gjallëri e tërheqës, shprehte krizën morale të epokës së vet, duke përdorur me mjeshtëri të rrallë alegorinë e paradoksin. Protagonisti i veprës është “Çmenduria”, që flet në vetën e parë para dëgjuesve, duke marrë në analizë (mund të themi duke marrë nëpër gojë) veten e botën, pa kursyer askënd. Fjalët e saj tingëllojnë tallëse e me dy kuptime. Çfarë na qenka çmenduria? Padituria e njeriut të thjeshtë, qe rron në harmoni me natyrën, larg sofizmave të intelektualit të stërholluar, apo dituria e rreme e nderuar dhe e ngritur në qiell nga bota.
Çmimi: 550 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania