titleToAlt
Libri është një labirinth tek i cili nëse hyn nuk dëshiron të dalësh. Pas tre librave të mi:"llaçi i diturisë", "Për mua s'ka enigmë" dhe Këndvështrimi tjetër i jetës" vjen "Pjesë e një bote imagjinare". Përpiqu në çdo moment të jetës dhe në çdo moshë të mbash zgjuar frymën e imagjinatës, ëndërrimit, dhe besimit. Me imagjinatë mund të prekësh kufijtë e pafundësisë. Me një ëndërr mund të ndyshosh gjithë botën. Me besimin mund të arrish të arrish të ralizosh gjithçka, por me një fjalë mund të shkatërrosh gjithçka.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Jetësim do të thotë që personazhet të dalin përtej kopertinës së librit dhe të të ngjisin me mesazhet e tyre. Teksa lexon tregimet e Armenidës, sytë e tyre lëvizin. Ky është efekti i prozës së mirë, t'i besosh personazhet në vërtetesinë artistike, që nesër mos gabosh, sikur ata!
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Sonte, frenohen yshtjet, ambiciet ftohen në lumin e mimikave të belbëzimit, (e dëshirat...) dëshirat ngelen, ngurosen me fjalët që përpihen, sonte ëndrrat skërmoqen.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
1. O mëngjeset tona - poezi 1979 - "N.Frashëri" 2. Bisedë me vargjet - poezi 2001 - "M.Barleti" 3. Një jetë në shërbim të Atdheut - 2001 -"Geris" 4. Në labirintet e jetës - 2002 - "Globus R" 5. Desha të çmallesha me ty - monografi 2003 - "Globus R" 6. O kohë, mos vrapo! - prozë 2005 - "Albin" 7. Mos ma verboni diellin - (bashkautor) - 2007 - "Albin" 8. Kur mamuthët jetojnë - tregime e novela 2008 - "Albin" 9. Miti i ëndrrave - roman 2009 - "Albin" 10. Rrëfenjat e mbrëmjes - tregime 2011- "Sht.Sk. Kosta" 11. Dritehijet e nje stine - poezi 2012 - "Sht.Sk. Kosta" 12. Imazh - poezi dhe prozë 2016
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Ka ditëlindjen lepurushi Ka ditëlindjen lepurushi, katër vjet i mbushi. shkruan ftesa pa përtuar nëpër fleta lakre dhe në postë i hedh pas darke, për të lajmëruar gjithë miqtë rreth e rreth. Mirëpo, nga ç'po sheh, askush s'erdhi për vizitë e bile as dhitë, që vinin çdo ditë. shumë vonë e mori vesh, e s'është për të thënë, kec - postieri, një nga një, ftesat kishte ngrënë.
Çmimi: 350 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Kthehu me dallëndyshet" i autorit Naim Jonuzi,është libri i tij i tretë, pas dy librave me poezi dhe prozë, "Anija plakë", botuar në vitin 2016 dhe "Nata plakë", që mban vitin 2017.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Është qesharake të mendosh që një vend i vogël si Shqipëria të ketë një zë barabartë me një nga vendet shumë të mëdha. Jugosllavia, Shqipëria dhe vendet e vogla analoge nuk kanë të drejtë të jenë në këtë tavolinë me të tjerët.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Botëkuptimi i shkrimtarit shpesh është botëkuptimi i personazhit e për rrjedhojë dhe i lexuesit. Kjo lojë e pandashme artistike, referencat i ka në realitet dhe pse romani në vetvete është trillim ose së paku konceptohet si i tillë për të fshehur fragmente dhe detaje autobiografike. Ky nuk është drejtpërdrejt rasti i Fabiolës, por është këmbë e krye qëllimi i këtij romani, në këtë rast jo si mbulim autobiografik i saj, por si një pasqyrë e pastër e një realiteti ku subjekti është një skaner i dhimbshëm i një "sistemi" të keqkuptuar brezash ku stafeta cilësohet si përçim me detyrim. Ernesto Sabato thotë: "Shkrimtari duhet të jetë dëshmitar i pakorruptuar i kohës së tij." Dhe Fabiola, nëpërmjet këtij romani, si grua dhe si shkrimtare ka marrë rolin e saj thelbësor në "dokumentimin" e një kohe të mbrapshtë, ku gruaja dhe emancipimi i saj në shoqëri, mbeten utopi.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania