titleToAlt
Modeli që At Zef Pllumi na ka ofruar - jo vetëm tëgjithëve ne që na qëlloi fati ta njihnim për së gjalli, por edhe atyre të cilëve do t'u mbetet t'ia lexojnë mendimin - konfirmon, nga njëra anë,faktin se me kultin modem të njerëzve të mëdhenj inteligjenca rezulton vërtet objekti me i lartë i vlerësimit, por dëshmon nga ana tjetër se, e trashëguar prej se Idshti model mbas modeli, fismëria e karakterit nuk u zhbë te njerëz si ai. Madje ndonjëherë doli me përpara. Të gjithë që, siq thashë, na qëlloi fati ta njihnim "në mish e në eshtra" provuam se dhurata si ajo e "Luleve " të Shën Franceskut nuk qenë asgjëpara dhuratës së tij më të vyer: mirësisë. "Mirësi tëpafund": e cilëson njëri prej gazetarëve. Atë gjë të mrekullueshme që është mirësia ai ua dhuronte të gjithëve, pa dallim. Edhe nuk mendoj se ishte fjala thjesht e vetëm per atë "Pax et Bonum" të Shenjtit të Asizit. Mua vetë m 'u pat dashur njohja me të që të kuptoj se gjithë sa quhet kulture, dije, talent, madje edhe gjeni nuk shërbejnë per gjë nëse mungon mirësia. Si dhe që të fantazoj se sa i lumtur do të ishte ai vend ku njerëzit i dhurojnë njëri-tjetrit mirësi. Aurel Plasari
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Në ketë vëllim të At Zef Pllumit përfshihen tregimi autobiografik "Saga e fëmijnisë" i botuem në vitin 2009 ; Fjalime të pabotueme ; pjesë nga Letërkëmbimi i tij pothuej të gjitha të pabotueme; si dhe vepra "Dhetë vjet liri". Veprën "Dhetë vjet liri" autori e kishte synue si një vë-Uim të plotë, që do të ishte vëllim i katërt i veprës madhore "Rrno vetëm për me tregue", por që do të duhej të botohej mbas vdekjes së tij. Tue pa se teksti që ashtë ruejtë delte i vogël si vëllim, u përf shi në ketë botim në formatin që lexuesi ka në dorë. Me kllapa katrore me tri pika në mes [...], të përdoruna në ndonji vend, janë shmangë elemente që nuk paraqesin interes për publikun. Falënderoj studiuesen Ana Luka për punën, që e kreu pa u lodhun, për redaktimin e ketij botimi; po ashtu Prof. dr. Aljula Jubanin për këshillat dhe sugjerimet e çmueshme që dha gjatë leximit të veprës "Dhetë vjet liri"; në mënyrë të posaçme falënderoj studiuesin e censhëm Prof. dr. Aurel Plasarin, bashkëpuntori i ngushtë i At Zef Pllumit, që na vuni në dispozicion për botim nji pjesë të letrave të At Zef Pllumit. At Vitor Demaj, OFM
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Historiografia shqiptare e shekullit të pamvarsisë, për arsye të ndryshme, nuk kje kurrë e drejtë, prandaj as e saktë. Simbas direktivave të pushtetarëve ajo shkroi se "populli shqiptar me shpatë në dorë e çau rrugën e historisë" ose, me fjalë të tjera, fitoi lirinë e pamvarësinë, me gjakun e luftarëve. Sa për pamvarësinë, që u dha në vitin 1912, populli shqiptar nuk kje nji pushkë e fortë. Megjithkëtë ndjenja kombëtare kish pothuej nji gjysë shekulli që po formohej dalë e ngadalë. At Leonard de Martino, Pashko Vasa dhe Naim e Sami Frashëri me veprat e tyne kjenë apostujt kryesorë të zgjimit kombëtar, ndërkohë që kuvendet e françeskanëve e teqet e bektashijve kjenë çerdhet kryesore të nacionalizmit. Mbas tyne erdhën Preng Doçi, Faik Konica, Gjergj Fishta, Luigj Gurakuqi e vllaznit Qiriazi, që vunë theksin se pa formue njerëzit e kulturës nuk mund kish as pamvarsi të saktë, e kështu me veprat e veprimet e veta u përpoqën me edukue rininë e popullin e pregatitën për dishirën e kulturës, me shpirtin e dashunisë dhe atë të sakrificës për Atdheun.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Ky është versioni italisht i veprës monumentale të At Zef Pllumit, i cili është përgatitur me parathënie të ish-kryeministrit italian Silvio Berlusconi. Kjo vepër ka pasur jehonë të madhe në tregun italian dhe është konsideruar si një testament për të kuptuar sistemin komunist.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Ky është një botim i përmbledhur biografik i At Zef Pllumit ku sjell të gjithë anëtarët më të spikatur të Urdhrit Françeskan që kanë ushtruar aktivitetin e tyre në Shqipëri. Ky botim është një vlerë edhe për rolin që ka luajtur ky urdhër për kulturën dhe historinë kombëtare shqiptare.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
“Rrno vetëm për me tregue” është një libër i At Zef Pllumit i botuar nga shtëpia botuese Botime Françeskane. Ky libër paraqitet para lexuesve në tre vëllime. “Gjithë shoqëria shqiptare ka nevojë për këtë vepër. Kanë nevojë për të ata që e kanë jetuar atë kohë, e po aq, në mos për më tepër, ata që s'e kanë jetuar. Kanë nevojë të shtypurit e të nëpërkëmburit, e po aq, e mos më tepër, ata që shtypën të tjerët. Kanë nevojë antikomunistët, e po aq, ndoshta më tepër, komunistët. Shkurt për të ka nevojë ndërgjegjja jonë.”- Ismail Kadare.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
“Rrno vetëm për me tregue” është një libër i At Zef Pllumit i botuar nga shtëpia botuese Botime Françeskane. Ky libër paraqitet para lexuesve në tre vëllime. “Gjithë shoqëria shqiptare ka nevojë për këtë vepër. Kanë nevojë për të ata që e kanë jetuar atë kohë, e po aq, në mos për më tepër, ata që s'e kanë jetuar. Kanë nevojë të shtypurit e të nëpërkëmburit, e po aq, e mos më tepër, ata që shtypën të tjerët. Kanë nevojë antikomunistët, e po aq, ndoshta më tepër, komunistët. Shkurt për të ka nevojë ndërgjegjja jonë.“-Ismail Kadare.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
“Rrno vetëm për me tregue” është një libër i At Zef Pllumit i botuar nga shtëpia botuese Botime Françeskane. Ky libër paraqitet para lexuesve në tre vëllime. “Gjithë shoqëria shqiptare ka nevojë për këtë vepër. Kanë nevojë për të ata që e kanë jetuar atë kohë, e po aq, në mos për më tepër, ata që s'e kanë jetuar. Kanë nevojë të shtypurit e të nëpërkëmburit, e po aq, e mos më tepër, ata që shtypën të tjerët. Kanë nevojë antikomunistët, e po aq, ndoshta më tepër, komunistët. Shkurt për të ka nevojë ndërgjegjja jonë.”-Ismail Kadare.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Libri, që sot merrni në dorë, është vëllimi i dytë i serisë  Kuvend letrash me miqtë , botimi i së cilës filloi vitin e shkuar me letërkëmbimin ndërmjet Mustafa Krujës dhe familjes Gjomarkaj e Atij dhe prof Zef Nekaj. Në këtë vëllim botohet letërkëmbimi mes M. Krujës dhe gjashtë profesorëve të shquar të universiteteve të ndryshme të botës, njëkohësisht ndër personalitetet më të spikatura të jetës kulturore shqiptare, përkatësisht Ernest Koliqit, Karl Gurakuqit, Martin Camajt, Namik Resulit, Atë Zef Valentinit dhe Stavro Skendit.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Gjithë shoqëria shqiptare ka nevojë për këtë vepër. Kanë nevojë, ata që kanë jetuar në atë kohë, e po aq, në mos më tepër, ata që nuk e kanë jetuar. Kanë nevojë te shtypurit e të nëpërkëmburit, e po aq, në mos më tepër, ata që shtypën të tjerët. Kanë nevojë antikomunistët, e po aq, ndoshta më tepër, komunistët. Shkurt për të ka nevojë ndërgjegjja jonë. Ismail Kadare në lidhje me veprën “Rrno vetëm për me tregue” të At Zef Pllumit.
Çmimi: 2100 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania