titleToAlt
Duke pritur që poezia e Armenida Qyqes të konsolidohet, ajo shpejt do të krijojë një profil të qëndrueshëm poetik si një poeteshë lirike me një shqetesim sa të sajin po kaq dhe qytetar. Duke qenë një poete me një shqetësim qytetar, ajo mbetet një poete komunikuese me lexuesin në çdo kohë, duke përcjellë mesazhe të fuqishme për kohën dhe botë të thellë shpirtërore e moderne.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Krijimtaria poetike e Armenida Qyqes në thelb përcjell një ‘dihatje’ njerëzore, brenda saj është gjithmonë i pranishëm njeriu. Shpejt besoj, që koHa, poezinë e saj do ta trajtojë në qasje estetike dhe studime të nevojshme letrare, por edhe të fenomenit femëror në poezinë shqipe, si refleksion dhe zhvillim i kohës dhe i poezisë moderne.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Jetësim do të thotë që personazhet të dalin përtej kopertinës së librit dhe të të ngjisin me mesazhet e tyre. Teksa lexon tregimet e Armenidës, sytë e tyre lëvizin. Ky është efekti i prozës së mirë, t'i besosh personazhet në vërtetesinë artistike, që nesër mos gabosh, sikur ata!
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Dyzet plus...Digjej nata dhe ajri mes buzëve, Veç heshtja hynte nga dritaret e hapura Ti nuk erdhe e as zërin s'ma dërgove, Të vetme më le, në shtegun pa dritë e pa ëndrra.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania