titleToAlt
Ndër disiplinat që më së shumti studiohej nga shqiptarët në kohën e Perandorisë Osmane është poezia. Shqiptarët u dalluan, duke dhënë disa poetë të rangut me të lartë. Ata i dhanë vulë epokës kur jetuan, duke futur frymë të re dhe duke hapur rrugë të reja. Këtë e pranon edhe shkencetari anglez Gibb, duke thënë se poetët shqiptarë muslimanë futën një origjinalitet në poezinë osmano-turke.
Çmimi: 600 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania