Buy this product
600 Lekë

Lidhja e Prizrenit: Një polemikë me grekërit & aveniri i Shqipërisë ( Published by: Plejad in 2012 )

Author:  Mehdi Frashëri

Të djelë për të djelë çunat e asaj Korçës jetike Shqiptare i merrnin dhe i çonin në Bobushticë edhe u mësonin marrshin e Greqisë. "se gnorizo apo tin kopsi" "tu spathiu tin tromeri" "se gnorizo apo tin opsi" "pu me via metra ti gji". Kur dilte Hoxha në minare, oficeri grek mështillte çunat dhe u thoshte: Këta u kanë vrarë, e u kanë prerë, përgatituni për ti luftuar deri sa të zhduken. Po të vërejmë një hartë etnografike të shtypur nga Ministria e arsimit e Greqisë për shkollat greke, shohim me ngjyrë greke jo vetëm Korçën, Gjirokastrën, e Çamërinë, por edhe Durrësin edhe Elbasanin. Më 1885 një grup idealist frëng- italian edhe anglez, vendosën që të bëjnë propagandë për një konfederatë Ballkanike. Grumbull u nisën e shkuan në Athinë; një grup politikanësh grek të kryesuar nga një politikan i famshëm i quajtur Vurgari. Kur anglezët biseduan për krijimin e shtetit shqiptar, kryetari grek me gjak në fytyrë thotë: Ç' është ajo Shqipëri! Shqipëria është e destinuar të jetë me Greqinë.

Price: 600 Lekë
Buy this product
600 Lekë

Product Details

  • Publisher: Plejad (2012)
  • Published in: 2012
  • ISBN-13: 978-99956-57-81-9
  • Page nr.: 138
  • Book dimensions: 145 x 205 x 12 mm

More About the Author

Mehdi Frashëri -

All rights reserved. © 2015 Library Albania