titleToAlt
Pak njerëz kanë pasur fatin ta përjetojnë një gjë të tillë. Ai kishte mundur t`ia plotësonte portretin vetes dhe vdekja e tij e vulosur me mister e përmbylli shenjtërimin, duke i siguruar një vend në panteonin e më të talentuarve, “artistë të mallkuar” që vdiqën të rinj, sepse nuk e duronin këtë realitet kaq intensiv.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Eliot-i arrin t'i dëgjojë Muzat-sirena, ndonëse me ndërprerje, vetëm atëherë kur ai ka flakur konvulsionet e nervave të tij në forma të rregullta mbi ekranin estetik të tekstit. Të bëjë përpjekjet e ndarjes kompozicionale - të vështrojë brenda çmendurisë së vetes prej anës së jashtme të kesaj çmendurie, të ndërgjegjësohet për modelin e vet karakterizues dhe t'i gjejë atyre një ekran ku mandej t'i hedhë ato - kjo është detyra që i kërkohet poetit. Kur Eliot-i pa dhe kuptoi që qe i aftë ta bënte këtë përmes një sistemi të paepur gjuhësor, ai u bë shkrimtari që patë dëshiruar së brëndshmi të ishte. Bota e kuptoi këtë arritje të rrallë, sikurse do ta bëjë përherë. Janë të pakët ata persona në çdo brezni të cilët arrijnë t'i bëjnë të dukshme emocionet e brendshme njerëzore nëpërmjet një strukture ritmike gjuhësore e që sjell një ndjeshmëri estetike, teksa tejmbart, në një menvrë trans-historike, ndjesinë e të jetuarit në një periudhë të caktuar historike. Ne i quajmë këta persona poetë: e ndërsa u bë i tillë, Eliot-i qe kristalizuesi i përgjigjeve emocionale për mbarë epokën ku jetoi.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Kur u qasesh këtyre poezive, të zgjohet një mirëbesim. Vështrimi ynë, duke kaluar prej njërës fjalë te tjetra,vëren të shpalohet një ligjërim i dëlirë, që e banon ndijimin, ashtu sikundër zëri i saktë banon melodinë.Kurrfarë shtirjeje,kurrfarë teprie,kurrfarë maske. Këtë ligjerim ,që na jepet pa dredha, mund ta rrokim pa patur nevojë të tregohemi finokë.Një magjepsje,një mirnjohje na rrëmben:theksi poetik,shprehja poetike na qënkan gjëra të mundshme,përherë të mundshme!Ndaj pra, duke vëzhguar pjesën më të madhe të prurjeve të sotme,ngjante sikur lypsej të dëshpëroheshim, teksa nuk ndeshnim tjtër veçse kujtimin e thyer të asaj ç’pat qenë Poezia …
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
..Bedri Islami është padyshim personalitet i kohës, një shqiptar i mrekullueshëm, me një vetëdije të epërme që karakterizohet nga një vizion i madh. Njeri i letrave, autor librash historikë dhe publicist i klasit të parë, me një guxim të paepur. Bedri Islami ka qënë një figurë kryesore e organizimit kombëtar në vitet '90 të shekullit të XX, në aksionin e jashtëzakonshëm konceptual dhe real për çlirimin dhe pavarësinë e Kosovës. Bedri Islami ka qënë përherë poet, edhe sikur të mos shkruante e as të botonte kurrë, qoftë edhe një poezi të vetme...MOIKOM ZEQO
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania