titleToAlt
Meditimi është aventurë, një aventurë në të panjohurën… aventura më e madhe që mund të ndërmarrë mendja njerëzore. E me aventurë unë kuptoj faktin se nuk mund të edukohesh përmes saj. Para së gjithash, nuk mund të dish asgjë qysh më përpara. Nëse ti nuk di, nuk mund të dish. Gjithë ç’mund të thuhet, në analizë të fundit nuk do të thotë asgj; e vërteta mbetet e pathënë. Është thënë shumë… është thënë shumë në lidhje me asgjë. Gjithsesi nuk është shprehur as dhe një fjalë e vetme.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Njeriu nuk është një fije letër e bardhë, në të cilën kultura mund të shkruajë tekstin e vet; ai është një gjallesë e ngarkuar me energji dhe e ndërtuar në një mënyrë të caktuar, që, duke u përshtatur, reagon në mënyrën specifike dhe të caktuar lidhur me kushtet e jashtme. Sikur njeriu t’u përshtatej kushteve të jashtme duke ndryshuar me elasticitet natyrën e vet, si ndonjë shtazë, dhe të ishte në gjendje të jetonte vetëm në kushte të caktuara, ndaj të cilave të zhvillonte një përshtatje të posaçme, ai do të arrinte në udhëkryqin e specializimit, i cili është fat i çdo lloji shtazor, pra, do të arrinte në ndërprerjen e historisë. Sikur, nga ana tjetër, njeriu t’u përshtatej të gjitha kushteve, pa iu kundërvënë atyre që vijnë në kundërshtim me natyrën e tij, ai s’do të kishte kurrë histori në përgjithësi.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Së bashku me karakterin duhet të kesh edhe idetë si një nga faktorët kryesorë të evolucionit të një qytetërimi. Ato veprojnë vetëm kur pas një evolucioni shumë të ngadalshëm janë shndërruar në ndjenja. Çdo qytetërim rrjedh nga një numër shumë i vogël i ideve kryesore të pranuara nga të gjithë. Midis ideve më të rëndësishme udhëheqëse të ndonjë qytetërimi ndodhen edhe idetë fetare. Nga ndryshimi i besimeve fetare kanë rrjedhur drejtpërdrejt shumica e ngjarjeve historike. Historia e njerëzimit ka ecur gjithmonë paralelisht me historinë e perëndive të tij. Këto pjella të ëndërrimeve tona kanë një pushtet aq të fortë saqë edhe emri i tyre nuk mund të ndryshohet pa u lëkundur e gjithë bota. Lindja e perëndive të reja ka përkuar gjithmonë me agimin e qytetërimeve të reja dhe zhdukja e tyre ka qenë gjithmonë edhe rënia e këtyre qytetërimeve.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Karl Jung mendonte se përveç të pandërgjegjshmes individuale, që përbëhet nga mendimet dhe kujtimet e shtypura, ekziston gjithashtu edhe e pandërgjegjshmja kolektive, e cila është e përbashkët për të gjithë njerëzit. Në të pandërgjegjshmen kolektive janë ruajtur përvojat universale të njerëzve në shekuj. E pandërgjegjshmja kolektive formon përvojat tona, si një shtrat lumi i tharë i jep formë ujit që rrjedh pas një stuhie. Jungu i quajti këto ide të pandërgjegjshme universale arketipe.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Me vlerësim duhet të kuptojmë (në të gjitha rastet përveç atyre ku shprehet qartë ose nënkuptohet diçka tjetër),vlerësimin praktik të një dukurie që mund të ndikohet nga veprimet tona, dukuri që meriton qortimin ose miratimin tonë. Çështja e "çlirimit" të një shkence nga vlerësimet e këtij lloji e, rrjedhimisht, rëndësia dhe kuptimi i këtij parimi logjik nuk janë aspak të barazvlefshëm me këtë çështje: fjala është nëse duhet që mësimet që jepen në universitet "të pranojnë" të bëjnë vlerësime të bazuara në botëkuptime etike, në ideale kulturore ose të tjera parime botëkuptimore.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
A është vërtet dashuria art? Në qoftë se po, atëherë ajo kërkon punë dhe dijeni. Nëse ajo nuk është gjë tjetër veçse një ndjesi e këndshme, përjetimi i së cilës është diçka e rastësishme, një gjendje që e provoni po t’ju ecë fati, atëherë puna ndryshon. Për shumicën problemi i dashurisë, para së gjithash, qëndron në atë se si të të duan dhe jo si të dashurosh ti vetë. Drejt këtij qëllimi ata ecin me mënyra të ndryshme. Njëra rrugë që është sidomos karakteristike për burrat, bazohet në atë që të jetë i suksesshëm në jetë, të ketë pushtet e pasuri me aq sa ia lejon pozita e tij shoqërore. Rruga tjetër që preferohet nga gratë, është që të përpiqen të bëhen sa më tërheqëse, të kujdesen për pamjen e tyre, të vishen bukur etj.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Kështu, pra, në qoftë se "Klasa e re" është përgjithësim i përvojës tragjike të një luftëtari, "Shoqëria e papërsosur" është fryt I përsiatjeve të gjata të një të burgosuri. Por koha bëri të vetën dhe marrëdhëniet shoqërore duke i kapërcyer teoritë, morën forma të reja. Tani "Shoqëria e papërsosur", e menduar në vitin 1956 si vazhdim i "Klasës së re", parashtrohet si një vepër më e pjekur dhe e pavarur si në koncept, ashtu edhe në formë. Atëherë, në mesin e viteve pesëdhjetë, ndryshimet shoqërore që u bënë në "Klasën e re" objekt i analizës sonë, vetëm sa kishin filluar të shfaqeshin dhe zhvillimi i tyre i mëtejshëm zor se mund të parashikohej pak a shumë me saktësi.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Ky është një libër për forcën më të madhe në univers – Fuqinë për të pasur gjithçka që dëshiron. Pa Fuqinë ti nuk do të mund të kishe lindur. Pa Fuqinë nuk do të kishte asnjë qenie njerëzore në planet. Çdo zbulim, shpikje dhe krijim njerëzor mundësohet nga Fuqia. Një shëndet i mirë, një marrëdhënie e shkëlqyer, një karrierë e admirueshme, një jetë e mbushur me gëzim dhe me para, aq sa të nevojiten për të bërë e për të pasur gjithçka dëshiron, të gjitha këto mundësohen nga Fuqia. Jeta e ëndrrave të tua ka qenë gjithmonë më pranë sesa e ke menduar, pasi Fuqia për të pasur gjithçka të mirë në jetë është brenda teje. Për të krijuar dhe ndryshuar gjithçka, të duhet vetëm një gjë: FUQIA.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Ç’do të thotë të biesh në dashuri? A është rënia në dashuri një revolucion? Çfarë janë dëshira, xhelozia, pasioni? A mund të biesh në dashuri me dy vetë njëherësh? Çfarë e dallon seksualitetin e njeriut me të kafshës? A është dashuria një kërcënim, një rrezik për shoqërinë? Profesor Alberoni u përgjigjet këtyre pyetjeve duke përkufizuar kategorinë e “dashurisë në lindje e sipër”. Kjo fazë e dashurisë, që studiohet e saktësohet për herë të parë prej tij, është themelore për të kuptuar procesin e rënies në dashuri. Ky libër i sociologut të famshëm italian bën pjesë në një trilogji, sëbashku me dy titujt e tjerë të tij, Miqësia dhe Erotizmi. Përkthyer në shumë gjuhë të botës, këto libra trajtojnë në mënyrë të kuptueshme për të gjithë temat e përjetshme njerëzore.
Çmimi: 590 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Johana, një vajzë e re që studion për psikologji,gjendet rastësisht e kyçur në shtëpi,pikërisht në ditën kur i duhet të niset për një udhvtim të gjatë me të dashurin e saj në Amerikë.Kjo kohë mbylljeje brenda katër mureve ,është e mjaftë për autoren e këtij libri,të ngrejë në këmbë një dramë të tërë psikologjike.Të gjitha marrëdhëniet e saj:ajo tejet delikate dhe posesive me nënën,të brishtë me mikeshën e saj të ngushtë, plot dilema me të dashurin,trysnitë e saj të brendshme,gjendjet kaotike të ndikuara nga studimet,vetë jeta e saj,raporti të çuditshëm me të ëmën,vijne e dalin në sipërfaqe gjatë kohës së kësaj ndodhie.Jeta e saj duket se parakalon si në një ëndërr ,por tashmë mes ndalesash psikologjike.
Çmimi: 550 Lekë
titleToAlt
Alastair Campbell ka të drejtë të japë këshilla sesi të jesh i suksesshëm sepse, kujdo që ia ka ofruar ato, e ka realizuar qëllimin. "Fitimtarët" janë sportistë elitarë, biznesmenë të suksesshëm, menaxherë të dashur e jetëgjatë në fushën e futbollit e të modës dhe politikanë të admiruar e karizmatikë. Për secilin nga personazhet, në përputhje me linjën e analizës se çfarë i ka bërë më shumë të suksesshëm se të tjerët, ose pse duhet t'i kemi si modelin e "Fitimtarëve", sjell citime të tyre, bashkëbisedime e intervista të zhvilluara, shembuj nga jeta, si flasin e punojnë, si bashkëpunojnë, si i kanë shfrytëzuar rrethanat, si e konceptojnë konkurrencën, motivohen më shumë nga suksesi apo nga frika e humbjes, si mësojnë nga dështimet etj. Ky libër vlen vetëm për ata që nuk e pranojnë humbjen.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në ndërtesën e Nju Kolezhit të Oksfordit është gdhendur thënia: Manners made man - sjellja e bën njeriun. Prandaj në botë librat që na mësojnë normat e sjelljes së qytetëruar, vlerësohen shumë. I tillë është edhe ky botim, në të cillin trajtohen normat e sjelljeve të pëlqyeshme dhe mënyrat si duhet vepruar në situata nga më të ndryshmet të jetës së përditshme, si p.sh.: • Kur takohemi me dikë, kush duhet të zgjatë dorën i pari? • Si duhet ta organizojë gostinë i zoti i shtëpisë, që ajo të jetë e suksesshme dhe të ftuarit të ndihen sa më mirë? • Si shtrohet një tryezë, si duhet të vendosen lugët, pirunët, thikat, pjatat, gotat e madhësive të ndryshme dhe si përdoren ato? • Si të vishemi në raste të ndryshme? • Cilat janë gjestet e papëlqyeshme? • Rregullat kryesore, kur marrim ose na marrin në telefon, • Kujt duhet t'ua besojnë sekretet e tyre të vyera të rinjtë? • Rregullat e prezantimit. Si mund t'i prezantohen njëri-tjetrit një djalë e një vajzë? • Kush paguan në lokal, djali apo vajza? • Si duhet të reagojnë prindërit për miqësitë dhe dashuritë e para të fëmijëve të tyre? • Si duhet të shkruhet një CV, letër, kartolinë ose E-mail? • Si mund të mënjanohet konflikti ndërmjet brezave në familje? • Kur një fëmijë do të jetë i suksesshëm në jetë? Sjellja e pëlqyeshme në teatër, restorant, hotel, rrugë, dyqan, udhëtim, në përpjekje për të gjetur një vend pune; borxhet, bakshishi, dhënia dhe pranimi i dhuratave, këto dhe aspekte të tjera të jetës gjejnë përgjigjen e tyre në librin "Kodi i sjelljeve të pëlqyeshme sot".
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
”Çdo grua e di përrallën e famshme “Hirushja”. A mund të martohej Hirushja me princin po të mos i ndodhej pranë ndihmësja e sigurt e orës së bardhë? Natyrisht jo. Unë dhe libri im do të bëhemi ndihmësit tuaj! Jam e bindur se dhe ju do t’ia dilni”,- thotë autorja e librit “Përse të tjerë duam e me të tjerë martohemi”. Jo shumë kohë më parë, fjala “shkesë” të sillte ndër mend komedinë e pavdekshme të Nikollai Gogolit, “Martesa”. Në shekullin tonë, kur të dashuruarit i vendosin të afërmit e tyre para faktit të kryer, fjala “shkesë” tingëllon atavizëm. Prandaj, kur si e tillë u shfaq para publikut, psikologia e njohur Roza Sjabitova shkaktoi reagime të kundërta. Por vetëm në fillim. Sepse për nevojën e këtij lloj shërbimi, prej kohësh dëshmon përvoja e hidhur e çifteve që përjetësojnë dashurinë e tyre me divorce të befasishme. Të fshehtat e një martese të suksesshme rrëfen në këtë libër autorja Roza Sjabitova, moderatorja e njohur televizive ruse e programeve “Eja martohemi” dhe “Njohje me prindërit”. “Një grua e shquar ka shprehur një mendim interesant: "Disa gra qahen se nuk kanë gjetur burrin e ëndrrave të tyre, e të tjera... ngaqë e kanë gjetur". Shpesh femra mendon se po e gjeti burrin e ëndrrave, burrin ideal (atë që i përshtatet më tepër), atëherë edhe marrëdhëniet e tyre do të jenë harmonike. Sikur, sapo e gjen, do të nisë të ndërtojë me të marrëdhënie sipas skenarit të saj, por shpejt bindet që lumturi s'ka. Pse? Problemi është se gruaja, në kërkim të burrit të përshtatshëm, i drejton vetes të njëjtën pyetje: Ç'lloj burri më duhet mua? Ajo vëren shfaqjet e jashtme, por as e ka idenë me cilin ka të bëjë në të vërtetë. E kam fjalën, që ajo nuk e ka idenë e burrit nga pikëpamja e veçorive të tij psikologjike. Dhe, kryesorja, nuk arrin ta kuptojë përse të rrëmojë në gjëra të tilla. Në vitin 2009, së bashku me burrin, regjistruam organizatën shoqërore "Qendra e ringjalljes së traditave familjare". Kur flas për veprimtari të ndryshme kushtuar vlerave të familjes, unë patjetër prek problemin që sot armiku kryesor i popullit të Rusisë është femra e Rusisë. Nuk dëshiron të martohet, të lindë fëmijë, jeton në sistemin e vlerave të rreme familjare... kam parasysh bashkëjetesën. Detyra jonë parësore është kthimi i gruas në zanafillat e familjes. Mbi të gjitha, ne po humbasim një brez të tërë femrash 30-vjeçare, të shkolluara, të suksesshme, materialisht të pavarura, por jo interesante në cilësinë e bashkëshorteve të mira për burrat tanë në Rusi. Si ta fitojnë këto gra lumturinë familjare, ndërsa vendi të mos humbasë "rezervat e arta femërore"? për këtë do të tregoj në çdo kapitull të këtij libri. Të gjithë jemi lodhur nga epoka e ndryshimeve. Gjatë jetës jemi ngopur me revolucione dhe luftëra. Ne duam stabilitet. Dhe stabilitetin e jep vetëm familja, tek na ndihmon të ruajmë të tashmen, të kujdesemi për të ardhmen, të mos rrënojmë ç'kemi krijuar dhe të mos humbasim ç'kemi fituar”.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Vdes siç vdes një vend" është psikanaliza letrare e një vendi që dekompozohet ngadalë, rrëfimi tronditës i një gruaje real – imagjinare, që shikon me tmerr sesi trupi i saj merr përmasat e vendit të saj të kalbëzuar dhe si përthahet çdo burim nga rrjedhin lëngjet e saj jetësore. Rrëfimi ka formën e një kronike postmoderne ku me një vërtetësi rrënqethëse dhe në mënyrë fantazmagorike përshkruhet Vendi i Hybris, demonit të dhunës dhe intolerancës, e fanatizmit ideologjik dhe fetar, e mendësisë mesjetare, korruptive, ksenofobike, nacionaliste, ajo e shterpësisë krijuese dhe shpirtërore. Ndonëse në tekst nuk përcaktohet koha, vendi dhe hapësira gjeografike, aludimi rreth periudhës së luftës civile greke, asaj të diktaturës së kolonelëve, si dhe jehona e ngjarjeve të Majit '68 në Francë lidhet me botimin e parë të librit në vitin 1978, ku kujtimet dhe plagët e historisë, gjallonin ende si fantazma të pakallura.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Çfarë u mësojnë të pasurit fëmijëve të tyre që nuk ua mësojnë klasa e varfër dhe e mesme!"Babai i pasur, babai i varfër" do :-t'ua rrënojë mitin se keni nevojë për të ardhura më të mëdha për t'u bërë të pasur-ta sfidojë besimin se shtëpia juaj është burim financiar -t'u tregojë prindërve pse ata nuk mund të mbështeten në sistemin shkollor për t'i mësuar fëmijët e tyre pëe paratë-t'u mësojë si t'i definoni burimet dhe shpenzimet financiare -t'u mësojë si t'i mësoni fëmijët tuaj për paratë,që të jenë më të suksesshëm financiarisht në të ardhmen.
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
"Muzika është më e fuqishme se çdo gjë tjetër, sepse ritmi dhe harmonia kanë selitë e tyre në nyjën e shpirtit. Ajo e pasuron atë dhe i jep hir dhe shkëlqim".-Platoni
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Libri është një rrëfim për ëndrrën kineze. Njerëz që kanë frymëzuar me suksesin e arritur në biznes si Park Keun-tae, president I CEO nga Korea e Jugut dhe CJ Group që vepron në Kinë, apo njerëz të zakonshëm si Dominic Johnson-Hill, një i ri nga Londra, i njohur si "Lao Jiang" që ka një dyqan të vogël në Pekin, janë personazhet e këtij libri. "Duke jetuar në Kinë për një periudhë 29 vjeçare unë jam dëshmitar i zhvillimit të madh të vendit. Unë kam përfituar shumë nga kjo," ka thënë Park në prezantimin e librit. CJ Group ka 12 mijë të punësuar në Kinë. Vitet e fundit kompania CJ ka investuar në industrinë kineze të filmit dhe televizionit, duke prodhuar me sukses filmin "Kontrata e ndarjes" dhe versionin kinez të muzikalit "Mama Mia!". "Ëndrra ime kineze është të rris numrin e të punësuarve në kompani deri në 100 mijë , thotë Park.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
“Të jetosh është gjëja më e rrallë në botë. Shumë njerëz thjesht ekzistojnë” – kështu thotë Oscar Wilde dhe këtë sfidë rrok libri i cili trajton në mënyrë shterruese kuptimet e fjalës Lumturi dhe shtigjet sesi ta arrijmë atë
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Te libri “Blink” ai revolucionarizon mënyrën se si e kuptojmë botën tonë të brendshme.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
"Mendohuni mirё dhe me maturi para se tё bёni njё lёvizje" "Mosbёrja e gabimeve ёshtё ajo qё themelon sigurinё e fitores" "Nuk ekziston asnjё shembull i ndonjё shteti qё doli i fituar nga njё luftё qё zgjati shumё" "Tё filloni me brohoritje luftёn dhe mё pas tё trembeni nga fuqia e armikut , kjo tregon njё mungesё tё madhe informacionesh" "Zotёsia mё e madhe nё luftё ёshtё tё nёnshtrosh armikun pa luftuar" "Qёllimi i luftёs ёshtё paqja".
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Ide të thjeshta për një dashuri të përjetshme... Shumë stres dhe pak dashuri! Kjo është përditshmëria jonë, rutina jonë ndaj ndaloni pak dhe reflektoni.... Sa pak thoni "TË DUA", sa rrallë e dëgjoni "TË DUA"! Botimet Living sjellin "5 gjuhët e dashurisë"‎, një libër me ide praktike për një dashuri të përjetshme. Mbi 10 milion kopje të shitura që do ju përfshijnë dhe ju në uraganin e ëmbël të dashurisë! Pa truke, pa psikanalizë, pa receta të mërzitshme, metoda e Geri Chapman do ju ndihmoj që thjesht me fjalët tuaja dhe të njeriut të zemrës të rizbuloni fjalën më të bukur në botë! Dhurata ideale për ditën e dashurisë. Thuaj "TË DUA" me Botimet Living... Miliona çifte kanë dëshmuar se si martesat e tyre janë transformuar pasi kanë mësuar të përdorin pesë gjuhët e dashurisë. Teksa zbuloni gjuhën tuaj të dashurisë, por edhe atë të bashkëshortit/es suaj, do ta kuptoni më mirë veten dhe do të keni një avantazh të çmuar gjatë kërkimit të dashurisë që zgjat për gjithë jetën.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Adoleshenca, kjo moshë e brishtë, mosha e shpërthimeve, e tekave dhe dëshirave, që herë-herë shpërfaq dhunë të tmerrshme, do shumë punë dhe edukim rrënjësor nga e gjithë shoqëria, do një vëmendje të vazhdueshme e të përditshme nga trinomi: psikolog, mësues, prind. Një prind i përgjegjshëm nuk është i qetë kur fëmija hyn në moshën e adoleshencës, atë e shoqërojnë gjithnjë dilemat: Po e bëj detyrën e prindit mirë? A mos ndoshta jam fajtor për rebelimin e tij? A duhet të jem i ashpër apo i butë? Pse fëmija im ka rënie në mësime? A duhet t’ia pranoj një lidhje dashurie apo të bëj të paditurin? A jam bashkëkohor për të pranuar ecurinë e këtij brezi? A duhet të jem shok, prind i rreptë apo të zgjedh një të mesme të artë?... Një adoleshent, me veprimet e tij shpesh sjell në familje tërmet, nga ata të fuqishmit, që nëse prindërit nuk e marrin situatën menjëherë në dorë, pasojat mund të jenë fatale për të dhe familjen. Përgjigjja e prindërve në këtë rast duhet të jetë: reagim me qetësi, vullnet, durim, konsultë me psikologë, mësues apo njerëzit tuaj më të afërt, të cilët të japin rrugëdalje pa trauma. Nëse një familje përballet me një adoleshent të dhunshëm, zgjidhja më e mirë është ta pranojnë të vërtetën me zë të lartë dhe të mos e mbulojnë thjesht me fraza të tilla, si: “Ti më fut frikën”, “Ti do që unë të kundërveproj”, “Ti do që prindërit e tu të bëhen edhe më të dhunshëm se ti” etj., pasi situata mund të agravohet në dëm të të dy palëve dhe vështirë të gjesh më zgjidhjen e duhur. Jeta e një familjeje kur fëmija i tyre kalon në adoleshencë është shpesh mes stuhisë dhe rrebeshit po aq sa mes diellit dhe reve, sepse kjo moshë priret drejt karakterit negativ dhe pakënaqësisë nga të gjithë dhe gjithçka. Kjo është mosha e zhvillimit hormonal dhe fizik, e rritjes së vrullshme, e krizave dhe e energjisë së paparë, e çudirave, po aq sa e mrekullive të mëdha, e arsyetimit të paqëndrueshëm dhe emocioneve të papërmbajtura. Që hovi i moshës së tyre të mos ju marrë përpara, duhet të vendosni me këmbëngulje disa rregulla dhe piketa, pa rënë pre e ndjenjave që ushqen prindi për fëmijën, sepse kjo është mënyra më e mirë për të ndihmuar adoleshentin në rritje. Të gjithë krenohemi kur fëmija ose nxënësi ynë ka rezultate të shkëlqyera, na nderon gjithnjë, merr çmime të para, ka sjellje të përkryer, bëhet gjeni ose shkëlqen në çdo aspekt të jetës, por a jemi ne të fortë dhe në gjendje të përballojmë drama e ta rikthejmë në rrugë të mbarë një fëmijë në adoleshencë, i cili për shkak të një gabimi të moshës së tij ka braktisur shkollën e ka rënë pre e drogës, duhanit, alkoolit, e një shtatzënie të parakohshme apo dhe më keq, pre e prostitucionit?! Kjo është një nga sfidat e mëdha të shoqërisë, familjes dhe shkollës.
Çmimi: 600 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania