titleToAlt
Vargje te vjershetoreve tane kushtuar flamurit kombetar, gjuhes shqipe, dashurise per Memedhene, bukurive te Shqiperise e mergimit. Me fotografi nga krahina te ndryshme te Shqiperise dhe me doreshkrime te vjershetoreve.
Çmimi: 4000 Lekë
titleToAlt
"Mish dhe qiell është një përmbledhje me poezi kushtuar kryesisht të rinjve. Përzgjedhja e bërë me kujdes është shumë kuptimplotë për t?i shoqëruar lexuesit, veçanërisht të rinjtë, në botën e poetit Pier Paolo Pasolini. Përmes tyre del në pah fuqia e tij shprehëse dhe përfytyruese. Boshti rreth të cilit enden të gjitha poezitë është dashuria, si një fjalë kyç drejt zemrës së rinisë, si dhe angazhimi qytetar, si shenjë e një vetëdijeje të pjekur shoqërore. Këto poezi mund të lexohen, të recitohen, të kopjohen, të dhurohen: për të gjithë të rinjtë që, falë një libri, arrijnë të shprehin ndjenjat e tyre më të thella dhe komplekse. Mish dhe qiell
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Të reflektosh mbi të tashmen do të thotë të heqësh dorë nga e ardhmja apo ta harrosh të shkuarën: e tashmja është pika e takimit për të tre drejtimet e kohës. E nuk mund të ngatërrohet ajo me një hedonizëm të lehtë. Pema e kënaqësisë nuk rritet në të shkuarën apo në të ardhmen por pikërisht në këtë mo¬ment. E megjithatë vdekja po ashtu është frut i së tashmes. Ajo nuk mund të harrohet, pasi është pjesë e jetës. Të jetosh mirë do të thotë të vdesësh mirë. Ne na duhet të mësojmë, si ta shohim vdekjen në fytyrë. E tashmja është njëherësh shkëlqyese dhe e mugët, si një sferë që bashkon të dy gjysmat e veprimit dhe meditimit. Kësisoj, ashtu siç kemi paturfilozofi të së shkuarës e të së ardhmes, të përjetësisë e të boshësisë, nesër do të kemi një filozofi të së tashmes. Përvoja poetike mund të jetë një nga themelet e saj. Çfarë dimë për të tashmen? Asgjë ose thuajse asgjë. Megjithatë poetët një gjë e dinë: e tashmja është burimi i pranive.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Libër ne gjuhën Shqipe me poezi dhe proza
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Kam kërkuar që me poezitë e mia t'u fal mijera lexuesve dhe admiruesve, kudo në botë, pjesën më të bukur të shpirtit tim dhe ata me komentet, sugjerimet, vërejtjet, vlerësimet e tyre më kanë falur shumë, shumë më tepër, më kanë shumfishuar shpirtin krijues, më kanë rritur më shumë dashurinë për njeriun dhe jetën. U jam mirënjohës dhe i falenderoj thellë nga zemra.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Atehere kur dielli te ndriçoj naten E hena te puth mengjeset e kaltra. Do kthehem per ata qe sme njohen E qe jane penduar, Per ata qe dashuruan shpirtin e madh qe pata. Kur rete te pikojne nga asgjeja Dhe kur eteri Te gjej fillesen. Do kthehem kur cdo gje te kete mbaruar Do kthehem te vjedh nje fillim te ri, E te shtrihem perseri ne krahet e paana Te kohes dhe endrrave te lira. Do kthehem..
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
E DUA VARGUN E dua vargun te shkrepe si vetetima, Te djege çdo krisje deri ne rrenje, E dua vargun te rritet si femija, Kembadoras te ngjitet, çudira te beje E dua vargun, ashtu siç eshte jeta Se me te une shpreh shpirtin tim, E dua vargun ku te lulezoje e verteta. Se per mua eshte bere si ushqim. E dua vargun, se plaget mi mjekon, E ma pershkruan siç e dua dashurine, E dua vargun se shpirtin ma qeteson, E ty prane meje te mban ne kujtim...
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Nën Hijen e një Dashurie Pa ty, jeta më duket krejt pa vlerë. Pa ty, jam e humbur në këtë bote Pa ty, zemra s'më rreh si ateherë, Pa ty, çdo gjë më duket e kotë... Pa ty, dhe dielll nuk ndrit si dikur, Pa ty, as hëna e yjet nuk ndriçojnë, Pa ty, jeta s'e gjeti kuptimin kurrë, Pa ty edhe sytë nuk rrezatojne... Hija jote do hedhë valle me mua, Shpirti im do luaj vallëzim me ty S'dua lojë të re,përderisa të dua Do digjemi bashkë në zjarrin dashuri. Do më gjesh gjithmonë aty ku me le, S'do më humbësh kurrë, këtë ta dish, Jam afër teje zemer, ndonese ti nuk je, Por jeta jonë do bashkohet në përjetësi.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
~ Poezitë e tri pjesëve të para të këtij libri iu përkasin viteve 1955 1968 ndërsa poezitë e pjesës së fundit janë punime të reja të viteve 1972 - 1973.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Tre poetë të mëdhenj të shekullit XX: Eugenio Montale, çmimi NOBEL 1975 Salvatore Quasimodo, çmimi NOBEL 1955 Giuseppe Ungaretti, nominuar për çmimin Nobel më 1955. Poezi të përzgjedhura e të shqiperuara prej poetit Zef Zorba, në një vëllim dygjuhësh, shqip e italisht.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Mos prisni që dikush t'u sjellë lule. Mbillni kopshtin iuaj dhe dekoroni shpirtin tuaj - Luther Burbank, Kjo thenie me vjen ndër mend teksa lexoj poezitë e artistes Flutura Maçi, pasi pikërisht ajo me talentin e saj mbjell art dhe dekoron shpirtin artistik të njerëzve. Flutura si artiste nuk ka shkruar poezi ashtu si ka pikturuar qysh kur ishte një vajzë e vogël, por me pjekurinë artistike ka rizgjuar dashurinë për poezine, duke ndërthurur vargjet me pikturën, ngjyrat me ndjenjën dhe emocionin poetik. Dashuria për letërsinë në përgjithësi e poezinë në veçanti është' rritur nga leximi i shkrimtarëve të ndryshëm, që e kanë fiymëzuar në udhëtimin si artiste. Kështu kanë marre udhë librat "Luvri im" - biografi dhe ndjesi, që u prit shumë mirë nga lexuesit dhe kritika, "Në qiellin e fshtatë" dhe "Vargje& skica". Libri i ri të sjell para syve ate vajzë të re, që ende nuk ka filluar të grimohet, por eshte e e bukur dhe e dashuruar pas gjithçkaje të bukur, siç i eshte vetë Flutura. Pjesa e preferuar e të qenit poete ështesfida që vjen me të qenit artiste, shënuar nga fuqia hyjnore per të krijuar. Duke pasur parasysh se poezia nuk ka kufij dhe rregulla akademike, ajo ka lirinë dhe aftësinë per të përdorur fuqinë e penës lirshëm, siç i rrjedh frymëzimi. perveç Ieximit dhe shkrimit, më të preferuar ajo ka pikturen, që e ka bërë një piktore profesioniste të njohur,ndaj arti mbetet oksigjeni i saj, pa të cilin ajo nuk mund tëjetojë. Tema e preferuar e saj mbetet dashuria, natyra. romanca.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Në të 11 ligjëratat shoqëruar me poezi, Autori ndalet në mënyrë të veçantë në kryeprofecinë e ardhjes së Shelbuesit, Jezu Krishtit që arrin një përsosmëri stilistike në poezinë e Ligjëratës VI, të Sibilës së Eritresë (Sibilës së Kosovës). Në" këtë poezi më të gjatën e Shkallës (Kreut) IV dhe më të stilizuarën, me 29 vargje 11 rrokëshe, forma artistike përmes leximit vertikal të nistoreve të vargjeve, dekriptohet duke u vënë në funksion të adhurimit mistik emri i shelbuesit, Jezu Krishtit. Poezia është një përkthim i reduktuar me dy vargje (29) i 31 vargjeve origjinale shkruar në latinisht, në monokolonë dhe varg të zgjidhur. Poezia e përkthyer e Bogdanit, ndonëse astrofizike bazohet në gjasëramjet (rimat) dhe kërkon një lexim vertikal të shkronjave sipas grupimit të strofave 5, 7, 3, 6, 7 vargëshe, për hir të kuptimit aksiologjik të "Jesusit" të ngjitur nga toka në qiell.
Çmimi: 350 Lekë
titleToAlt
Antologji me poetë shqipetar. 92 poezi
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania