titleToAlt
Nën Hijen e një Dashurie Pa ty, jeta më duket krejt pa vlerë. Pa ty, jam e humbur në këtë bote Pa ty, zemra s'më rreh si ateherë, Pa ty, çdo gjë më duket e kotë... Pa ty, dhe dielll nuk ndrit si dikur, Pa ty, as hëna e yjet nuk ndriçojnë, Pa ty, jeta s'e gjeti kuptimin kurrë, Pa ty edhe sytë nuk rrezatojne... Hija jote do hedhë valle me mua, Shpirti im do luaj vallëzim me ty S'dua lojë të re,përderisa të dua Do digjemi bashkë në zjarrin dashuri. Do më gjesh gjithmonë aty ku me le, S'do më humbësh kurrë, këtë ta dish, Jam afër teje zemer, ndonese ti nuk je, Por jeta jonë do bashkohet në përjetësi.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
~ Poezitë e tri pjesëve të para të këtij libri iu përkasin viteve 1955 1968 ndërsa poezitë e pjesës së fundit janë punime të reja të viteve 1972 - 1973.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Tre poetë të mëdhenj të shekullit XX: Eugenio Montale, çmimi NOBEL 1975 Salvatore Quasimodo, çmimi NOBEL 1955 Giuseppe Ungaretti, nominuar për çmimin Nobel më 1955. Poezi të përzgjedhura e të shqiperuara prej poetit Zef Zorba, në një vëllim dygjuhësh, shqip e italisht.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Mos prisni që dikush t'u sjellë lule. Mbillni kopshtin iuaj dhe dekoroni shpirtin tuaj - Luther Burbank, Kjo thenie me vjen ndër mend teksa lexoj poezitë e artistes Flutura Maçi, pasi pikërisht ajo me talentin e saj mbjell art dhe dekoron shpirtin artistik të njerëzve. Flutura si artiste nuk ka shkruar poezi ashtu si ka pikturuar qysh kur ishte një vajzë e vogël, por me pjekurinë artistike ka rizgjuar dashurinë për poezine, duke ndërthurur vargjet me pikturën, ngjyrat me ndjenjën dhe emocionin poetik. Dashuria për letërsinë në përgjithësi e poezinë në veçanti është' rritur nga leximi i shkrimtarëve të ndryshëm, që e kanë fiymëzuar në udhëtimin si artiste. Kështu kanë marre udhë librat "Luvri im" - biografi dhe ndjesi, që u prit shumë mirë nga lexuesit dhe kritika, "Në qiellin e fshtatë" dhe "Vargje& skica". Libri i ri të sjell para syve ate vajzë të re, që ende nuk ka filluar të grimohet, por eshte e e bukur dhe e dashuruar pas gjithçkaje të bukur, siç i eshte vetë Flutura. Pjesa e preferuar e të qenit poete ështesfida që vjen me të qenit artiste, shënuar nga fuqia hyjnore per të krijuar. Duke pasur parasysh se poezia nuk ka kufij dhe rregulla akademike, ajo ka lirinë dhe aftësinë per të përdorur fuqinë e penës lirshëm, siç i rrjedh frymëzimi. perveç Ieximit dhe shkrimit, më të preferuar ajo ka pikturen, që e ka bërë një piktore profesioniste të njohur,ndaj arti mbetet oksigjeni i saj, pa të cilin ajo nuk mund tëjetojë. Tema e preferuar e saj mbetet dashuria, natyra. romanca.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Në të 11 ligjëratat shoqëruar me poezi, Autori ndalet në mënyrë të veçantë në kryeprofecinë e ardhjes së Shelbuesit, Jezu Krishtit që arrin një përsosmëri stilistike në poezinë e Ligjëratës VI, të Sibilës së Eritresë (Sibilës së Kosovës). Në" këtë poezi më të gjatën e Shkallës (Kreut) IV dhe më të stilizuarën, me 29 vargje 11 rrokëshe, forma artistike përmes leximit vertikal të nistoreve të vargjeve, dekriptohet duke u vënë në funksion të adhurimit mistik emri i shelbuesit, Jezu Krishtit. Poezia është një përkthim i reduktuar me dy vargje (29) i 31 vargjeve origjinale shkruar në latinisht, në monokolonë dhe varg të zgjidhur. Poezia e përkthyer e Bogdanit, ndonëse astrofizike bazohet në gjasëramjet (rimat) dhe kërkon një lexim vertikal të shkronjave sipas grupimit të strofave 5, 7, 3, 6, 7 vargëshe, për hir të kuptimit aksiologjik të "Jesusit" të ngjitur nga toka në qiell.
Çmimi: 350 Lekë
titleToAlt
Antologji me poetë shqipetar. 92 poezi
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Pak njerëz kanë pasur fatin ta përjetojnë një gjë të tillë. Ai kishte mundur t`ia plotësonte portretin vetes dhe vdekja e tij e vulosur me mister e përmbylli shenjtërimin, duke i siguruar një vend në panteonin e më të talentuarve, “artistë të mallkuar” që vdiqën të rinj, sepse nuk e duronin këtë realitet kaq intensiv.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania