titleToAlt
“Trupi nuk është diçka thjesht fizike, pasi në të përfshihen edhe aspekte jo fizike si vetëdija dhe mendja, të cilat varen nga Prana; jeta nuk mund të ekzistojë pa to. Të gjitha qelizat e trupit tonë janë prototipat tanë dhe bëjnë të mundur prodhimin e klonit individual të secilit praj nesh. Prana është sinonimi i frymëmarrjes, e cila kërkon oksigjen dhe në këtë kuptim, oksigjeni dhe Prana mund të konsiderohem si ekuivalentë. Oksigjeni ekziston në sasi fizike dhe përmasat e molekulave të tij futen në sferën e nanoteknologjisë. Ai luan një rol thelbësor në të gjithë proceset kimike dhe metabolike të trupit, duke filluar që nga ADN-ja. Kjo është pikërisht ajo që ka bërë Swami Ramdevi duke vënë në funksionim përdorimin e Prana-s dhe nivelin e nano-s nëpërmjet ushtrimeve si Pranayam-i. Për shkak sasive të ndryshme të oksigjenit pranajamik të futur në trup mund të shkaktohen sëmundje serioze si goditje në zemër, angina, reumatizma e shumë të tjerë, por falë ushtrimit të Pranayam-it këto mund të trajtphen me sukses. Pranayam-i ofron sasinë optimale të oskigjenit neqelizat e gjakut dhe është vërtetuar shkencërisht se duke vënë në lëvizje dhe duke u dhënë energji pjesëve të brendshme të trupit, Pranayam-i ndihmon për një shëndet të mirë dhe një jetë pa shqetësime për shkak të sëmundjeve apo humbjes së besimit dhe mungesës së mendimeve pozitive.” - Fragment nga libri.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Të gjithë e njohin një çift si Xheku dhe Grejsi. Ai është i pashëm dhe i pasur, ajo plot sharm dhe elegancë. Ai një avokat i përkushtuar që nuk ka humbur asnjë çështje, kurse ajo një shtëpiake, kopshtare e kuzhiniere e patëmetë dhe shumë e dhënë pas së motrës me aftësi të kufizuara. Edhe pse sapo janë martuar, duket sikur i kanë të gjitha. Ndoshta nuk doni t'i pëlqeni, por ja që do të ndodhë pikërisht kështu. Do të magjepseni nga qetësia dhe rehatia e shtëpisë së tyre, nga darkat e këndshme që organizojnë dhe do t ju lindë dëshira ta njihni pak më mirë Grejsin. Por kjo do të jetë e vështirë kur të kuptoni se Grejsi dhe Xheku janë të pandashëm. Këtë të tyren, disa mund ta quajnë dashuri të vërtetë, kurse të tjerë mund të pyesin veten pse Grejsi nuk përgjigjet kurrë në telefon ose pse nuk del kurrë për kafe, paçka se nuk punon. Si është e mundur që gatuan vakte aq të shijshme dhe është aq elegante? Disa, ndoshta pyesin veten se çfarë ndodh në të vërtetë pas darkave festive dhe pasi porta e shtëpisë mbyllet.
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
Libri “Shkenca e Pasurimit” është libër pragmatik, prej të cilit mësohen ligje e koncepte bazë për të gjithë njerëzit që e kanë dëshirë a nevojë pasurimin. Ligji i Tërheqjes, ligj ky që tentohet të përvetësohet që nga Amerika në Europë nga njerëz që duan një jetë e një sistem jete më të mirë, bazën e ka në librin e Wallace Wattles. Ky libër është themeli i filozofisë së “Mendimit të Ri Amerikan”. Vepra të tëra janë bazuar nga ky libër i cili është botuar në miliona kopje nga botues prestigjioz si Penguin Books. Libri fund e krye bazohet në filozofinë Hindw, e tëra është një, një është e tëra.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Cili është sekreti për t'u bërë shumë i mirë në diçka? Si ta zbulojmë? Gazetari dhe autori bestseller i New York Times vizitoi nëntë vatrat më të mëdha të talentit në botë - vende të vogla që prodhojnë talentë të mëdhenj, duke filluar prej një kampi muzike në periferi të Nju Jorkut te një shkollë fillore në Kaliforni, e fushat e bejzbollit në Karaibe. Gjeti se e përbashkët e të gjithave ishte një model - metodë specifike e trajnimit, motivimit dhe ushtrimit. Ky model, që ka të bëjë me mekanizmat fundamentalë përmes së cilave truri përfiton aftësi, na jep një rrugë të re mendimi për talentin – po ashtu mjete të reja me të cilat mund të zbulojmë talentet tona dhe të fëmijëve tanë. Çdo rrugëtim fillon me disa pyetje përkatëse dhe këto janë tri prej tyre: Si është e mundur që një klub tenisi rus me vetëm një fushë të mbuluar, të ketë përgatitur më shumë lojtare të njëzetëshes më të mirë të tenisteve botërore, sesa gjithë klubet e tenisit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës? Si është e mundur që një shkollë muzike në katin e parë të një ndërtese në Teksas, të përgatisë yje muzikore si Jessica Simpson, Demi Lovato, dhe një radhë të gjatë fenomenesh të muzikës pop? Si është e mundur që një familje e vobektë britanike, e paarsimuar, që jeton në një fshat të largët, t'i dhurojë botës tri shkrimtare me famë mbarëbotërore?
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
"Mund të ta tranformojë të menduarit... Rezultati? Më shumë lumturi, që tani!"- Oprah Winfrey. "Ky libër është thelbi i punës sime, e gjithë puna që kam bërë gjatë 10 viteve të fundit me individë dhe grupe, në të gjithë Europën dhe Amerikën e Veriut... Jam i sigurt që ky libër do të arrijë te ata njerëz që janë të gatshëm të bëjnë ndryshime të tilla rrënjësore dhe ky libër do të shërbejë si një katalizator për ta. Gjithashtu, jam i mendimit që ky libër do të arrijë edhe te ata njerëz që do ta vlerësojnë përmbajtjen e tij, por nuk do të jenë të gatshëm për ta përjetuar apo praktikuar atë. Me plot siguri, më vonë, fara e mbjellë gjatë leximit të këtij librit do të shkrihet me farën e ndriçimit që çdo njeri e ka brenda tij dhe, papritur, ajo farë do të vijë në jetë e do të lulëzojë brenda tyre."- pjesë nga “Fuqia e së Tashmes”.
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
“Origjinalët” na mëson si të propozojmë idetë e reja dhe si të mos biem pre e mendimit kolektiv. Duke u mbështetur në studime befasuese dhe histori që përfshijnë fushat e biznesit, politikës, sportit dhe argëtimit, Grant na mëson hap pas hapi si të dallojmë një ide me vlerë, si të ngremë zërin pa rrezikuar të na e mbyllin gojën, si të ndërtojmë aleanca, të zgjedhim kohën e duhur për të vepruar, të përballemi me dyshimin dhe frikërat, etj. Po ashtu, prindërit dhe mësuesit mund të shohin si mund t’ua ushqejnë origjinalitetin femijëve, dhe drejtuesit nga ana e tyre, mund të gjejnë disa mënyra se si mund të ndërtojnë kultura që janë të hapura ndaj mendimit ndryshe. Do të mësoni nga... • Një sipërmarrës i cili i paraqet projektet e tij duke zbërthyer arsyet se pse nuk duhet investuar. • Një punonjëse të Apple e cila i doli kundër Steve Jobs duke qenë tri shkallë më poshtë në hierarki. • Një analiste që përmbysi rregullat e fshehtësisë në CIA. • Një milarder, magjistar i botës së financave, i cili i pushon nga puna ata që nuk i shprehin kritikat • Një zyrtar të televizionit ATV i cili edhe pse nuk merrej fare me sektorin e serialeve humoristike, e shpëtoi "Seinfeld" nga skualifikimi në studion e programacionit.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
“Pika e kthesës” është biografia e një ideje dhe ideja është shumë e thjeshtë. Është mënyra më e mirë për të kuptuar shfaqjen e tendencave të modës, baticën dhe zbaticën e valëve të krimit, ose, transformimin e librave të panjohur në bestsellerë, apo rritjen e pirjes së duhanit në adoleshencë, apo fenomenin e hapjes së lajmit gojë pas goje, apo çdo numër ndryshimesh të tjera misterioze që shenjojnë jetën tonë të përditshme, është t'i konsiderojmë ato si epidemike. Idetë dhe produktet, mesazhet dhe sjelljet përhapen siç përhapen edhe viruset.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çelësi i bërjes më shumë e më shpejtë para, në botën e shitjeve profesioniste. Më lër ta mendoj këtë. Në fillim të karrierës së tij të shitjeve, eksperti i njohur botëror Brian Tracy, nuk mundi të gjente një mënyrë si ta kapërcente këtë frazë kundërshtuese pesë fjalëshe dhe të realizonte shitjen. Pastaj, ai zbuloi një teknikë që i dha rezultat. Biznesi i lulëzoi! Tracy theu çdo rekord shitjesh në kompaninë e tij dhe i rriti të ardhurat personale për njëzet herë më shumë. Që prej këtij zbulimi kanë kaluar shumë vite. Tracy i ka studiuar dhe mbledhur me kujdes teknikat më të mira të realizimit të shitjeve. Tani, në librin “Arti i Realizimit të Shitjes”, ai ndan pasurinë e njohurive, të cilat kanë ndihmuar më se një milionë njerëz që ti rritin rezultatet e shitjeve të tyre. Nuk ka rëndësi sa elokuent ose i apasionuar jeni ju si shitës; nuk ka rëndësi sa tip i pëlqyeshëm jeni, ose sa miqësisht dini të buzëqeshni; nëse nuk arrini ta realizoni shitjen, përpjekjet tuaja nuk vlejnë asgjë. “Arti i Realizimit të Shitjes” ju mëson aftësi të përvetësueshme, të cilat mund ti përdorë çdokush për ta bërë proçesin e shitjeve një sukses të vazhdueshëm. Ky libër është i domosdoshëm të lexohet nga çdo shitës profesionist që kërkon ta rritë karrierën e tij dhe të krijojë një të ardhme të suksesshme. BRIAN TRACY, sot është trajnuesi më i mirë në botë. Ai ka trajnuar më se një milionë shitësa në dyzet e pesë vende mbarë botës.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Të mendosh në mënyrë të zgjuar. Nëse arrin të mprehësh fuqinë e mendimit pozitiv, ti do të kesh më shumë lumturi, shëndet, zhdërvjelltësi, sukses dhe pamje më të mirë. Epo mirë, kjo e fundit mund të jetë disi e ekzagjëruar, mirëpo është e vërtetë që mendimi pozitiv të bën të kesh jetën nën kontroll. Ky libër nuk është predikim për optimizmin, por një paketë teknikash praktike që të ndihmojnë të zhvillosh zakone të të menduarit të shëndetshëm. Me këto teknika ti mund ta shohësh të ardhmen me besimin se ajo do të të sjellë gjëra të mrekullueshme. Rezultate briliante. Zhvillimi i shkathtësive për të menduar pozitivisht dhe për të shmanur kurthet e mendimit negative që të pengojnë në jetë. Krijimi i një mendësie të shëndosh për tu përballur çdo aspekt të jetës,nga më I gëzueshmi , tek më i dhimbshmi. Ulja e stresit dhe rritja e aftësive të tua për të arritur atë që ti dëshiron.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Përdoreni këtë libër që ua ndryshon karrierën për të shfrytëzuar burimin e vetë gjenialitetit tuaj intuitiv. Karakteristikë e çdo karriere të jashtëzakonshme është aftësia për të krijuar zgjidhje novatore për sfidat e punës. Aftësitë e menduarit kreatike janë etike për përparimin tuaj profesional. Ky libër ju ndihmon të stumuloni tre nxitësit kryesorë të kreativitetit: të përdorni metoda të tilla si të menduarit prej bazës zero, diskutimi intensiv, të menduarin përfytyrues dhe teknikën nominale të grupit, për zgjidhje problemesh, përmirësim sistemesh, krijim produktesh të reja, dhe për të zbuluar perspektiva të freskëta marketingu.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Aftësia e udhëheqjes së suksesshme është një mjeshtëri, e cila mund të mësohet. I pajisur me metoda të sprovuara, ky libër i vogël udhëzimesh do të shpalosë potencialin tuaj të lidershipit. Brian Tracy, ekspert i arritjes së suksesit, ka ndihmuar me mijëra njerëz që të bëhen lidera të jashtëzakonshëm dhe tani, në këtë libër të përmbledhur dhe të fuqishëm, ai zbulon sesi ju mund të: frymëzoni besim dhe besnikëri, të fusni një ndjesi qëllimi në organizatën tuaj, të mendoni në mënyrë strategjike duke patur në mendje tablonë e madhe, t’i ktheni vështirësitë në mundësira, të ndërmerrni llojin e duhur të riskut, t’i shpallni qartësisht pikësynimet dhe strategjitë dhe të fitoni mbështetje, të krijoni skuadra fituese, të nxirrni përformancë të shkëlqyer nga njerëzit e zakonshëm, të kultivoni marrëdhënie të vlefshme dhe të vini në zbatim Ligjin e Reciprocitetit, të bëheni personi që shihet si njeriu më i përshtatshëm për ta udhëhequr organizatën drejt fitoreve. Aftësia e udhëheqjes së suksesshme është një mjeshtëri, e cila mund të mësohet. I pajisur me metoda të sprovuara, ky libër i vogël udhëzimesh do të shpalosë potencialin tuaj të lidershipit.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Një nga përgjegjësitë më të rëndësishme për ty si menaxher, është që ti motivosh punonjësit për të dhënë më të mirën e mundshme të tyre. Menaxherët që krijojnë mjedise shpërblyese dhe me energji të lartë, pakësojnë fitimin, ndërkohë që rritin në mënyrë të jashtëzakonshme prodhueshmërinë dhe cilësinë. Në librin " MOTIVIMI ", eksperti i suksesshëm Biran Tracy, i bazuar në dekadat e përvojës së grumbulluar, jep 21 metoda të shpejta dhe të fuqishme për rritjen e frytshmërisë së individit, ose të një grupi të tërë. Ai shpalos mënyrat sesi: Ti sigurosh punonjësit që të ndihen të apasionuar mbas punës që bëjnë. Ti sfidosh ata në detyra që i mbajnë të gjallëruar. Ti plotësosh nevojat e tyre për ti bërë të ndihen jo vetëm të pavarur, por edhe pjesë e së tërës. Tu zvogëlosh frikën e dështimit dhe tu rritësh dëshirën për të provuar. Tu heqësh pengesat që nuk i lënë të ecin përpara dhe, shumë e shumë të tjera!
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
“Negocimi” është një element thelbësor i pothuajse të gjitha ndërveprimeve tona – personale dhe profesionale. E shprehur më thjesht, ata që nuk negociojnë mirë, rrezikojnë të bien viktimë e atyre që e bëjnë këtë. Gjatë gjithë karierës së tij, eksperti i suksesshëm Brian Tracy ka negociuar kontrata me vlera miliona dollarëshe. Tani, me këtë udhëzues të përmbledhur, edhe ju gjithashtu mund të bëheni një negociator mjeshtër dhe të mësoni sesi: Të përdorni gjashtë mënyrat kyçe të negocimit. Të mbani nën kontroll fuqinë e emocioneve kur jeni duke bërë një marrëveshje. Të përdorni kohën në avantazhin tuaj. Të përgaditeni si një profesionist dhe të hyni në negociata nga një pozicion i fuqishëm. Të fitoni qartësi në fushat e pajtimit dhe të mospajtimit. Të dini se kur dhe si të largoheni dhe shumë të tjera.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Qëllimi i këtij libri është që t'ju japë juve një varg idesh,metodash,strategjish dhe teknikash,të cilat mund t'i përdorni menjëherë për të bërë shitje më të shumta,më të shpejta dhe më të lehta se kurrë ndonjëherë ". Ky është një premtim prosperiteti që dijetari Brian Tracy e ka parë të përmbushur sërish. Si rrjedhojë e ndjekjes dhe vënies në jetë të ideve të tij, krahasuar me ndjekjen e proceseve të tjera trajnimesh që janë zhvilluar deri më sot, janë bërë milionerë shumë më tepër tregtarë. Të kuptoni psikologjinë që ekziston përtej procesit të shitjes është dicka thelbësore nese dëshironi që ëndrrat e juaja të realizohen me sukses. Ky libër ju jep celësin për ta kuptuar këtë.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Zbulo qëllimin tënd. Bëj një ndryshim. Nëse nuk je i lumtur, nëse ndihesh i paplotësuar, i zbrazët dhe të mungon motivacioni, bëj një ndryshim. Mos ekzisto. Jeto! Përmbysi gjërat dhe bëj një jetë të lumtur, një jetë të suksesshme dhe të plotësuar. Fillo, nisja kësaj, ti e meriton këtë. Askush nuk dëshiron të bëjë një jetë mesatare. Pedagogu i shquar mbi çështjen e jetës, Benjamin Bonetti, është ekspert në lidhje me trajtimin e besimeve kufizuese, çbllokimin e qëllimit dhe gjetjen e rrugës së suksesit. Në librin e tij, “Si ta ndryshoni jetën e juaj” ai tregon sesi ta zbuloni atë gjënë e juaj, si të zbuloni çka duhet të bëni me jetën tuaj dhe si ta vini këtë në veprim. Me ndihmën e Benjaminit ju mund ti kapërceni pengesat, ti çani barierrat dhe të vijoni përpara drejt suksesit dhe plotësimit. Ju do të mësoni: Si ta zbuloni atë gjënë tuaj, qëllimin e tuaj. Si ta çlironi potencialin tuaj të vërtetë nga barrierat dhe besimet e së kaluarës. Arsyet e vërteta përse njerëzit dështojnë në arritjen e suksesit.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Ne të gjithë kemi kapacitetin për të qenë të lumtur. Mund të ketë raste në jetën tuaj ku kjo duket një koncept sfidues, megjithatë ka disa gjëra shumë të qarta që ju garantojnë se ju jeni më shpesh të lumtur se sa jo. Në fund të fundit, njerëzit e lumtur sëmuren më pak, kanë më shumë energji, janë më shumë krijues, mbështesin më shumë mardhënie positive dhe janë më të këndshëm në shoqëri. Kush nuk do të donte të ishte i lumtur? Pra,ju mund të jeni. Me ndihmën e Liggy Webb-it,ju mund të krijoni pjesën tuaj të lumturisë! Si të jeni të lumtur, do tju ndihmojë të ndiheni më të vetëbesuar dhe në kontroll të çdo situate, do tju ndihmojë për të qenë më të suksesshëm në punë dhe në jetën tuaj. Ju do mësoni se si : Të ndërtoni vetëbesimin për tu bërë më të mirë nga ç’jeni. Të jeni të hapur për të mësuar gjëra të reja, për tu bërë më efektivë dhe krijues. Të zhvilloni një qëndrim mirënjohës për të vlerësuar më shumë jetën. Të inkurajoni dhe mbështesni marrdhëniet positive. Të ndërtoni elasticitetin dhe fuqitë emocionale për ti bërë ballë stresit dhe të menaxhoni ndryshimet. Të edukoni një qëndrim të shëndetshëm dhe të përshtateni në jetë.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Libër, i cili ju ndihmon të kuptoni se çfarë është ajo që ju bën të stresuar dhe ju tregon se si mund ta trajtoni atë. Nëse ju dërrmoheni nën presion, zemëroheni, ose thjesht fusni kokën në rërë, ky libër ju ofron teknika të kanalizoni stresin tuaj në një mënyrë positive. Rezultatet e shkëlqyera. Mësoni si të krijoni një mjedis të qetë dhe pa stress. Do përdorni më mirë kohën tuaj - kurrë nuk do të hutoheni. Identifikimi i stresit në veten tuaj dhe tek të tjerët, dhe të dini cfarë të beni në lidhje me të. "Joshës, praktik dhe i ngjeshur me thjeshtësi për të arritur në ushtrime që me të vërtetë do t'ju ndihmojnë për të luftuar stresin."- Matthew Cole, Drejtor Klinike, York Stress & Trauma Centre.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Për pesë minuta jam në gjendje ta parashikoj të ardhmen tënde financiare për gjithë jetën! Si? Duke identifikuar prototipin tënd personal të parave dhe suksesit." Në këtë libër që të transformon jetën, do të mësosh si të identifikosh e të ndreqësh prototipin tënd të parave dhe të shtosh të ardhurat në mënyrë të ndjeshme. Lexoje dhe u bëfsh i pasur! "Sekretet e Mendjes Milionere" shpjegon pse disa njerëz janë të destinuar të jenë të pasur, ndërsa të tjerët të rropaten gjithë jetën. Nëse doni t'i mësoni arsyet, lexojeni këtë libër!"-Robert G. Allen, autori i Rrymave të shumëfishta të të ardhurave. "Ky është libri më i fuqishëm, bindës dhe praktik, që keni lexuar ndonjëherë në lidhje me paratë. Ai përmban plot ide, zbulime dhe strategji që do t'ju ndryshojnë përgjithmonë mënyrën e të menduarit dhe rezultatet."-Brian Tracy, autori i “Të bëhesh i pasur sipas mënyrës tënde”. "Ende po heq keq për para? Mbase për faj të prototipit tënd financiar? Lexoje këtë libër dhe shih se ç'transformime rrënjësore do të pësosh!"-John Gray, autori i Meshkujt vijnë nga Marsi, femrat nga Afërdita.
Çmimi: 950 Lekë
titleToAlt
Terapia e sjelljes dhe njohjes është një terapi afatshkurtër që kombinon teknikat e terapisë së sjelljes me ato të terapisë së njohjes. Ajo bazohet tek puna e terapistit me besimet, supozimet, përceptimet dhe sjelljen e klientit, duke i konsideruar si shkaktarë të emocioneve negative të tij. Disa nga teknikat terapeutike përfshijnë mbajtjen e një ditari për ngjarjet më të rëndësishme dhe ndjenjat që shoqërojnë ato, mendime dhe sjellje, diskutimi i mendimeve, supozimeve, vlerësimeve dhe besimeve jo realiste dhe pesimiste që ka klienti; përballimi gradual i situatave që klienti shmang, gjetja e mënyrave të reja të reagimit dhe sjelljes. Gjithashtu përdoren teknika relaksuese për të qetësuar ankthin që mendimet e besimet jorealiste krijojnë.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Gjithë origjinaliteti i kësaj vepre, ku do ta përqendrojë vëmendjen lexuesi, shpjegohet me kushtet e lindjes së saj. Në leksione nuk ka mundësi të ruhet qetësia dhe gjakftohtësia e një traktati shkencor. Veç kësaj, para lektorit del detyra që të tërheqë vëmendjen e dëgjuesit gjatë dy orëve.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Karriera personale  sfidat e njerëzve, si një model i shkëlqyer në jetë dhe shoqërinJohn njihet nga media mbarëbotërore si  Andre Karnexh i shekullit XX , që ka ndërtuar një infrastrukturë bibliotekash publike për ta ndihmuar botën të shkëputet nga cikli i varfërisë nëpërmjet dhuratës së përjetshme të shkollimit. nNjë e treta e librit është sagë biznesi, një e treta shënime udhëtimesh, një e treta dramë njerëzore, ndërsa vetë libri është 100 për qind i shkëlqyer, i shkruar nga një djalë 100 për qind i shkëlqyer.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Të bësh një jetë të lumtur nuk është e ndërlikuar. Mjafton të ndjekësh disa rregulla shumë të përpikta. Mos iu ndaj kurrë për një tekë të mendjes një burri që të gjithë mendojnë se është i përkyer për ty. Shmange transferimin në një gërmadhë fshati për të "gjetur vetveten", me rrezikun që të bëhesh gazi i fshatit dhe të mbulohesh me të qeshura. Dhe, mbi të gjitha, mos i thuaj "të dua" një burri që ka dy vajza që të urrejnë, një grua të vdekur që i mungon e që kujtimi i saj do të jetë gjithmonë me i mirë se ti... Meixhi do të dëshironte shumë një jetë në të cilën gjithçka të funksiononte, por nëse vazhdon t'i thyejë rregullat, është e detyruar të kalojë nga njëra e papritur tek tjetra... Në fakt, pasi ka humbur punën në Dublin, është e detyruar të heqë dorë prej këpucëve të saj të markës Jimmy Choo, për të veshur ca çizme pune të llahtarshme, të gjejë strehë në fshatin e përgjumur Glaken dhe të bëjë atë që nuk e kishte imagjinuar kurrë, as edhe në makthet e saj më të këqija: të pastrojë stallat e të kujdeset për kafshët. Por Meixhi është kryeneçe, nuk dorëzohet dhe përkundrazi është e gatshme për gjithçka, veç të arrijë gëzimin dhe qetësinë që meriton. Dhe, ndoshta, përtej çdo rregulli, një jetë të përkryer dhe një dashuri fantastike janë aty që e presin...
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
A jemi ndryshe nga të tjerët... apo u përshtatemi atyre? Pse kujtojmë dhe pse harrojmë? Si mund ta matim inteligjencën? Këto pyetje e të tjera syresh janë thelb i punës së mendimtarëve dhe studiuesve më të mëdhenj në botë në fushën magjepsëse të psikologjisë. I shkruar me një gjuhë të thjeshtë, ”Libri i Psikologjisë” është plot me shpjegime, që depertojnë në thelbin e kuptimeve të ndërlikuara. Ai është pajisur me diagrama që zbërthejnë teori të koklavitura, me citime të paharrueshme dhe ilustrime të goditura, të cilat luajnë me perceptime dhe besimet tona. Si ata që janë fillestarë në lëmin e psikologjisë, ashtu edhe studentët që merren me studimin e saj, por edhe specialistët, në këtë libër do të gjejnë lëndë të mjaftueshme për t’u ngjallur kërshërinë dhe për t’i ngacmuar.
Çmimi: 2500 Lekë
titleToAlt
Frika përfaqëson në vetvete diçka që mund të ndihet. Ne atë e quajmë gjendje afektive, ndonëse po ashtu nuk e dime ç'do të thotë afekt. Si ndjesi, frika karakterizohet nga një shenjë fare e qartë e diçkaje të pakëndshme, por me kaq nuk merr fund cilësia e saj: jo çdo gjë që ka karakterin e të pakëndshmes mund ta quajmë frikë. Ka edhe ndjesi të tjera të karakterit të pakëndshëm (tensioni, dhembja, hidhërimi) dhe frika, përveç kësaj cilësie të të pakëndshmes, duhet ë ketë edhe veçori të tjera. Lind pyetja: a do të mund ta kuptojmë dallimin midis këtyre afekteve të shumëllojshme? Nga ndjesia e frikës, sidoqoftë, mund të veçojmë diçka. Karakteri i saj i pakëndshëm duket sikur ka njëfarë veçorie. Kjo është vështirë të vërtetohet, por duket tepër e besueshme, dhe këtu s'do të kishte asgjë për t'u çuditur. Por, përveç kësaj shenje të veçantë që zor se mund të veçohet, në rastin e frikës provojmë ndjenja fizike të caktuara, që i lidhim me organe të caktuara. Meqënëse fiziologjia këtu nuk na intereson, për ne është e mjaftueshme të veçojmë përfaqësues të veçantë të këtyre ndjenjave trupore, dmth më të qartat dhe më të shpeshtat që dalin nga organet e frymëmarrjes dhe nga zemra. Ato na shërbejnë si prova që inervacionet motorike dmth proceset që largojnë ngacmimin, marrin pjesë në afektin e përgjithshëm të frikës. Analiza e gjendjes së frikës na zbulon kësisoj momentet që vijojnë: e para, karakterin specifik të të pakëndshmes, e dyta, reagimin e largimit të ngacmimit dhe, e treta, peceptimin e këtyre momenteve.
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania