titleToAlt
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Të flasësh për ushqyerjen nënkupton të flasësh më përgjithësisht për stil jetese, duke nisur nga ushtrimet fizike, që janë gjithnjë thelbësore.Në këtë libër ju njohim me aktivitetet më të përshtatshme për çdo fazë të jetës, që prej lëvizjeve të para kuturu të këmbëve tek i porsalinduri deri te joga për moshën e tretë. Të gjithë librin e përshkon një linjë që merret me trajtimin dhe analizimin e toksinave të shumta, ndaj të cilave jemi të ekspozuar në përditshmëri dhe na rrezikojnë shëndetin tonë. Shumë të dobishme janë edhe informacionet mbi barërat më të përshtatshme mjekësore, për të trajtuar në mënyrë tërësisht natyrale shqetësimet e ndryshme.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Ky libër është një udhërrëfyes praktik ku çdo njeri e ka të lehtë të veprojë për të përmirësuar mënyrën e të ushqyerit duke vendosur kështu një regjim sa më optimal për të patur një shëndet pa probleme shqetësuese. Mënyra e paraqitjes shkurt, thjeshtë e me radhë i të gjitha sëmundjeve që shfaqen në trupin e njeriut, faktorët negativë që ndikojnë në zhvillimin e tyre, si dhe të gjitha produktet ushqimore që përdoren përkatësisht për t‘i parandaluar ato, ndihmojnë për të vendosur një dietë ditore korrekte. Përshkrimi i vlerave ushqyese dhe kuruese të frutave, perimeve e produkteve të tjera ushqimore ,si dhe përdorimi i tyre, në rast nevoje si ilaçe popullore të ngjall mjaft interes. Gjithashtu rekomandimi i recetave që janë mjaftë praktike për t'u zbatuar (vetëm kërkohet durim dhe vullnet) dhe për të parë efektin e tyre për çdo sëmundje e organ përkatës.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Nganjëherë dietat janë shumë shqetësuese. Dhe në këto kushte, stresi që të bën të shëndoshesh, gjithashtu bëhet pengesë për tu dobësuar... Për t'u dobësuar dhe sidomos për të mos shtuar përsëri në peshë, është pra e domosdoshme e të pakësohet stresi dhe të punohet për afirmimin e vetvetes. Si të kufizohen të ngrënat e pavullneteshme? Si të administrohen më mirë përparësitë e jetës? Ku të gjenden mënyrat për të ndryshuar sjelljen? Të tilla janë disa nga pyetjet të cilave u përgjigjet ky libër i cili mbështetet në përvojën e gjatë klinike të profesor Golay, specialist i njohur i obezitetit dhe tek rezultatet bindës, të arritura nga ekipet e tij. Profesor Alain Golay, diabetolog, drejton në Spitalet Universitare të Gjenevës një shërbim të specializuar, veçanërisht në marrjen në ngarkim të pacientëve obezë. Ai është autor tek botimet Payot, i librit “ Të dobësohesh sipas ; personalitetit tënd".
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Josif Risto ka lindur me 30.08.1957, ne Barmash të Kolonjës. Ka përfunduar studimet e larta në Fakultetìn e Mjekësisë të Universitetit tè Tiranès, dega Farmaci, nè vitìn 1983. Në vitet 1984-1990 ka punuar farmacist në rrethin e Kolonjës. Gjatë kësaj kohe ka dhënë provime pasuniversitare dhe ka kryer studimin "Mbi mjekësinë popullore të rrethit të Kolonjës". Ka paraqitur disa referime në konferenca shkencore në Tiranë e rrethe të tjera, si psh, "Përhapja e dëllinjës së kuqe në rrethin e Kolonjës dhe dinamika e akumulimit të esencave. Në vitin 1990-1991 ka qenë përgjegjës i Seksionit të Shëndetesisë të rrethit të Kolonjës. Në vazhdim ka qenë drejtues teknik i farmacisë "Ristofarma" në Tiranë. Që nga viti 2007 vazhdon të japë mësim si pedagog për lëndën e Teknologjisë Farmaceutike në Medicom dhe në Universitetin Amerikan të Tiranës.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Shëndeti i mirë është baza për një jetë të gjatë dhe të kënaqshme. Dhe lajmi i mirë është se mund të jeni të shëndetshëm për një kohë më të gjatë, nëse ndiqni disa hapa të thjeshtë.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Libri “Ushqimet që shpëtojnë jetë" jep këshilla të vërtetuara shkencërisht për parandalimin e sëmundjeve më vdekjeprurëse, si: sëmundjet e zemrës, kancerin e gjirit, kancerin e prostatës, sëmundjet e lidhura me tensionin e lartë dhe diabetin. Ai gjithashtu paraqet përfitimet e jashtëzakonshme shëndetësore, që mund të arrihen me një regjim shumë të thjeshtë. Bazuar në studimet shkencore më të fundit, "Ushqimet që shpëtojnë jetë" ekzaminon në mënyrë të detajuar secilën nga sëmundjet më të përhapura të ditëve të sotme, duke iu kushtuar secilës prej tyre nga një kapitull të plotë, ku shpjegohet si dhe pse, nëse shtojmë konsumimin e disa ushqimeve dhe shmangim disa të tjera, mund të reduktojmë në minimum rrezikun e sëmundjes apo rikthimin e saj. Duke e vënë theksin në historikun shëndetësor familjar, por pa përjashtuar nevojat individuale, dr. Michael Greger paraqet një regjim praktik që ju ndihmon të merrni vendimet e shëndetshme.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Libri “Udhëzues për instruktorët mbi fitness-in dhe shëndetin” është një guidë e plotë për shëndetin dhe fintess-in. Është një libër përfekt për profesionistët e fitness-it.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
HUMBNI PESHË SHPEJT DHE ELIMINONI DY PENGESAT E MËDHA TË RËNIES NGA PESHA: MENDIMIN SE NUK MUNDTË BINI NËN NJËFARË PESHE DHE MONOTONINË E DIETAVE "KLASIKE"! "Secilin nga ciklet e dietës e kam hartuar në mënyrë të tillë që të përmirësojë një nga sistemet e ndryshme të trupit tonë, duke përfshirë sistemin e tretjes dhe të metabolizmit. "Dieta 17-ditore"'jo vetëm që do t'ju përshpejtojë procesin e rënies në peshë dhe do t'ju futë në udhën e jetesës së shëndetshme, por edhe do t'ju kalitë trupin për të luftuar dhjamin!"- Dr. Mike Moreno. OPINIONE TË NJERËZVE QË E KANË NDJEKUR KËTË DIETË: "Kjo është dieta më e mirë dhe më e shijshme që kam provuar. Ushqimi është i kënaqshëm. I’a rekomandoj çdo njeriu që dëshiron të humbë peshë dhe të ndihet mirë me veten."- Rene Nopoli. "Java e parë ishte e vështirë, veçanërisht zëvendësimi i kafes me çaj jeshil. Tani as që më shkon mendja për kafe, dhe të mendosh që isha tejet i dhënë pas saj! Kam qenë mishngrënës i thekur për vite të tëra dhe as që ma merrte mendja se gjithë ai ushqim më ishte bërë 'barrë'. Zakonisht përpiqesha ta fshehja belin pas shtresave të rrobave, kurse tani dal vetëm me një T-shirt."- Tom Heatley. "Kam rënë në dashuri me këtë plan për humbjen e peshës. Kam rënë 4,5 kg gjatë ciklit të parë dhe ndihem shkëlqyeshëm!"- Rebecco Springfield. "Jam shumë e emocionuar. Pas vetëm 17 ditësh, kam humbur 5,5 kg! Sot jam po aq entuziaste sa ditën kur e fillova dietën. Nuk ndiej uri dhe jam gjatë gjithë kohës energjike. U zotova se do ta zbatoja këtë plan dhe e ndiej se do të arrij sukses të plotë."- Liz Dutchess. "Përveç faktit që po humb peshë, kjo dietë më bën të ndihem më mirë fizikisht, nuk jam më e rënduar dhe e fryrë me ushqime të pashëndetshme. "Dieta 17-ditore" është e lehtë për t'u ndjekur dhe e pasur me ushqime mes të cilave mund të zgjedhësh. Recetat janë të mira dhe nuk ndien asnjëherë uri."- Gretchen Krueger.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Meritat për pamjen e Sam Smith, Victoria Beckham dhe shumë personazheve të tjerë të njohur shkojnë për dietologen e famshme, Amelia Freer. Eksperienca e saj thuajse dhjetëvjeçare u ka ndryshuar jetën mijëra njerëzve dhe shumë të tjerë presin me padurim të marrin këshilla prej saj. Por çfarë na mëson ky libër mbi mënyrën se si secili prej nesh duhet të ushqehet? 1. Mbani një ditar për mënyrën se si ju ushqeheni dhe do të kuptoni se si ndiheni para dhe pas ushqimeve që konsumoni në dietën tuaj. Ju, gjithashtu do të njihni marrëdhënien tuaj me ushqimin dhe dhe do të zbuloni apo nga çfarë duhet të hiqni dorë fillimisht. 2. Zbuloni se cili model i të ushqyerit ju përshtatet ju. Amelia na mëson se çdo person i përket një modeli i cili pasqyron mënyrën e tij të të ushqyerit. Pasi ju të zbuloni modelin tuaj, do ta keni më të lehtë të kuptoni se cila është rruga që duhet të ndiqni për një dietë të shëndetshme. 3. E njihni filozofinë e të ngrënit shpesh por pak? Amelia nuk është dakord me të. Megjthatë, nëse papritur ju mer uria, ajo do të sugjeronte frutat! 4. Nuk ka pse të jeni perfekt. Nëse ju pëlqen mëngjesi i bollshëm, nuk është shqetësuese për dietën tuaj për aq kohë sa ju e kompesoni atë me një drekë të përshtatshme. 5. Ushqimi i shëndetshëm do ju bëjë më të lumtur. Dieta juaj ndikon në humorin tuaj, në oraret e gjumit, në lëkurë dhe në procesin e tretjes. Zakonet e të ushqyerit do ju bëjnë të ndiheni akoma më mire dhe recetat e Amelisë janë ideale për këtë. 6. Ndiheni i uritur? Ndoshta jeni thjesht i etur. Konsumi i ujit është gjithmonë një zgjidhje e mirë. 7. Bëni sa më shumë ushtrime! Siç këshillon edhe Amelia, nëse mbani dietë por nuk kryeni aktivitet fizike, atëhëre i gjithë mundi juaj është i kotë.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
“Trupi është një dhuratë supreme që duhet mbrojtur e respektuar. Përpiquni të kuptoni mrekullinë e ekzistencës së tij.”- Anila Kalleshi
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky libër, tregon mënyrën sesi të mund ta mbani veten tuaj që të duket mirë, të ndihet mirë dhe për të jetuar gjatë. Ushqimi ka qenë, është dhe do të mbetet një armë e fortë për mbijetesën. Madje thuhet se ushqimi e ka bërë njeriun njeri! Asgjë nuk mund t’a ndryshojë këtë botë më shumë se ç’do ta ndryshonte mënyra e të ngrënit. Një botë me larmishmëri kaq të madhe ushqimesh, me zgjedhje pafund. Si mund të bëjmë zgjedhjen e duhur në këtë botë kaq të egër?
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Jetojmë në një kohë ku ushqimi është shumë i rëndësishëm dhe e gjithë qënia e jonë është e lidhur ngushtësisht me të. Një kujdes mjaft i madh vazhdimisht i është kushtuar shkencave të mirëfillta mjekësore si: biokimisë, farmakologjisë, fiziologjisë, etj., duke anashkaluar atë shkencë që ka lidhje të drejtpërdrejtë me qënien tonë siç është shkenca e ushqyerjes. Mjaft sënundje të shekullit lidhen drejtpërdrejt me këtë shkencë siç është: mbipesha dhe obeziteti, sëmundjet e sistemit kardiovaskular, diabeti i tipit 2, disa lloje kanceresh, madje edhe imazhi jonë që lidhet me mirëqenien e lëkurës, fytyrës, flokëve, thonjve. Për një mirëqenie të organizmit tonë organizmit tonë, një ushqyerje korrekte do të ishte alternativa më e mirë për t’u ndjerë plot me energji, i fortë për nga sistemi imunitar, i qeshur dhe plot vitalitet si dhe për të pasur një formë të shkëlqyer trupore.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 350 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 350 Lekë
titleToAlt
Nëse shpirti dhe mendja e fëmijës nuk ushqehen me librin,muzikën,artin,dhe njohuri shkencore,para me të bukurën dhe të mirën, atëherë shpirti dhe mendja do të mbushen me pasione ,frikëra e dyshime. Dhe këto nuk e lënë njeriun të emancipohet dhe të jetë njerëzor me veten dhe të tjerët.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Çdokush që dëshiron të lërë duhanin do t'ia arrijë kësaj me një mënyrë të lehtë përmes përdorimit të formulës Hepbërn. Nuk ka fare rëndësi se sa vite keni që pini duhan, as edhe se sa cigare konsumoni çdo ditë, por sa te vendosur jeni të hiqni dorë nga ky ves.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Të gjithë njerëzit kërkojnë përgjigjet - bazë lidhur me jetën: "Kush jam? Cilat janë pikat e forta të miat? Cilat janë dobësitë e mia? Cila është rruga e jetës sime?". Ky libër do t'ju mësoj të “lexoni" trupin tuaj, si në një libër, në të cilin do të gjeni të gjitha përgjigjet e pyetjeve tuaja. Qëllimi është të tregohen pikat pozitive, vendet ku jeni më të fortë dhe ku gjenden aftësitë tuaja, që ju të mësoni çfarë të mirash keni në veten tuaj dhe që ta njihni thellë personalitetin tuaj.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Libri i mirënjohur i Samuel Hantigtonit “Përplasja e Qytetërimeve” paraqiti vizionin e një bote të ndarë nga dallimet kulturore, interesat kombëtare dhe ideologjitë politike. Në “Gjeopolitika e emocioneve” Dominik Moisi demonstron në mënyrë të shkëlqyer se bota sot ka më shumë mundësi të rindërtohet nga "përplasja e emocioneve”.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Kur bëjmë studimin shkencor të ëndrrave, nisemi nga supozimi se ëndrra është fryt i veprimtarisë sonë shpirtërore, por sidoqoflë një ëndërr e gatshme na paraqitet si diçka e huaj, për krijimin e së cilës na duket se s'kemi gisht fare, gjë që e shprehim me anë të thëniës: "M'u bë në ëndërr sikur...". Po ku e ka burimin kjo? Pse e quajmë atë diçka të huaj? Pasi shqyrtohen burimet e ëndrrave duket sikur kjo nuk kushtëzohet as me lëndën, as me përmbajtjen e ëndrrës; madje në shumicën e rasteve kjo e fundit është e përbashkët si për ëndrrën, ashtu edhe për kohën kur jemi të zgjuar.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Dukuri e çuditshme e kulturës sonë është se njerëzit nuk e kuptojnë dot deri në fund ose, ka të ngjarë që kështu duhet të themi, nuk janë ndërgjegjësuar deri në fund lidhur me faktin që çfarë fatkeqësie serioze është mërzia. Merrni një njeri, i cili kushedi se për çfarë arsyeje nuk di me se të merret. Përderisa këtij njeriu i mungojnë burimet e brendshme të afta për ta detyruar të merret me diçka në mënyrë aktive, të krijojë diçka ose të vërë në punë forcën e intelektualit, ai do të vuajë nga mërzia, do të ndiejë njëfarë barre, stres, një paralizë, të cilat vetë ai nuk mund t'i shpjegojë. Mërzia është një nga format më të egra të torturës. Është një dukuri e kohës sonë që po gjen përhapje të furishme: Njeriu që ndodhet nën peshën e mërzisë dhe që nuk ka mundësi ta heqë qafe, do ta ndiejë veten thellësisht të shtypur. Këtu mund t'ju lindë dëshira të bëni pyetjen: cili është shkaku që shumica e njerëzve nuk e kuptojnë dot sa e rrezikshme dhe e dhimbshme është mërzia dhe sa vuajtje na shkakton.
Çmimi: 800 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania