titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Mund të përshkruaj me hollësi gjithçka të asaj dite: datën, muajin, orën, diellin përvëlues, sesi ai po fshihej pas ndërtesës së spitalit, edhe pse nuk e kishte kohën të ishte i tillë. Por kurrsesi nuk do të arrij dot të përshkruaj sytë e asaj gruaje të përhumbur, Valentines. Sapo zbrita nga makina ndjeva hapa të tendosur në rrugë që po më afroheshin ngadalë. Nuk arrita të bëja rrotullimin për të parë kush po më afrohej, pasi ndjeva krahë pa jetë të më mbështilleshin rreth qafës. Nuk bëra as përpjekjen më të vogël të kërkoja fytyrën, emrin e atyre duarve që m'u mbështollën ashtu. Jo vetëm nuk kërkova, por zgjata dhe unë duart, e shtrëngova fort rreth mesit dhe... ndenjëm gjatë ashtu pa fjalë.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Malliështë lajtmotivi kryesor i këtij libri. Ai, për poetin, është një lloj burgu që, megjithëse e ke lirinë, s'të lejon të kesh atë çfarë dëshiron të kesh; "Si mundet, në zinxhirë malli ta ndiesh veten, përsëri në burg"... Autori i këndon mallit për fëmijërinë e lënë pas. për përqafimet e nënës, për trotuaret e qytetit. Koha e humbur, orët e ikura, thinjat, rrudhat, largësia nga vendlindja, janë shqetësim i përhershëm i vargjeve të poetit, Xhemal Gora. Në vargjet e tij gjen edhe dashurinë e paster, edhe dashurinë e ikur, edhe dashurinë sublime, gjen lulet dhe lotët, gjen pritjet dhe ikjet, gjen ardhjet e përhershme e ikjet e përjetshme. Poetin e shqetëson fati i atdheut. Edhe pse larg fizikisht, mendjen e shpirtin i ka të lidhura e rrënjët e truallit të vet. Ai jeton me dhimbjen, tek e sheh vendin e tij të kalojë mes dhjetra peripecish dhe, befas, këtë dështim të madh, ia faturon asaj që ai e quan "koha e burrave të veckël". Edhe heshtja, sipas është varr kolektiv... E përhershme, si konstante që nuk lëviz dhe ekuilibron botët, mbetet dashuria, dashuria universale, së pari, por edhe ajo burrë* - grua. Dashuria, sipas autorit, nuk njeh moshë teksa përsiat mes raportit të dashurise si ndjenjë dhe si moshë: "Nëpër rrathë moshe, s'ftohet zjarrijdjeg si prush, se brenda ndezw rri/,mjqfton tëfiyjnë pak kujtime mallijnisin shpërthejnë vullkanet përsëri". Libri "Shtigje dashurie", është ndërtuar në një bote, por mbështetet në pika të ndryshme, ku do të veçoheshin lirikat e dashurisë, të cilat. poeti di t'i sjellë me mjeshtëri dhe kreativitet. Janë lirika me ndjenjë e pasion dhe përjetohen si të tilla edhe nga lexuesi. Metafora dhe oksimoroni si dhe kompozitat e neologjizmat, janë një sistem i tërë figuracioni, i ndërtuar me përkushtim, me shije estetike.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Është një surprizë e këndshme kjo që do të ndodhë me ju, kur e merrni në dorë vëllimin me tregime e poezi te shkrimtarit e poetit Ismail Life. Jo më kot autori e ka titulluar Verë dhe Dashuri, pasi sapo të filloni leximin e tij do të mahniteni nga efekti çudibërës i verës, kësaj pijeje që ushqen dhe rrit dashurinë, që hënë, që tok me shijen e saj, të kalojë në qenien tuaj një magji, që nuk ka emër tjetër veçse dashuri. Dhe dashuria miqtë e mi është ndjenja që na bën të dëshirojmë e të ngopemi me lumturi, është ndjenja sublime që e bën njeriun të tjetërsohet e të mbajë jetën gjallë me të gjithë hijeshitë e larmitë e saj dhe këtë mund ta shijojë vetëm një i dashuruar.
Çmimi: 750 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Një ylli të fshehtën time për ty, ia pëshpërita mbrëmë: "Dhuroja - thashë - qenien time kësaj lulexhixhe - hënës"...
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“… Poezia e Klara Kodrës ndjek më së shumti tipologjinë klasike, rreket të puthë rimat, të krijojë këngën, ritmin. Por herë-herë ajo edhe e prish enkas rimën dhe ecën monopatit të vargut të lire… Kjo tufë poezish që ajo ka sjellë në një moshë kur ngjan se “poezia” e jetës resht te njeriu, janë asilloj vjershërimesh kur zemra mbushet plot me mall dhe kërkon të bëjë bashkë nokturnin e një perëndimi me dritën e agimit. Diku ajo thotë se është martuar me dritën dhe agimet e rilindin…”
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
...po jua dhurojmë bashkërisht poezitë dhe pikturat, që dhe pse nuk janë bërë enkas për to, japin gjëndje të përbashkëta plot dritë... Kështu shkruan Edlira Zhiti në esenë e saj që shoqëron këtë përmbledhje me poezi nga Visar Zhiti dhe me piktura nga djali i tyre, Atjoni. Pra, tre autorë në një libër, që është për të gjitha moshat, shfletohet me ëndje dhe nga të rriturit ashtu siç ngazëllen të vegjlit dhe adoleshentët, duke patur brenda dhe një si udhëzues të vogël për marrëdhëniet e para të një mamaje me fëmijën, se si mund të rritet, me përkushtim nga një dashuri prindërore e shenjtë.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Duke lexuar vëllimin me poezi "Rock Hate" (ashtu si në katër vëllimet e mëparshme) befasohesh nga mjeshtëria e fjalës, e vargut, e rimës, e ritmit dhe veçanërisht nga pasuria e figuracionit. Poezia e Vase Papajt është në thjeshtësinë e saj e drejtpërdrejtë. I thuren vargje natyrës, dashurisë, qytetit, rrugicave, gëzimit, dhembjes e, përmbledhtas, jetës sonë me plotësitë dhe mangësitë e saj, të sotme, të shkuarës dhe ëndrrave për të ardhmen. Atje ndeshesh me veten tënde, i ri qofsh a i moshuar. Ai i bën thirrje mëndjes dhe ndërgjegjes së secilit. Kur mbaron së lexuari, me të drejtë do të thuash: Poezitë e tij jane vetë jeta, të pasqyruara me forcën e tharmit të poezisëe, estetikisht shumë bukur. Tomor Golemi Profesor i letërsisë dhe gjuhës shqipe.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Vargje te vjershetoreve tane kushtuar flamurit kombetar, gjuhes shqipe, dashurise per Memedhene, bukurive te Shqiperise e mergimit. Me fotografi nga krahina te ndryshme te Shqiperise dhe me doreshkrime te vjershetoreve.
Çmimi: 4000 Lekë
titleToAlt
"Mish dhe qiell është një përmbledhje me poezi kushtuar kryesisht të rinjve. Përzgjedhja e bërë me kujdes është shumë kuptimplotë për t?i shoqëruar lexuesit, veçanërisht të rinjtë, në botën e poetit Pier Paolo Pasolini. Përmes tyre del në pah fuqia e tij shprehëse dhe përfytyruese. Boshti rreth të cilit enden të gjitha poezitë është dashuria, si një fjalë kyç drejt zemrës së rinisë, si dhe angazhimi qytetar, si shenjë e një vetëdijeje të pjekur shoqërore. Këto poezi mund të lexohen, të recitohen, të kopjohen, të dhurohen: për të gjithë të rinjtë që, falë një libri, arrijnë të shprehin ndjenjat e tyre më të thella dhe komplekse. Mish dhe qiell
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Të reflektosh mbi të tashmen do të thotë të heqësh dorë nga e ardhmja apo ta harrosh të shkuarën: e tashmja është pika e takimit për të tre drejtimet e kohës. E nuk mund të ngatërrohet ajo me një hedonizëm të lehtë. Pema e kënaqësisë nuk rritet në të shkuarën apo në të ardhmen por pikërisht në këtë mo¬ment. E megjithatë vdekja po ashtu është frut i së tashmes. Ajo nuk mund të harrohet, pasi është pjesë e jetës. Të jetosh mirë do të thotë të vdesësh mirë. Ne na duhet të mësojmë, si ta shohim vdekjen në fytyrë. E tashmja është njëherësh shkëlqyese dhe e mugët, si një sferë që bashkon të dy gjysmat e veprimit dhe meditimit. Kësisoj, ashtu siç kemi paturfilozofi të së shkuarës e të së ardhmes, të përjetësisë e të boshësisë, nesër do të kemi një filozofi të së tashmes. Përvoja poetike mund të jetë një nga themelet e saj. Çfarë dimë për të tashmen? Asgjë ose thuajse asgjë. Megjithatë poetët një gjë e dinë: e tashmja është burimi i pranive.
Çmimi: 600 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania