titleToAlt
Tërheqja që dikush gjen në ngjyra dhe në tingull e bën njeriun të pyesë nëse fshihet një mister pas tyre, nëse ka një gjuhë me ngjyra dhe tinguj që mund të mësohet. Dhe përgjigjja është se gjuha e ngjyrës dhe e tingullit është gjuha e shpirtit dhe se është gjuha jonë e jashtme ajo që na bën të hutojmë për kuptimin e asaj gjuhe të brëndshme. Ngjyra dhe tingulli janë gjuha e jetës. Jeta shprehet në të gjitha rrafshet e ndryshme të ekzistencës në formën e ngjyrës dhe tingullit. Por manifestimet e jashtme të jetës janë aq të ngurta dhe të dendura sa që sekreti i natyrës dhe karakterit të tyre është varrosur poshtë. Pse bota quhet iluzion nga mistikët? Sepse natyra e shfaqjes është e tillë që ajo e fsheh sekretin e vet brenda vetes dhe shfaqet në një formë kaq të ngurtë, saqë fshihen imtësi, bukuri dhe mister i karakterit të saj, Prandaj, kërkuesit e së vërtetës së jetës, studentët e jetës, janë dy lloje të kundërta. Njeri dëshiron të mësojë nga pamja e jashtme. Tjetri dëshiron të zbulojë sekretin që fshihet pas tij. Ai që mëson nga e jashtmja e merr njohurinë nga e jashtmja, të cilën ne e quajmë shkencë.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Xhiuzepe Balsamo lindur në 1743 në Palermo, i arsimuar në shkollën e kishës së afërt të San Rokos, la qytetin në moshen 20 vjeçare për të vizituar Afrikën e Veriut, Levantin dhe Mesdheun. Pasi mori emrin Konti Kaliostro ai udhëtoi përreth Europës për një dhjetëvjeçar duke bërë çudira magjike, duke shëruar të sëmurët dhe duke themeluar degë të lëvizjes së tij Masonike Egjiptiane. I liruar nga akuza e mashtruesit pasi ishte burgosur në Bastijë më 1785, u kap nga Inkuzicioni Romak më 1789 dhe vdiq në 1795. Armiqtë e tij do të kishin qënë të lumtur për katandisjen e shtëpisë së Kaliostros në këtë gjendje të rënuar. Ata ishin shumë; Kazanova, dashnori më i madh i epokës, ishte xheloz i hidhur për të, Katerina e Madhe, perandoresha e Rusisë donte t'a mbyste; Johan von Gëte, nga më të nderuarit e shkrimtarëve gjermanë, ishte bërë si i çmendur nga urrejtja për të; Mbreti i Frances Luigji i XVI e përndoqi si një revolucionar të rrezikshëm; Mbretëresha Maria Antoneta e donte të mbyllur përgjithmonë në Bastijë pasi e kishte përfshirë në një mashtrim për një gjerdan diamanti; dhe Papa Piu i VI e akuzoi për kërcënim ndaj mbijetesës së Kishës Katolike. Do të ishte e vështirë të gjeje një përmendore më të trishtuar se shtëpia gërmadhë për dikë që ishte dikur një emër aq i njohur në botën perëndimore, një magjistar që monarkët i bënin lajka, peshkopët ia kishin frikën, artistët e kishin pikturuar, doktorët e kishin urryer dhe gratë e kishin dëshiruar.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Studenti i vëmendshem hermetik do të shikoje një paralele këtu me pjesen tek Inicimi Hermetik, e cila përshkruan elementin përkates para se të udhëtoje për të vizituar një gnome, salamandër apo element tjetër thel-besor në mënyrë që të bisedojë me të. Shkurtimisht, unë besoj se ky tekst përshkruan një sistem të plotë të moralit për studentin hermetik, më i miri që është shkruar ndonjehëre, dhe për këtë arsye është i paçmueshem për studentin hermetik. Ne mund të përdorim fuqinë tonë shpirtërore për të bërë mrekulli dhe mbretëritë e padukshme hapin dyert e tyre për në, kështu që ne mund të shikojmë botë të tjera. Megjithatë, shpërblimi më i madh është përmendur edhe në tekst. Kur ne të kapërcejmë veset dhe dobësitë e tona, mjegullen egoiste, një vel mbi vizionin tonë të vërtetë të botës hiqet dhe ne mund të zbulojmë çfarë ne jemi me të vërtetë.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Kushtoi vëmendje zërit , o njeri që të mëson mençurine dhe dritën në këtë cikël; që të mëson si ta dëbosh errësirën, që të mëson si ta sjellësh Driten në jetën tënde! Përpiqu, o njeri, të gjesh rrugën që të çon tek Jeta e Perjetshme si një Diell! Largohu nga veli i errësirës! Përpiqu të jesh një Drite për botën!Bëje veten tënde një enë për Dritën, bëje veten tënde një vatër për Diellin e kësaj hapësire! Ktheje për nga Kozmosi vështrimin tënd!Ktheje për nga Drita vështrimin tënd! Fol më fjalët e Banorit, këngën që thërret Driten! Këndo ti kënëën e lirise! Këndo ti këngen e shpirtit! Krijo Vibrimin e lartë që do të të bëjë Ty Një me Gjithësinë!"Përzihu me Kozmosin! Rritu Nië me Dritën!
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Në këtë punë në do t’i konsidëroimë si fënomënë të vërtëta të psikomancisë dhë që të gjitha këto fënomënë të ndryshmë janë të njohura si Psikomëtri: Shikimi në sfërën ë kristalit.Përcëptim i skënavë të largëta: Përcëptim i ngjarjëvë në të kaluarën dhë prëcëptim i ngjarjëvë në të ardhmën: osë në gjëndjën ë plotë zgjuar, në gjëndjën ë fantazimit osë në gjëndjën ë ëndërrimit. Dhë kështu kjo punë do të shqyrtojë konsidërojë dhë të shpjëgojë fazat ë ndryshmë të fënomënëvë të mësipërmë që trëgohën shkurtimisht ,fënomënin ë “përcëptimit të objëktëvë më anë të shqisavë Astralë. Fënomënin ë shikimit në distancë në të trëja kohët osë shikimin ë shpirtravë pa trup, ëtj të cilat në i konsidërojmë si pjëstarë të një fazë të ndryshmë të subjëktit të përgjithshëm. Dhë të cilat kërkojnë një konsidëratë dhë ëkzaminim spëcial.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Në vitin 740 të erës sonë, në një tokë të rrethuar nga Deti i Zi dhe Deti Kaspik të njohur me emrin Kazaria, që sot kryesisht i përket Gjeorgjisë por arrin edhe në Rusi, Poloni, Lituani, Hungari dhe Rumani, ka zanafillën raca moderne hebreje. Një racë moderne hebreje që aksidentalisht nuk është hebreje. Si mund të ndodhë kjo? Populli i Kazarisë ishte një popull i dobët. Ata kishin myslimanët nga njëra anë dhe kristianët në anën tjetër, dhe në mënyrë konstante i trembeshin sulmeve pushtuese. Ky popull nuk i përkiste asnjë feje dhe praktikonte adhurimin e idhujve, gjë që e bënte më të favorizuar për t'u sulmuar nga popuj që dëshironin t'i konvertonin në një nga besimet e njohura fetare. Mbreti i Kazarisë, Bulan, vendosi që për të mbrojtur vendin nga sulmet, populli kazar duhet të konvertohej në një nga fetë e njohura, por në cilën? Nëse ata konvertoheshin në myslimanë, do të rrezikonin sulmet nga kristianët, e nëse konvertoheshin në kristianë do të ishin objekt i sulmeve të myslimanëve. Por ai njihte një fe tjetër që mund të ndërmjetësonte mes myslimanëve dhe kristianëve. Ky ishte judaizmi. Mbreti Bulan vendosi që nëse mësonte popullin e tij të konvertoheshin në hebrenj, ai nuk do të kishte konflikte as me kristianët e as me myslimanët, pasi të dy këto popullsi tregtonin me hebrenjtë, dhe e realizoi këtë. Mbreti Bulan kishte të drejtë. Ai jetoi për ta parë vendin e tij të jetonte në paqe duke u konvertuar në judaizëm, sipas parimeve të librit të shenjtë të Talmudit. Por megjithatë, ai nuk arriti të jetojë për të parë shumë gjëra të tjera që erdhën më pas. Ai nuk jetoi për të parë se të konvertuarit e vendit të tij do të përfaqësonin sot 90 për qind të hebrenjve të planetit, që do ta quanin veten e tyre hebrenj ashkenazi, kur në fakt nuk janë as hebrenj por një racë popujsh aziatikë të konvertuar në fenë hebreje e që vazhdojnë të flasin një gjuhë judike, totalisht të ndryshme nga hebraishtja. Ai nuk jetoi për të parë sesi populli i tij do t'i bindej pasardhësve të një njeriu shumë më të fuqishëm se ai, të lindur vetëm 1000 vjet më vonë në Gjermani, që do të sillte në jetë dinastinë Rotshilde. Ai nuk jetoi për të parë sesi dinastia do të uzurponte pasurinë e botës me anë të mashtrimit dhe intrigës e sesi do të merrnin në kontroll burimet dhe të gjithë rezervat financiare të planetit me anë të joshjes dhe ryshfetit. Më tej, ky popull kërkoi një atdhe të tijin në Palestinë duke pretenduar se ishte vendi i tij i lindjes dhe u sigurua që çdo kryeministër i vendit që prej konceptimit të tij në vitin 1948 të ishte një hebre ashkenazi, megjithëse atdheu i vërtetë i ashkenazëve, Kazaria, është një tokë rreth 1000 kilometra larg Izraelit. Mbreti i lashtë nuk jetoi për të parë sesi populli i tij do të përmbushte profecinë e Sinagogës së Satanit.
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania