titleToAlt
Çmimi: 4000 Lekë
titleToAlt
Më mirë tani se kurrë! Të kontrollosh financat e tua dhe të ndërtosh një pasuri, është më e thjeshtë se sa shumica prej nesh mendojnë. Libri për kanalin financiar më të madh në gjuhën gjermane, Fluksi I parasë, tregon se si bëhet kjo pothuajse në menyrë automatike. Ish-bankieri për investime, Thomas Kehl dhe gazetarja Mona Linke të udhëheqin në botën e parasë në mënyrë dobiprurëse dhe argëtuese. Ata hedhin dritë mbi premtimet e fushës financiare dhe shpjegojnë, pse bursa dhe ETF-të nuk janë vetëm për ata që fitojnë shumë, dhe të investosh nuk ka qenë kurrë më e thjeshtë se sot.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Më krijohet përshtypja se autorja nuk e mbyll këtu diskutimin, por krijon një pretekst për ta vazhduar atë, ndoshta në një studim të radhës, sepse është pikërisht hapësira publike, "Agora, vendi ku është shfaqur për herë të parë debati fillestar dhe nevoja për të balancuar jetën njerëzore, përkatesiht dy aspekte të saj kruciale, sferën private dhe sferën publike (Hannah Arendt). Pa zotësine për të gjetur këtë drejtpeshim, njerëzit dhe shoqërite jo vetëm nuk mund të arrijnë mirëqenien, por nuk mund të arrijë të funksionojë as e drejta, as drejtësia dhe as shteti."
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
KUJTESA E NJË POPULLI ASKUND DHE ASKUSH S’MUND TË KETË PRODHUAR ORGJI-NALITET DHE PARAANTIKITET SI SHQIPTARËT ME VESHJET E TYRE. Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshish kujtesën e tij historike. Shikatërroni lifrat e tij, kulturën e tij, historinë e tij.
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
"Që nga 16 maji 2007, isha vetëm. Nuk kisha më lidhje hierarkike. Sigurisht, ishte populli francez, por forca e tij kolektive nuk shprehet në vendimmarrjet e përditshme apo në emërimet që duhen bërë. Kisha një ekip, keshilltarë, miq, vizitorë të mbrëmjeve, por isha i vetëm për të marrë vendimin përfundimtar dhe për të marrë përsiper pasojat. Kjo ishte ndjesia e parë që më pushtoi pasi përcolla Zhak Shirakun në makinën e tij dhe hyra në zyrën presidenciale, që ishte bërë imja për pesë vitet e ardhshme. Qëndrova aty vetëm disa çaste. Do të kisha dashur që ai moment të zgjaste më shumë, me gjithë kufizimet protokollare të asaj dite të parë. Zura vend pas tryezës që kishte qenë e gjeneralit de Gol dhe që Zhak Shiraku porsa ma kishte lënë mua. E kisha parë kaq shpesh në atë vend. Mendova se sa e çuditshme ishte situata. Sa e kisha dashur, shpresuar, ëndërruar! Tani, ja ku isha. Çfarë duhej të bëja për të mos i zhgënjyer gjithë ata francezë që sapo më kishin dhënë besimin e tyre? Çfarë më priste? Nuk kisha më asnjë njeri kujt t'i drejtohesha. Mbylla sytë. Papritur, pesha e rëndë dhe, sidomos, vetmia tipike e postit po më binin mbi supe. Dukej sikur ato kishin qenë aty, në zyrën presidenciale, shumë më përpara ardhjes sime, dhe une i kisha marrë përsiper duke hyrë aty.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
KUJTESE! Hapi i parë në likujdimin e një populli është të fshish kujtesën e tij historike. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëherë vini dikë të shkruaj libra të rinj, të krijojë një kulturë të re, të shpikë një histori të re.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
Një histori intime dhe e thellë e ngritjes së jashtëzakonshme dhe shkëlqimit politik të gruas më të fuqishme dhe të paarritshme në botë. Angela Merkel ka qenë gjithmonë një e huaj. Një bijë pastori, e rritur në Gjermaninë Lindore, të kontrolluar nga sovjetikët, ajo i kaloi të njëzetat si një studiuese në shkencën e kimisë, për të hyrë në politikë vetëm pas rënies së Murit të Berlinit. Dhe megjithatë, brenda pesëmbedhjetë vitesh, ajo u bë kancelare e Gjermanisë dhe, shpejt, udhëheqesja jozyrtare e Perëndimit. Autorja e vlerësuar Kati Marton tregon misterin e kësaj ngjitjeje të pamundur. Me qasjen më të pashembullt në rrethin e brendshëm të kancelares dhe me një grumbull dëshmish të nxjerra në pah, vetëm kohët e fundit, ajo tregoi gjeninë e veçante politike që është edhe sekreti i suksesit të Merkelit.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Të kesh sukses me paranë nuk ka të bëjë medoemos me atë çfarë di, por me mënyrën se si sillesh. Dhe sjellja është e vështirë të mësohet, edhe nga njerëzit vërtet të zgjuar. Paraja - investimi, financat personale dhe vendimet e biznesit -zakonisht mësohet si një fushë e bazuar në matematikë, ku të dhënat dhe formulat na tregojnë saktësisht se çfarë të bëjmë. Megjithatë, në jetën reale njerëzit nuk i marrin vendimet financiare në kompjuter.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Qëllimi i këtij libri nuk është të tregojë se ç'di një inteletual, por se ç'parashikon me forcën e dijes ky intelektual, pikërisht atë që duket tej në horizont, por edhe për të guxuar ta thojë ky intelektual, sepse edhe ata vjenez e dinin se ç'ishte nazizmi, por nuk folën. Edhe për faktin se intelektual i vërtetë nuk është ai që thjesht di, por në rrethana të caktuara shprehet dhe ndihmon aq sa popullin e vet. Vaksina më e mirë është trupi juaj. Vaksina juaj quhet vaksinë origjinale. Vaksinat e tjera janë kopje e pështirë e vaksinës suaj. Ushqimi më i mirë është toka juaj; Ilaçi më i mirë është natyra juaj; Propoganda më e mirë është truri apo mendimi juaj. Të parët tanë s'kishin bërë shkollë për mjekësi e të shëronin, duke të çuar te kimia e bimëve të natyrës, të sotmit tanë kanë bërë shkollë dhe nuk të shërojnë, duke të ëuar te natyra e kimisë së bimëve. A është mbajtja e maskave, dorezave, emocion i përkthyer në stres, si faktor kyç në uljen e imunitetit?!
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
Nëse jeni në kërkim të njeriut që do t'ju ndryshojë jetën vështrohuni në pasqyrë. Në librin Rregulla e 5-sekondëshit do të mësoni diçka të jashtëzakonshme. Është historia e vërtetë se si vetëm një shprehi fare e thjeshtë po shndërron jetën e shumë njerëzve nëpër botë. Rregulla është e lehtë për t'u përdorur dhe ndikimi i saj është i fuqishëm. Pas saj fshihet SEKRETI PËR TE NDRYSHUAR GJITHÇKA. Rregulla e 5-sekondëshit do t'ju ndihmojë që të jetoni, të dashuroni, të punoni dhe të flisni me vetëbesim dhe guxim në çdo ditë të jetës suaj. Dhe do t'ju duhen vetëm PESË SEKONDA.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
"Shprehia e vetëbrohoritjes" - një mjet tepër i thjeshtë dhe i vërtetuar shkencërisht, të cilin mund ta përdorni për të marrë kontrollin e jetës suaj. Në këtë libër, Mel ju mëson se si të filloni të tokni duart me njeriun më të rëndësishëm në jetën tuaj, atë që po ju sheh në sy në pasqyrë: VETVETEN.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Këtu prehet, si presje e harruar, një vjershetore. Pushimin e amshuar toka ia fali, sado që e ndjera s'iu qas dot në gjallje pararojës me vlera. Varr i thjeshtë? Ka drejtësi poetike, ama, thjesht një vajtojcë, qyqe, një gjembac. Kalimtar nxirr lap-topin dhe merru me fatin e Szymborskas një hop.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër me kujtime udhëtimesh, Robert D, Kaplan, një ekspert i gjeopolitikës, i hedh një vështrim të mprehtë rajonit, i cili për shekuj me radhë ka qenë një pikëtakim për këmbime kulturore dhe tregtare, si dhe për këmbime idesh, Ai vendos të udhëtojë përreth brigjeve të Adriatikut, përmes Italisë, Sllovenisë, Kroacisë, Malit të Zi, Shqipërisë dhe Greqisë, për të zbuluar më tepër nga ngjarjet e zhvillimet rajonale, të cilat nuk transmetohen nëpër gazeta e lajme.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Zemra është më shumë sesa një organ fizik. Zotëron një zgjuarsi që ia kalon asaj të mendjes. Në këto faqe, do të mesosh ta përdorësh mençurinë e zemrës për t'i shndërruar pikëpamjet e tua rreth parasë dhe suksesit, shendetit dhe lumturisë, marrëdhënieve dhe komunitetit. Një sërë ushtrimesh mendore dhe vëzhgimesh të udhëheqin të aktivizosh fuqitë e veçanta të zemrës sate si intuitën, qëllimin, mirënjohjen, faljen dhe mirësinë.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Kjo autobiografi ka nisur të shkruhet me dashurinë më të madhe për Shqipërinë dhe gjithë ata që kanë mbështetur ngjyrat kuqezi pa asnjë interes. Me dëshirën e madhe për të rikthyer sadopak këtë mbështetje ndaj çdo shqiptari, kemi vendosur që gjysma e të ardhurave që do të përfitohen nga shitja e këtij libri të jepen për familjet në nevojë.
Çmimi: 1150 Lekë
titleToAlt
Ashtu siç filozofët tregojnë për përberjen e eliksirit, e cila është vepra e parë që është ajo gjë, e cila është e drejtë dhe gjendet kudo, sepse është në çdo person dhe gjendet me çdo person. Adami e mori me vete nga parajsa, ai e barti me vete kur vdiq dhe u varros me të. Për këtë arsye alegoria e të mençurve thotë se kjo gjë është dielli i rafinuar, që është ari i rafinuar i sjellë në fuqinë më të lartë të mineralit.
Çmimi: 1100 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania