titleToAlt
The narrative of an Asiatic traveller, enthusiastically fond of seeing foreign countries, and unwearied in his investigation of their history, condition, and institutions, is in itself so great a singularity, and so deserving of attention, that no apology seems requisite for thus presenting Evliya Efendi in an English dress: and the name of the Ritter von Hammer, by whom this work was abridged and translated, is a sufficient voucher for its intrinsic merit and the accuracy of the version.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Historia e Shqipërise përshkohet nga mite dhe tregime mitologjike që shpesh iu shërbejnë qëllimeve politike, që nga përshkrimi i "themeluesit legjendar të kombit", Skënderbeut e deri te bëmat e UQK-së në luftën e kohëve te fundit në Kosovë. Shkrimet, në librin Identitete shqiptare, nga një" grup studiuesish të kombësive dhe disiplinave te ndryshme, si edhe nga specialist jo-akademikë, zbërthejnë mitet mbizotëruese politike apo historiografike rreth të kaluarës dhe të tashmes së Shqipërisë, duke hedhur dritë mbi mënyrat se si mitet shqiptare kanë filluar të justifikojnë dhe të drejtojnë dhunën, të mbështesin pushtetin politik dhe të ushqejnë kohezionin e brendshëm. Libri Identitete Shqiptare fuqinë, që kanë akoma mitet edhe sot, pasi ato proçeset politike dhe shoqërore në Shqipërinë pas-totalitare, të goditur nga kriza.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Kronikë me dyshime është një rrëfenjë mjaft e gjallë, që buron nga bindja se e gjithë letërsia dhe poezia jonë duhet dokumentuar në një vend. Aty ka një zinxhir faktesh të ndërthurura, që tregojnë se si i shkoi filli një familjeje të veçantë dhe pastaj, një vendi të zhdukur.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Lufta e udhëhequr nga Gjergj Kastrioti Skënderbeu për të mbrojtur Europën kundër sulmit islamik të turqve otomanë është kremtuar shumë. Për një çerek shekulli, që nga viti 1443 e deri në vdekjen e tij, më 1468, ai e përdori mjeshtërinë e tij ushtarake për të ndaluar përpjekjet e perandorisë më të fuqishme të botës së asaj kohe për të nënshtruar vendin e tij të vogël.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
The Balkans and the region's neighbors have been the main subject of Albania's foreign policy since the fall of the communist regime 30 years ago. From once being "the center of the world" in asymmetrical and privileged relations with superpowers to ending up in total isolation, the playing field of Albanian diplomacy remains the Balkans, a historically critical and influential region for international relations on a global scale.
Çmimi: 2400 Lekë
titleToAlt
La constitution de I'Albanie independante etait si peu prevue par I'opinion publique que beaucoup d'esprits se demandent si elle n’est pas seulement une de ces inventions diplomatiques, telles qu'il en jaillit parfois dans les conferences internationales, quand on ne sait comment resoudre une difficulte; disons le mot, elle a ete une surprise.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
The authors of this volume have not worked in conjunction. Widely separated, engaged on other duties, and pressed for time, we have had no opportunity for interchange of views. Each must be held responsible, therefore, for his own section alone. If there be any discrepancies in our writings (it is not unlikely in so disputed a field of history} we can only regret an unfortunate result of the circumstances. Owing to rapid change in the relations of our country to the several Balkan peoples, the tone of a section written earlier may differ from that of another written later. It may be well to state that the sections on Serbia and Bulgaria were finished before the decisive Balkan developments of the past two months Those on Greece and Rumania represent only a little later stage of the evolution. That on Turkey, compiled between one mission abroad and another, was the latest to be finished.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Das kleine Buch Albaniens Golgatha' ist im Wesentlichen eine Zusammenstellung von Presseberichten a us Kosova wahrend der Balkankriege, 1912-1913.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Owing to the disturbed conditions which prevailed throughout most of southeastern Europe during the summer and autumn of 1919, the journey recorded in the following pages could not have been taken bad in not been for the active cooperation of the Goverbments through whose territories we traveled and the assistance afforded by their officials and by the officers of their armies and navies to say nothing of the hospitality shown us by American diplomatic and consular representatives, relief - workers and others.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 450 Lekë
titleToAlt
Lindur në Divjake me 7 nëntor 1953, ku kalova fëmijërinë dhe moshën më të bukur e të pasur të andoleshencës, jo aq të shpenguar sa flitet për këte moshë, por e bukur gjithsesi. Moshë e ndërtuar me copëza iluzionesh, si imazhe agimesh që shpërbëhen me lindjen e diellit. Janë ditët fatlume që papritur të mpleksin jetën tënde me jetë të mëdha e të dhimbshme, si ajo e profesorëve të mi, por jo jetë të humbura, aq sa të humbura ishin jetët e atyre që i shkaktuan këto dhimbje.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Libri "Shqipëria dhe Jugosllavia (1945-1948)" i dr. Ledion Krisafit, për herë të pare në mënyrë shkencore e plotësisht të argumentuar, sfidon "mite" të ngritura në paradigmën e marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë. Me këtë monografi, autori mund të radhitet në grupin e studiuesve qe, duke u mbështetur në të dhëna burimore të të dy palëve.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Bashkëthemeluesi i kompanisë The Carlyle Group dhe filantropi atdhetar, David M. Rubenstein, i çon lexuesit në një udhëtim gjithëpërfshirës përgjatë harkut madhështor të historisë amerikane, përmes bisedave informuese me historianët tanë më të shquar. Përmes emisionit të tij popullor, The David Rubenstein Show, David Rubenstein ka ndërtuar reputacionin si një nga intervistuesit tanë më vëmëndshem.
Çmimi: 2000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania