titleToAlt
Fatos Tarifa është Profesor i Sociologjisë dhe i Marrëdhënieve Ndërkombëtare në University of New York Tirana, dhe anëtar i Akademisë Shqiptare të Arteve dhe Shkencave. Ai ka fituar gradën PhD nga University of North Carolina, Chapel Hill (SHBA), dhe ka qenë ambasador i Shqipërisë në Mbretërinë e Hollandës dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Sergina ka lindur në 12 gusht të vitit 1988, në një familje të madhe.Studioi në liceun artistik'Jordan Misja', dega pikturë dhe më pas në Akademinë e Arteve të Bukura në degen Skenografi-Kostumografi Arti për të eshtë ushqim për shpirtin
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Përmbledhjen me aforizma dhe shprehje aforistike mendova ta quaj me një thënie latine : “Nulla dies sine linea “ , që shqipërohet asnjë ditë pa një vijë. Këto janë fjalët e Plinit , historian dhe mendimtar romak, për piktorin e famshëm të Greqisë antike Apelles. Shprehja e Plinit e ka kuptimin : asnjë ditë pa punë. – Autori Aforizmat e Dritero Agollit përbëjnë një libër me modele të stërlashta sa gjithë historia e mendimit njerëzor , po aq sa dhe me origjinalitetin e një shekulli të ri. Nuk është aspak e vështirë t’ua gjesh vendin dhe pozicionin aforizmave të këtij libri në strukturën terësore të veprës së Dritëro Agollit .
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
E shkurtër, e zgjuar, dinake, e bukur dhe e zhdervjelltë, aforizmat e këtij libri të ngjiten dhe qëndrojnë së bashku me ty, si një mjet për ta përdorur në kohën e duhur si stoli e dijes dhe vlerë personale intelektuale. Aforizma është një zhanër shumë komunikativ dhe forma më e mençur e letërsisë. Autori i këtij libri bënë gjetjet më e sakta, duke sjell për lexuesin thënie të mençura për të vërteta të mëdha. Ky libër, që ka për autor Ermalin, një djal të ri sa lexues dhe pasionant për letërsinë, ruan thelbin befasues dhe impresionin artistik të aforizmës. Ato janë krijime artistike të mirfillta, që ndryshe nga fjalët e urta dhe thëniet e mençura; të cilat janë sentenca, vlersime apo qëndrime, Ermal Qori i sjell si mikrofabula ku realiteti dhe e vërteta konfigurohet në formë proverbiale. Aforizmat e këtij libri kanë mençurinë, gjetjen, formën artistike, figuracionin dhe peshën emocionale gjë që i bënë mbartëse të vlerave reale për lexuesin që di të përzgjedh dhe lexon për kënaqsi e dije.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
S'ka dyshim se thesarin më të pasur e më me vlerë të letërsisë aforistike e përbëjnë aforizmat e mendimit botëror. Ajo është një letërsi universale, që nëpërmjet një gjuhe lakonike e të koncentruar, me një mendim të përqëndruar e të qartë, me nota befasuese, me nuanca herë-herë humori rrok thuajse gjithë jetën njerëzore, duke hyrë thellë ne mendjen, shpirtin e zemrën e njeriut, për t'ia përcjellë të gjithë brezave në gjithë kohërat. Këtë cilësi e ka shprehur bukur dhe saktë poeti anglez A. Tenison kur thotë se aforizmat janë "Stoli që shkëlqejnë përjetësisht në gishtin tregues të kohës". Kurse shkrimtari amerikan M. Tuen i quan ato "Një zë minimal me një kuptim maksimal". Akoma më shumë peshë u jep D. Didroi aforizmave kur thotë "Frazat epigramatike janë si ato gozhdët e mprehta që fiksojnë të vërtetën në kujtesën tonë". Në këtë nivel vlerësimi është dhe mendimi i filozofit F. Becon kur shkruan se "Në fjalët e urta të një populli shfaqet gjenialiteti, shpirti dhe karakteri i tij". Kurse enciklopedisti ynë i madh S. Frashëri i përcakton kësisoj: "Mendimet e larta gjenden në fjalët e shkurtra". -NASHO V. JORGAQI
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në vitin 1917, Mjeda mblodhi dhe botoi në vëllimin "Juvenilja" krijimet poetike, të shkruara gjatë Rilindjes, që për arsye të ndryshme nuk ishin botuar më vonë.Ndër lirikat e ndryshme të përfshira në veprën "Juvenilja" ka një varg vjershash me të cilat poeti ndjek traditën e Rilindjes, ku himnizon bukuritë e atdheut. Motivet shoqërore janë vënë në bazë të dy vjershave të "Juvenilias": "I mbetuni" dhe "Shtegtari". Aty preken dy plagë të dhimbshme të Shqipërisë në atë kohë: kurbeti dhe qëndrimi mospërfillës i klasave të pasura ndaj njerëzve të thjeshtë të popullit. 
Çmimi: 350 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania