titleToAlt
Erika Pluhar deri në vitin 1999 ishte aktore në teatrin e Vjenës. Ajo është autore dhe këngëtare e shumë këngëve të interpretuara. Që nga viti 1980 është regjisore e filmave më të ndjekur. Në vitin 2009 nderohet me çmim për tolerancë në mënyrën e të menduarit dhe të vepruarit. Veprat e fundit të autores janë Ai"(2008), dhe "Më shumë se kurrë" (2009).
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Ky libër ka pasur në letërsi një efekt që s’mund të krahasohet. Nga njëra anë ai shfaqet si monument i palexueshëm dhe i errët, diçka vetëm për një elitë intelektuale dhe nga ana tjetër, është shndërruar në një kulturë popullore. Të gjitha përgjithësimet te ky libër janë bajate dhe banale, thua sikur autori është frymëzuar nga stereotipat e vjetra. Tek “Uliksi” gjejmë po ato shqetësime të vjetra njerëzore: familja, përkujdesja, konflikti, beteja apo pushteti, rrëzimi, zija ,vetmia, mashtrimi,të gjitha të paraqitura aq vrullshëm tek Odiseja.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
“Dublinasit” një libër që fillon të shkruhet në 1905 nga autori James Joyce, dhe pas shumë peripecive dhe refuzimeve arrihet te botohet në Nju York në 1915. Ky Libër është një përmbledhje me tregime, ndër të cilët do të gjeni: • Motrat • Takim • Arabia • Evelina • Pas garës • Dy kodoshë etj.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“Libri i rërës” është një libër më tregime. Ky vëllim perfshin 13 tregime, një numër sa i rastësishëm aq dhe fatal. Tregimet janë nga më të ndryshmet: autobigrafike, tregime dashurie, psikologjike, rrëfenja , etj.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër, Balzaku e dështon figurën për ikonën. E dështon, përshkrimin mbi fundin e kryeveprës, për ta lënë një kaligramë. Jo për atë çka ajo mbërriti të jetë, më shumë se për të lajmëruar atë që donte të ishte: të shkatërrojë realen për t’i zënë vendin. Për të shpëtuar copën, të pareduktueshmen, monadën, bukurinë. Për t’ia dhënë asaj që është e pashkatërrueshme e cilësinë e vet. Asaj që është …Imazh.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
“Filozofia e salloneve” e ilustruar nga një frontespic alegorik dhe katër figura erotike. Nëntitulli, ose mësuesit imoral, paraqesin me saktësi që në dialogun e parë përmbajtjen e veprës. Ajo është e ndarë në shtatë dialogje, ku personazhet kryesorë jane zonjusha Eugjeni de Mistival, zonja Sent- Anzhe dhe Dolmantesë. Ky libër na jep edukimin erotik të një vajze të re, që dy personazhet e tjerë do ta shtynë në botën e shthurjes, pasionit, epsheve e mekatit…
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Më librin “Pyesni Pluhurin”, shfaqet personazhi që do e shoqërojë Fanten në udhëtimin e tij drejt drejtësisë: Arturo Bandini. Në këtë libër të sagës së Bandinit njihemi me një të ri italo-amerikan më ëndrrën e çmendur për t’u bërë shkrimtar. Fatkeq në dashuri, dorëshpuar dhe i urritur, rebel dhe zemërbardhë, merakli i të bukurës, altruist… Arturo Bandini është një personazh që për nga freskia e tij dhe gjallëria nuk e ka shokun në romanin modern dhe shumë personazhe të tjerë, ai i bën të duken të lodhur. Por nuk është heroi tipik amerikan, që në fund i kapërcen pengesat dhe korr duartrokitje. Asnjë nga personazhet e librit nuk del i fituar nga beteja me jetën.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Mbi autorin Michel Tournier, lindur në Paris më 1924. Është mbiquajtur "Kontrabandisti i Filozofisë" meqë u rrek të kalonte Platonin, Spinozën dhe Kantin në botën e historive dhe rrëfimeve. Ka jetuar në Vallèe de Chevreuse pranë Parisit. Për këtë roman është vlerësuar me Çmimin Grand Prix të Akademisë Franceze në 1967; Çmimin Goncourt (1970) për romanin "Mbreti i Verrishtave"; Anëtar i Akademisë Goncourt (1972) dhe Medalja Goethe (1993). Konsiderohet si një nga prozatorët më të mëdhenj me inspirim metafizik të gjysmës së dytë të shekullit XX.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“Për Francën” është një libër i çuditshëm dhe befasues i autorit Emil Cioran. Nisur për t’iu kushtuar Dekadencës së Francës, ai në të vërtetë është një Himn për Francën, një himn dashurie. Nëse fjala dekadencë përsëritet dora-dorës për të shpjeguar që Franca s’ka më të ardhme, sepse për shumë kohë ka dhënë më tepër se çdo vend i botës.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër, Makiaveli parashtron disa koncepte themelore të refleksionit të tij teorik në lidhje me të pazgjidhshmen të ndërtuar mes “luftës” dhe “politikës”, mes pushtetit ushtarak dhe pushtetit civil.” Arti i luftës”, mund të përcaktohet si një vepër kalimtare, pra nga literatura politike, aktive dhe qëllimore, në një forme shkrimi më të shkëputur dhe më pesimist.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Në mes të dy luftrave botërore, vapori Virginia ecejakej nga Europa në Amerikë, me pasagjerë miliarderë, emigrantë e njerëzi dosido. Mbi Virginia jepte shfaqje një pianist i jashtëzakonshëm, me një teknikë të mahnitshme,i aftë të luajë një muzikë të padëgjuar kurrë më parë, të mrekullueshme. Historia e këtij pianisti është një çmenduri; ai kishte lindur mbi atë anije dhe nuk kishte zbritur kurrë prej saj. Askush nuk e di ende pse-në. Libri është shndërruar edhe ne film.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
“Një mijë e Nëntëqind e Tetëdhjetë e Katër”, një kuadër tronditës i një shoqërie ku Vëllai i Madh mishëron një fuqi të aftë të kushtëzojë dhe shtypë individualitetin e qytetarit. Me shkrimeve të tjera me tone autobiografike të Orwell-it, mund të përmendim përmbledhjet e letrave dhe artikujve, esetë dhe romanin Keep the Aspidistra Flying (1936). Ky epigraf i profecisë së veprës, me valencë shumëpërfshirëse, është i vlerëshëm të na e risjellë, fare shqip, edhe kumtin mbi imazhin e të shkuarës nën vragën e çizmes, edhe përfytrimin e të ardhmes si marrëdhënie me leximin në vijim... Nëse doni një pamje të ndjesisë së fundme të një lexuesi të ndjeshëm, përfytyroni shenjimin e shollës në fytyrën e tij ...përgjithmonë. Sugjerimi ndaj lexuesit, veçanërisht shqiptar, për të mos e nisur këtë libër, mbetet i barasvlerëshëm me lutjen për të mos e evituar kurrësesi.
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania