Buy this product
900 Lekë

Lajmëtarët e Europës ( Published by: in 2014 )

Author:  Visar Zhiti

“Papa Francesku gjatë vizitës së tij në Tiranë porositi shqiptarët që të mos harronin folenë dhe plagët. Kjo është një antologji plagësh dhe fole emrash dhe nga të atyre që iu vunë portretet si banderola në bulevardin e madh, teksa Papa mbante meshën në krye dhe martirët tanë endeshin nëpër erë si engjëj mbrojtës. Kështu e shoh këtë antologji, si një nismë të këtij lloji, një fillim gërmimi qiellor. Një arkeologji resh, teksa frynin erëra nga Lindja dhe Perëndimi, përplasje dhe përzierje mes tyre dhe vetëtima të mrekullueshme që ndriçonin terrin duke llapsur një Europë ëndrrash. ...dhe këtë antologji e dëshirojme si një shkulje guri kufijsh që pengojnë. Do të doja ta lija tek shkallët e Parlamentit Europian...”-Ballina: vepër e piktorit Lin Delija.

Price: 900 Lekë
Buy this product
900 Lekë

Product Details

  • Published in: 2014
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-190-17-8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 381
  • Book dimensions: 145 x 208 x 25 mm

More About the Author

Visar Zhiti -

Visar Zhiti, lindur më 2 dhjetor 1952 në Durrës është shkrimtar shqiptar. Visar Zhiti ishte bir i aktorit dhe poetit Hekuran Zhiti (1911-1989). Visar Zhiti u rrit në Lushnjë, ku ai përfundoi shkollën e mesme në vitin 1970. Pas përfundimit të studimeve në Institutin e Lartë Pedagogjik në Shkodër (sot ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania