Author Page

L. M. Montgomery


Lucy Maud Montgomery e lindur me 30 Nentor 1874 – vdiq me 24 Prill, 1942),e njohur si L. M. Montgomery, ka qene nje shkrimtare me origjine nga Kanadaja e njohur per serin e saj me novela ne fillim te vitit 1908 me Anne of Green Gables. Libri pati nje sukses te menjehershem . Personazhi kryesor, Anne Shirley, nje vajze jetime e beri Montgomery shume te famshme ne jete dhe i dha nje sukses nderkombetare . Pas librit te pare ajo shkroi nje seri me vazhdimin e historise ku personazhi kryesor mbeti po i njejti.
Montgomery ka publikuar 20 novela dhe 530 tregime te shkurtrame 500 poema , 30 ese.

View author books

All rights reserved. © 2015 Library Albania