Buy this product
700 Lekë

Kulla e Sahatit ( Published by: in 2018 )

Author:  Ardian Vehbiu

Kulla e Sahatit u shndërrua vetvetiu në simbol të gjithçkaje të shtrenjtë, njerëzore, dhe apolitike në Tiranë: të dashurisë për jetën, gëzimit të së qenit në shoqëri, mirë­qenies ­kryeqytetase, shkëlqimit të së vetmes festë jopolitike që kishte mbetur pa u dëbuar nga kalendari: 1 Janarit. Në atë kohë ndoshta nuk arrinim ta kuptonim se sa i dety­ro­heshim këtij simboli për gëzimet tona të pafajshme. Bukur e dukshme në horizontin e Tiranës, përtej tejdukshmërisë së minaresë fqinjë, Kulla ishte vendi gjeometrik i shpresës, vatra ku dhjetëra mijëra vështrime takoheshin, shkëmbenin dritë dhe, tek e fundit, ngushëlloheshin ndërsjellas.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Published in: 2018
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99956-35-45-9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 96
  • Book dimensions: 142 x 210 x 6 mm

More About the Author

Ardian Vehbiu -

All rights reserved. © 2015 Library Albania