Buy this product
1000 Lekë

Konti i Monte Kristos Pjesa e dytë ( Published by: Dituria in 2004 )

Author:  Alexandre Dumas
Translator:  Halit selfo

Një zotëri i huaj, konti i Monte Kristos, intrigon shoqërinë e lartë të Parisit me luksin e tij të jashtëzakonshëm, me sjelljet e stërholluara dhe të habitshme, me gruan e re orientale, shqiptaren Haide, që jeton nën hijen e tij. Kush, ndofta përveç konteshës së bukur dhe melankolike Dë Morserf, do të njihte tek ai marinarin e varfër Dantes, të arrestuar në Marsejë njëzet e tre vjet më parë? Përmes peripecive të një hakmarrjeje të pamëshirshme, në këtë vëllim të dytë shohim Parisin që gëlon kudo. Burra të spitulluar, gra të shoqërisë së lartë, personazhe të dyshimta, dalë bef as nga burgu, kryeqëzohen me figurat e paharrueshme të bankierit politikan Danglar, prokurorit të egër Vilëfor, kontit kryelartë Dë Morserf, par i Francës... Romancieri i historisë, autori i Tre muskëtjerëve dhe i Mbretëreshës Margo, zbulon në këtë kryevepër një aspekt tjetër të gjinisë së tij: romanin e zakoneve dhe të mitikës shoqërore, dhënë me një ndjenjë të pakrahasueshme veprimi dhe befasie

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2004)
  • Published in: 2004
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 99927 31 50 8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 590
  • Book dimensions: 145 x 210 x 30 mm

More About the Author

Alexandre Dumas -

All rights reserved. © 2015 Library Albania