Buy this product
700 Lekë

Këngë. Lirika ( Published by: Argeta LMG in 2007 )

Translator:  Klara Kodra

I njohur si poeti më i madh italian pas Dantes, Leopardi përfaqëson një nga zërat më të fuqishëm të romantizmit dhe filozofisë së jetës. Pafundësia Ngaherë e dashur më ka qënë kjo kodër vetmitare E ky gardh, që nga kaq anë Të horizontit të fundmë vështrimin e përjashton fare Por duke ndenjur e admiruar që aty, të pacaket Hapësira, dhe mbinjerëzoret Heshtje, tok me qetësinë e tejthellë Në mendim gjasmohem; ku për pak Zemra nuk llahtarohet. Dhe ashtu si erën Ndjej si fëshfërit mes këtyre bimësh, atë Qetësi pa anë e fund të këtij zëri Çapitem duke krahasuar: e kujtoj amëshimin, Dhe stinët e vdekura, dhe të tashmen E të gjallën , e tingullin e saj. Kështu mes kësaj Pafundësie mbytet mendimi im: E zhytja më duket e ëmbël në këtë det.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Argeta LMG (2007)
  • Published in: 2007
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 99956-17-18-8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 192
  • Book dimensions: 141 x 206 x 13 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania