Buy this product
2500 Lekë

Kapitali në shekullin e njëzetë e një ( Published by: Papirus in 2016 )


Shpërndarja e pasurive është një nga çështjet më të debatuara në ditët tona. Për disa, pabarazitë nuk do të rreshtin së thelluari në një botë gjithnjë e më të padrejtë. Për të tjerë, do të ketë një tkurrje të natyrshme të hendeqeve dhe çdo ndërhyrje do të rrezikonte ta trondiste këtë tendencë harmonike. Por çfarë dimë në të vërtetë për evolucionin e pabarazive në afat të gjatë? Në realitet, analizat ekonomike që supozohen të na ndriçojnë bazohen më së shpeshti në spekulime teorike më shumë se në fakte të vërtetuara. Fryt i pesëmbëdhjetë vitesh hulumtimi, ky studim, më ambiciozi që është ndërmarrë ndonjëherë mbi këtë çështje, mbështetet mbi të dhëna historike dhe krahasuese shumë më të gjera se të gjitha punimet e mëparshme. Duke përshkuar tre shekuj dhe mbi njëzet vende, ai përtërin tërësisht kuptimin tonë të dinamikës së kapitalizmit, duke e vendosur kontradiktën e tij themelore në raportin midis rritjes ekonomike dhe kthimit nga kapitali. Nëse përhapja e njohurive duket si forca kryesore e barazimit të kushteve në afat të gjatë, aktualisht, rritja në kulm e shpërblimeve më të larta dhe, sidomos, përqendrimi i skajshëm i pasurive kërcënojnë vlerat e meritokracisë dhe të drejtësisë sociale të shoqërive demokratike. Duke nxjerrë nga përvoja e shekujve të shkuar mësime për të ardhmen, kjo vepër tregon se ekzistojnë mjetet për ta përmbysur këtë tendencë. Drejtor i studimeve në EHESS dhe profesor në Shkollën e Ekonomisë në Paris, Thomas Piketty është autor i punimeve të shumta historike dhe teorike për të cilat ka marrë, më 2013, çmimin Yjrö Jahnson, dhënë nga Shoqata Ekonomike Evropiane.

Price: 2500 Lekë
Buy this product
2500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Papirus (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-4256-9-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 712
  • Book dimensions: 166 x 242 x 35 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania