Buy this product
700 Lekë

Kadare dhe Muzika ( Published by: Mediaprint in 2019 )

Author:  Vasil S. Tole

Me poshtë do të gjeni thjesht shënimet e një kompozitori për shkrimtarin më të madh të letrave shqipe, me një fokus të vetëm: muzika në procesin krijues dhe në krijimtarinë letrare të Kadaresë, përmes një leximi muzikologjik dhe etnomuzikologjik të saj. Është një proces i vështirë, pasi duke pasur në thelb të kuptuarit e procesit shumëpërmasor të krijimit, jemi të një mendjeje me Helena Kadarenë kur thotë se "zanafillën e rrënjëve të një vepre shkrimtari nuk donte ta shpjegonte, sepse edhe të donte, s'do të dinte, edhe të dinte, s'duhej se kjo bënte pjesë në urdhrat e artit"

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Mediaprint (2019)
  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-08-404-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 214
  • Book dimensions: 175 x 245 x 16 mm

More About the Author

Vasil S. Tole -

Prof. Dr. Vasil S. Tole ka lindur më 22 nëntor 1963 Përmet, Shqipëri, është kompozitor dhe etnomuzikolog. Shkollën e mesme e ka kryer për violinë, në vitet 1978-1982 pranë shkollës artistike “Tefta Tashko Koço”, në Korçë. Në periudhën 1983-1987 përfundon Institutin e Lartë të Arteve, në ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania