Faqja e autorit

Justine Levy


Justine Lëvy, e lindur në vitin 1974, është vajza e Bernard-Henri Lëvy dhe Isabelle Doutreluigne. Ende adoleshente, ajo lidhet me Raphaël Enthoven, me të cilin martohet në vitin 1995, viti në të cilin ajo debuton me romanin e saj Takimi (1995). Fundi i martesës bëhet frymëzim për romanin e dytë, Asgjë me rëndësi (2004), që pati sukses të madh dhe shkaktoi skandal, sepse burrërrëmbyesja kishte qenë Karla Bruni. Me romanin Vajza e keqe (2009), gjithashtu një vepër autobiografike, përveç publikut ajo përfundimisht bëri për vete edhe kritikën. Romani është kandiduar për çmimet më të rëndësishme letrare franceze (Goncourt dhe Mëdicis). Romani i saj i fundit është Hare (2015).

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania