Faqja e autorit

Joseph Ritter von Xylander


Joseph Ritter von Xylander, e studjoi në mënyrë shkencore gjuhën shqipe dhe e dokumentoi atë në Akademinë e Shkencave të Stokholmit, në Suedi, duke qënë edhe bashkëpunëtor shkencor i saj në fushën e gjuhësisë dhe strategjisë ushtarake.
J. R. von Xylander, Lindi në 4 shkurt 1794 në Mynih dhe vdiq në 2 Nëntor 1854 në Frankfurt Main. Ai studjoi fiLozofi në universitetin e Munich-ut, ku u diplomua me tituilin "Doktor i nderit". Ai ishte filozof, gjuhëtar, studjues i strategjisë ushtarake, me gradin gjeneral major i mbretërisë së Bavarisë. Përveç titujve dhe urdhërave të ndryshëm, u nderua me medaljen e artë për Art dhe Shkencë nga mbreti Frederiku i III i Prusisë.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania