Faqja e autorit

Joseph Conrad


Joseph Conrad (1857-1924) një prej shkrimtarëve më të mëdhenj botërorw
të shekullit të XX-të, e padyshim, një ndër romancierët më të mëdhenj të
gjuhës angleze. Ajo që e bën krejt të veçantë rastin e tij është fakti që ky
mjeshtër i prozës dhe i gjuhës angleze, deri sa mbushi 20 vjeç dinte fare
pak anglisht. Conrad-i kish lindur në Poloni, duke u vendosur në Angli
vetëm në adoleshencë. Proza e tij, me personazhet e tij anti-heroikë, ka
ushtruar mjaft ndikim te shumë prej autorëve më në zë të letërsisë botërore
të shekullit të XX, që nga D. H. Lawrence, T. S. Eliot, F. Scott Fitzgerald,
William Faulkner, Ernest Hemingway, George Orwell, Graham Greene,
William Golding, Gabriel García Márquez etj.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania