titleToAlt
Temën "Islami dhe identiteti" e zgjodha për faktin se deri sot nuk është bërë objekt i veçantë studimi në rrafshin e studimeve të tilla. Qëlimi kryesor është njohja objektive e rolit të Islamit, gjegjësisht shtypit fetar islamë që ka luajtur në aspektin e formimit të drejtë islam, kultunor, arsimor shoqëror e kombetar tëshqiptarëve të Kosovës dhe me gjerë. Emëruesi i përbashkët i shtypit fetar islamë në Kosovë, që nga dalja më 1970, kishte në fokus konsolidimin e identitetit tonë kombetar: Për ngritjen e vetëdijes kombëtare shtypi i kësaj periudhe ka përdorur mjete dhe forma të ndryshme, me ç’rast secili e ka bërë këtë gjë në formën që e shihte të arsyeshme. Ndryshimi i formave nga njëri organ shtypi te tjetri ka çuar hera-herës edhe në debate e diskutime me karakter të ashpër ndërmjet botuesve, ndaj, si rrjedhojë, janë pasqyruar dhe ref lektuar edhe në shtypin e kësaj periudhe kohore.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Me kontribute të veçanta nga bashkëshorti i saj Napoleon Hill - Autor i "Mendo dhe bëhu i pasur", "Si të shisni rrugën tuaj në jetë" dhe "Ligji i Suksesit" etj. "Si të tërheqësh meshkujt dhe paratë", është një përmbledhje e një manuali romantik, vetëndihmues në fushën seksuale, për grate e martuara që dëshirojnë të mbajnë të ndezur flakën e romancës si dhe për ato që shpresojnë të martohen. Aty përfshihen studime të hollësishme të rasteve që tregojnë se si ndonjëherë gjërat mund të shkojnë edhe keq në një marrëdhënie dhe cilat janë mënyrat dhe mjetet për t'i korrigjuar ato përpara se boja të thahet në letrat e divorcit. Roza Li ishte përpara kohës si në këndvështrimin e saj, ashtu edhe në këshillimin e atyre që kërkonin njohuri mbi martesën.
Çmimi: 1290 Lekë
titleToAlt
Mrekullia e dinamikës së mendjes A e di se e pavetëdijshmja jote ka fuqi mbi sëmundjen, veshtirësitë e jetës, problemet familjare, dështimet në karrierë dhe në jetë, e mbi çdo frikë dhe pengesë që ti has? A e di qe sekreti i zgjidhjes së çdo problemi nuk është larg teje, por banon në të pavetëdijshmen tënde? Madje problemet burojnënga mendja jote, kur ti nis e beson te frika dhe mbart emocione negative, dhe është pikërisht e pavetëdijshmja jote vendi ku duhet të ushqesh pozitivitet, e nga ku buron shërimi, paqja, harmonia dhe suksesi. Nga aty buron fuqia me të cilen ti mund të arrish një jetë triumfuese.
Çmimi: 1090 Lekë
titleToAlt
Ky libër trajton njërën nga mosmarreveshjet më neuralgjike në teorinë islame bashkëkohore dhe jetën praktike të muslimanëve: mosmarrëveshjen rreth statusit dhe pranimit të gruas. Aktualiteti, thenë me mirë domosdoshmëria e këtij libri rrjedh jo vetëm nga paqartësitë teorike dhe mëdyshjet brenda Islamit, në vijën përgjatë së cilës shpesh ndahen, largohen e shpesh here edhe drejtpërsëdrejti përplasen interpretimet e nxjerra nga dispozitat fetare me paragjykime kokëforta të bazuara në modelet speeifike të traditës kulturore, por edhe nga bashkëveprimi i pashmangshëm i gjykimeve islame me kuptimin e statusit dhe pranimit të gruas në shoqërinë sekulare bashkëkohore. Autori i kësaj çështjeje i është qasur nga perspektiva e rishqyrtimit me theme! të çështjeve themelore të statusit të gruas në traditën islame, duke iu dhenë përparësi argumenteve të përmbajtur në mënyrë eksplicite në burimin parësor për këtë dhe çështje të tjera në Islam: Kur'anin -Fjalën e Zotit.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Zemra e meditlmit është një libër i jashtëzakonshëm në të cilin Shenjtëria e Tij, Dalai Lama, na jep detaje të hollësishme rreth meditimit. Ky libër u mundëson lexuesve një pamje bindëse për mënyrën se si mund ta vënë veten në një gjendje të thellë që shkon përtej shtresave kufizuese të mendimeve të tepërta dhe se si të lëshohen në thelbin e zhveshur të mendjes më të thellë. Qëllimi është të shfrytezohet hapësira ndërmjet mendimeve për të përjetuar një nivel më të thellë të ndërgjegjësimit themelor dhe për ta nxjerrëate në plan të parë, duke kuptuar kështu sfondin e të gjitha përvojave të ndërgjegjshme. Ky libër është tepër i pasur dhe pasqyron thellësinë e kulturës medituese dhe reflektuese, të mbushur plot me mirësi dhe prakticitet. Ai është një shembull ndriçues i asaj se si ky qytetërim i madh tibetian qe ka pasur një ndikim kaq të jashtëzakonshëm në pjesën më të madhe të Azisë, ende vazhdon të jetë dobiprurës për botën.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Ju do të gjeni në këtë fjalor: Mbi 30.000 fjalë dhe shprehje Fjalor mjaft praktik për përdorimin e përditshëm I lehtë në përdorim dhe për shumë fusha Gjithëpërfshirës dhe me fjalët më të përdorshme
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Duke qenë atlasi i vetëm i anatomisë i ilustruar nga mjekët, "Atlasi i anatomisë së njeriut", botimi i 7 - të, sjell pamje jashtëzakonisht të qarta dhe të njohura botërisht, të trupit të njeriut, në këndvështrimin klinik.
Çmimi: 14000 Lekë
titleToAlt
Ky botim vjen për lexuesit shqipfolës si produkt i projektit "Kulinaria, si politikë e Shendetit Publik", nga Qendra UET. Projekti synon rritjen dhe kultivimin e vetëdijes shoqërore mbi rolin dhe rëndësinë e ushqyerjes së shëndetshme, në harmoni me traditën kulinare shqiptare. "Rapsodi në pjatë", sjell përvojën dhe mjeshtërinë Chef Alfred Marku, si një prurje frymëzuese për gatime të reja, të cilat zgjojnë shijet e ëmbla të fëmijërisë së secilit prej nesh duke e kthyer ushqimin në një festë të jetës familjare.
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
Tek vepra Serbët dhe Arbërit {1925), Sufflay mbështetet në dokumente arkivore, duke bërë jo vetëm analizën paleografike por edhe interpretimin historik të tyre. Pa mëtuar të paraqesë një histori të plotë të arbërve, autori përqendrohet në aspekte të ndrvshme të organizimit shoqëror dhe politik, të ligjeve, ekonomise, traditave. dokeve si dhe të marrëdhënieve me qytetet-republika dhe sundimtarët e ndrvshëm të asaj periudhe. Kjo vepër tashmë ka hyrë në fondin klasik të studimeve arbërore, ajo i paraqitet studiuesve në ketë përkthim të ri e të plotë, në përputhje me origjinalin kroatisht dhe me kujdes të veçantë ndaj aparatit të thukët kritik të origjinalit.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Langenscheidt Handworterbuch Albanisch Über 100.000 Stichwörter und Wendungen • Moderner Wortschatz aus verschiedenen Stilebenen • Fachterminologie aus alien wichtigen Gebieten wie Wirtschaft und Technik • Zusatzangaben und Anwendungsbeispiele, Bedeutungsdifferenzierungen und grammatische Erläuterungen • Extras: Kapitel zu Grammatik und Aussprache des Albanischen und des Deutschen • Profunde Information für professionelles Übersetzen
Çmimi: 7000 Lekë
titleToAlt
Kjo metodë u vjen në ndihmë të gjithëve të cilët dëshirojnë të jetojnë apo të studiojnë në Gjermani. Ndryshe nga metodat e gjuhëve të huaja si gjuhë e dytë, kjo metodë sjell gjithashtu dhe terminologji të ndryshme si : mjekësore, automobilistike, ekonomike, juridike etj.Është një metodë e vyer për çdo njeri që ka për qëllim të mësojë gjuhën gjermane në mënyrë intensive duke patur katër nivele gjuhësore A1 - B2.
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
Dieses Test - und Übungsbuch ermöglicht Ihnen, Ihre Deutschkenntnisse für die Niveaus B1 - B2 auszubauen. Sie finden hier vielfältige Materialien und Aufgaben, die das Lernen erleichtern.
Çmimi: 1500 monedha
titleToAlt
Dieses Test - und Übungsbuch ermöglicht Ihnen, Ihre Deutschkenntnisse für die Niveaus A1 - A2 auszubauen. Sie finden hier vielfältige Materialien und Aufgaben, die das Lernen erleichtern.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
"Gjakmarrja zëvendëson qeverinë, ajo është pushteti politik dhe ushtarak!". "Po hyni gjaksi në shtëpi të vramit për të shpëtue a për çdo arsye tjetër, duhet ta presë e ta qesë me nderë, do ta përcjelli dhe asht burrni me i dhanë kuvend, së paku 24 orë.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Jonathan-i është një 31-vjeçar në 2016-n. Në një ditë janari, si gjithë të tjerat, ai ka ethe, ethe të vazhdueshme, dërrmuese, të cilat e bëjnë të ngrijë kur del jashtë, e bëjnë të djersitet gjatë natës, tamam sikur ka ujë dhe jo gjak në venat e tij. Ai pret, përpiqet të kuptojë, bën teste, dyshon për të gjitha sëmundjet e botës, mendon se ka diçka të pashërueshme, vdekjeprurëse, se ai është një person që është në stadin e fundit të jetës. Paranoja e tij vazhdon deri në ditën kur doktori i tij i homeopatisë i sugjeron që të bëjë testin e HIV-it dhe e vërteta zbulohet: Jonathan-i është pozitiv.
Çmimi: 1200 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania