titleToAlt
Çmimi: 2400 Lekë
titleToAlt
Që pri Tivarit deri në Prevaz Gjith kund lishon dilli vap dhe rrez, Asht toka jon të parët na i kan lan, Kush mos të përkas se vdesim të tan. Se vdesim si burrat qi vdiqen që motit. Për mos me u turpëru para Zotit!
Çmimi: 850 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Hulumtimi sociologjik mbi fenomenin e devijimit social, si dhe elaborimi i qëndrimit të Fesë islame ndaj devijimit social, është një problem shumë me interes shkencor në shoqërinë moderne globale. Në këtë kontekst dua të theksoj se nevoja e domosdoshme e hulumtimeve të tilla në periudhën në të cilën jetojmë, është rezultat i kompleksitetit shoqëror, si dhe fenomenit të devijimit social (patologjisë sociale) si derivat i shoqërisë moderne. Religjioni si fenomen shoqëror ka një rol shumë të rëndësishëm në rregullimin e marrëdhenieve shoqërore, ku bëjnë pjesë edhe fenomenet sociopatologjike.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Saranda e munguar është testamenti i gjurmëve të ngjizura nga ngjarjet dhe arsyet kryesore që i dhanë fillim ekzistencës, vazhdimësisë dhe transformimit të qytetit. Ky sekret i shpirtit të qytetit, thesar ende i fshehur, nuk serviret thjesht si nostalgji, por si energji pozitive transformuese dhe si instrument dizajni nga ku mund të marrin jetë vepra të reja drejt një qyteti më të dëshiruar. Qyteti i munguar është rilexim i historisë së qytetit dhe vendmbajtësit të tij gjeografik, me ndjeshmërinë bashkëkohore për të rikuperuar urbanen dhe natyrën në një kohë kur duket se qytetet tona kanë humbur orientimin; është një sinjal për të kuptuar se si fusha e kërkimeve me fokus historinë e qytetit mund të bëhet aktive dhe pjesemarrëse për të ndërtuar vlera të së ardhmes; përpjekje për të kuptuar se si zgjidhje në të kaluarën mund të ndikojnë të tashmen dhe të ardhmen.
Çmimi: 1800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Kora është skllave në një plantacion pambuku në Xhorxhia. Ajo është braktisur nga e ëma që kur ishte fëmijë Kur Cezari, një skllav i sapoardhur nga Virxhinia, i tregon për rrjetin sekret, vendosin të rrezikojnë jetën dhe të arratisen. Sipas konceptimit gjenial tëshkrimtarit, kalimi i fshehtë nuk është metaforë. Nën tokën e shteteve të jugut, në një rrjet sekret hekurudhash dhe tunelesh veprojnë shume shefa stacioni dhe makinistë. Kora nis një rrugëtim të frikshëm nga shteti në shtet, ku në çdo ndalesë, ashtu si Guliveri në udhëtimet e tij, edhe ajo gjen një copë të botës së saj.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 3500 Lekë
titleToAlt
Të gjithë liderët janë të kufizuar nga gjeografia. Mundësitë e tyre limitohen nga malet, lumenjtë, detet dhe betoni. Po, për t'i ndjekur ngjarjet botërore duhet t'i kuptosh njerëzit, idetë dhe lëvizjet - por nëse nuk e njeh gjeografinë, asnjëherë nuk do ta rrokësh tërësinë. Nëse ndonjëherë ke pyetur veten se pse Putini është kaq i fiksuar me Krimenë, pse SHBA - ja ishin të destinuara të bëheshin fuqi globale apo pse baza e fuqisë së Kinës vazhdon të zgjerohet, duke avancuar përpara, përgjigjet gjenden të gjitha këtu.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Autori që ka ndihmuar miliona njerëz të transformojnë jetën e tyre përmes librave inspirues! Një nga shkrimtarët më ndikues në botë ndan me lexuesit një nga sekretet më të mëdha për suksesin financiar dhe personal...në vazhdimin e veprës Tregtari më i madh në botë I & II bestselleri i magjishëm i Og Mandinos SEKRETI MË I MADH NË BOTË.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
A ju ka ndodhur ndonjëherë që të perfundoni në një grindje për shkak se ju kanë keqkuptuar? Ju ka ndodhur që të mbeteni si i shastisur prej paaftësisë së plotë të një kolegu për ta kuptuar qëllimin tuaj? Apo thjesht ju ka ardhur në majë të hundës, sepse nuk ju dëgjon njeri? Nuk jeni i vetmi. Pas një takimi katastrofik me një sipërmarrës të suksesshëm, i cili ishte i bindur se ishte "rrethuar nga idiotë", eksperti i komunikimit, Thomas Erikson, iu përkushtua punës për të kuptuar se si funksionojnë njerëzit dhe arsyen se pse shpesh ne e kemi tepër të vështirë që të krijojmë lidhje me të tjerët.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
"Të ndjekësh pasionin tënd", është një këshillë e keqe për karrierën tuaj. Zbuloni se çfarë nevojitet të bëni në vend të kësaj këshille... Në librin Aq i/e mire sa s'të shpërfillin dot, Cal Newport rreket ta zbulojë pikërisht realitetin në lidhje me arsyet përse njerëzit e bejnë me ëndje punën e tyre. Duke kaluar një kohë të caktuar me fermerët e bujqësisë organike, me investuesit largpamës, me skenaristë të ndryshëm, programues freelance dhe plot të tjerë që pohojnë haptas se e bejnë me kenaqësi të veçante punën e tyre, Newport ka arritur ta zhbëjë bindjen jetëgjatë që mbështet idenë se "të ndjekësh pasionin tënd" është çelësi për t'u ndier të kënaqur. Duke u mbështetur në këta shembuj nga jeta e vërtetë dhe nga shkenca e fjalës së fundit, ai ka shtjelluar strategjitë alternative që janë shumë më të frytshme në zhvillimin e një karriere të suksesshme.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Te "çmenduria e turmave", Douglas Murray investigon çrregullimin e kulturës "woke" dhe ngritjen e politikave të identitetit. Me një prozë të gjallë dhe brisk të mprehtë ai ekzaminon çështjet me kontroversiale të kohës: seksualizmin, gjininë, teknologjinë dhe racën, me interlude në bazat e "wokeness" marksistë, ndikimin e teknologjisë dhe si duhet të mesojmë të jemi të aftë për të falur në kulturën gjithnjë në rritje online. Një nga shkrimtarët e pakët që guxon t'u kundërvihet pikëpamjeve mbizotëruese dhe të vërë në dyshim ndryshimet dramatike të shoqerisë sonë duke filluar nga ripërcaktimi i gjinisë së fëmijevë e deri te ndikimi i të drejtave transgjinore te gratë libri penetrues i argumentuar me mjeshtëri i Murray-it, i botuar tani me një pasthënie të re,çan një shteg normaliteti përmes mjegullës së situatës së veshtirë moderne.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1290 Lekë
titleToAlt
MË SHUMË SE 6 MILIONË LEXUES ANEMBANË BOTËS e kanë përmirësuar jetën falë librit Magjia e mendimeve të mëdha. Mësimet e Dr. David J, Schwartz, i cili konsiderohet prej kohësh si një nga ekspertët më të mëdhenj në fushën e motivimit, do të të ndihmojnë të punosh më mirë, të menaxhosh më mirë, të fitosh më shumë dhe çfarë është më e rëndësishmja të jetosh më mirë, të gjesh lumturi më të madhe dhe paqe mendore. Magjia e mendimeve të mëdha përmban sekretin si të nxjerrësh më shumë dobi nga puna, martesa, jeta famiijare dhe komuniteti ku jeton. Nuk ka nevojë të jesh intelektual apo të kesh ndonjë talent të lindur që të arrish sukses e kënaqësi te madhe por ke nevojë të mësosh e të kuptosh ato zakone të menduari dhe të vepruari që të duhen për t'i arritur. Fillo që tani të zbulosh se ç'mrekulli mund të bëjë per ty mënyra e të menduarit.
Çmimi: 1190 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania