titleToAlt
Kjo autobiografi ka nisur të shkruhet me dashurinë më të madhe për Shqipërinë dhe gjithë ata që kanë mbështetur ngjyrat kuqezi pa asnjë interes. Me dëshirën e madhe për të rikthyer sadopak këtë mbështetje ndaj çdo shqiptari, kemi vendosur që gjysma e të ardhurave që do të përfitohen nga shitja e këtij libri të jepen për familjet në nevojë.
Çmimi: 1150 Lekë
titleToAlt
Ashtu siç filozofët tregojnë për përberjen e eliksirit, e cila është vepra e parë që është ajo gjë, e cila është e drejtë dhe gjendet kudo, sepse është në çdo person dhe gjendet me çdo person. Adami e mori me vete nga parajsa, ai e barti me vete kur vdiq dhe u varros me të. Për këtë arsye alegoria e të mençurve thotë se kjo gjë është dielli i rafinuar, që është ari i rafinuar i sjellë në fuqinë më të lartë të mineralit.
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Një komb nuk mund të quhet me civilizim të lartë në qoftë se nuk e ka këtë libër të përkthyer në gjuhën e tij.
Çmimi: 1700 Lekë
titleToAlt
Morali dhe feja, ky libër ndërtoi frimasonerinë, frimasoneria ndërtoi SHBA - në.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
ENIGMA U ZGJIDH, LEXONI LIBRIN DHE DO KUPTONI PSE: Shqiponja është e lidhur organikisht dhe gjenetikisht me popullin apo trungun pellazg-ilir-arbër-shqiptar, dhe boll me duke na mësuar e na gënjyer se shqiponja me dy krena është bizantine? Shqiponja dykrenore zbritet nga panteoni pagan, jo për t'i lënë vend, por për t'i qëndruar sikundër te Zeusi pranë, simbolit të kryqit, tashme të bërë kristian. Nësë kqyr shqiponjën me kujdes në xhubletë, në tekstil, në unaza, në djep, në flamur, në porta me qemer, në çifteli, në lahutë, në qilime, do të kuptosh se jemi i vetmi popull që e kemi në kësi formash të paktën katër mijë vjet, kur Roma. Greqia e Bizanti atëheëe nuk pipëtinin e nuk bëzanin.
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
"Sundimi i ligjit" është një term shumë i përdorur, pak i shqyrtuar Ideja e sundimit të ligjit si themel i shteteve dhe qytetërimeve moderne, së fundmi është bërë edhe më magjike sesa ajo e demokracisë. Por nga se përbehet ajo? Në këtë libër të shkëlqyer, ish-kryetari i Gjykatës së Lartë të Mbreterisë së Bashkuar dhe një prej mendjeve më të mprehta ligjore të botës, zbërthen kuptimin e kësaj ideje.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Një komb nuk mund të quhet me civilizim të lartë në qoftë se nuk e ka këtë libër të përkthyer në gjuhën e tij.
Çmimi: 1700 Lekë
titleToAlt
I dedikuar në fushën e mbrojtjes së mjedisit, i nxitur nga bindje të vërteta shpirtërore, i diplomuar në vitin 1980 në degën e gjeologjisë, ka marrë titullin profesor i asociuar në vitin 2001.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Sa ndikonte tek personaliteti i Çërçillit egoizmi dhe ambicia personale? Në çfarë raporti janë këto me përkushtimin dhe detyrën ndaj vendit? A ishte i drejtë një pakt me Stalinin? Sa cinike ishte ishte ndarja me diktatorin bolshevik e influencave të të dy vendeve, lidera të të cilave ata ishin, në Europën e pasluftës?
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Njëqind vite pas vrasjes së tij, Rasputini vazhdon të ngacmojë imagjinatën popullore të personifikimit të së keqes. Biografitë, romanet dhe filmat e shumtë rrëfejnë ngritjen e tij misterioze në pushtet si i besuari i Nikollës dhe Aleksandrës dhe si mbrojtës i trashëgimtarit të sëmurë të fronit rus. Shthurja dhe ndikimi i keq politik i tij janë material i legjendës, ndërkohë që mbi të ësht hedhur përgjegjesia e rënies së dinastisë Romanov.
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër janë paraqitur dhe trajtuar nën dritën dokumentare të burimeve arkivore disa prej momenteve më kyçe të historisë moderne të Shqipërisë, qysh prej lidhjes së Prizrenit e themelimit të shtetit modern shqiptar e deri te ardhja në pushtet e mbretit Zog. Të tëra ngjarjet dhe aktorët vendimtare historike janë parë ndryshe nga historigrafia nacional-komuniste, që ende sundon në ligjërimin tonë publik për historinë e kësaj periudhe, duke hapur kësisoj një shteg të ri për ta hulumtuar dhe interpretuar historinë tonë në një paradigmë të re.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Doktoresha Marian Rojas Estape është e mendimit se lumturia qëndron në të jetuarit i ngulur fort e në mënyrë të shëndetshme në të tashmen, duke i kapërcyer plagët e së kaluarës dhe duke vështruar me shpresë drejt së ardhmes. Shumë nga çrregullimet që vuajmë e kanë burimin te paaftësia për të menaxhuar të tashmen tonë. Lumturia nuk qëndron tek ajo që na ndodh, por te mënyra se si e interpretojmë atë që na ndodh. Te libri "Si të arrish gjëra të mira" do të kuptosh rëndësinë që ka të mësuarit për të përqendruar vëmëndjen. Do të gjesh këshilla se si të luftosh frikërat, ankthet dhe si të kanalizosh emocionet negative që të bllokojnë fizikisht dhe mendërisht.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Inteligjenca emocionale" ka qenë një fenomen ndërkombetar duke u shitur në më shumë se pesë milionë kopje librash në mbarë botën, botuar në mbi 40 gjuhë përfshirë gjuhën shqipe. Tani, tek "Inteligjenca Sociale" Daniel Golemani eksploron një shkencë të re në zhvillim me implikime befasuese për botën tonë ndërpersonale. Ai shpjegon saktësinë befasuese të përshtypjeve të para, bazën e karizmës dhe fuqinë emocionale, kompleksitetin e tërheqjes seksuale dhe mënyrën se si t'i zbulojmë genjeshtrat. Ai gjithashtu përshkruan "anën e errët" të inteligjencës sociale, nga narcizmi te makiavelizmi dhe psikopatia.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Studimet moderne janë duke e konfirmuar urtësinë e vjetër që emocionet janë të pandashme nga shëndeti dhe fiziologjia jonë. Emocionet e shtypura sjellin stres që mund të çoje në sëmundje. Në këtë libër, nga më të shiturit ndërkombëtarisht, Gabor Maté bazohet në të dhënat më të fundit shkencore, në dekadat e tij të përvojës si mjek dhe në historitë e njerëzve të famshëm, duke përfshirë ato të Lou Gehrig, Lance Armstrong, Gilda Radner dhe Ronald Reagan, për të ekzaminuar rolin që stresi i fshehur luan në një sërë sëmundjesh duke përfshirë sëmundjen e zemrës, diabetin, sindromën e zorrës së irrituar, sklerozën e shumëfishtë, artritin dhe kancerin.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
..Në Londër, pjesën më të madhe të kohës e kaloi duke diskutuar për Shqipërinë. Shumica e njerëzve në Britani, Amerikë dhe BRSS, po qe se iu shkonte mendja ndonjëherë për Shqipërinë, e përfytyronin si një vend të egër në një cep të Europçs, një vend pothuajse mitik pa lidhje me pjesën tjetër të botës. Por Shqipëria, e futur mes Jugosllavisë, Greqisë dhe Adriatikut, do të bëhej një çelës në fushëbetejën e Luftës së Ftohtë.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Gruaja, që i vuri vulën një epoke: portreti i Kancelares së Parë Federale. Angela Merkeli dha dorëheqjen nga detyra, megjithëse askush nuk do t'ia kishte refuzuar dot të drejtën për një kandidim të ri. E bëri këtë vullnetarisht dhe jo vetëm për këtë arsye është një dukuri që bën përjashtim. Gjashtembëdhjetë vite si kancelare ajo e ushtroi detyrën më të rendësishme të politikës gjermane, aq gjatë sa para saj vetëm Helmut Kohli dhe prapëseprapë mbeti në shume drejtime një enigme për kundershtarët dhe perkrahesit e vet. Nga i vinte kjo forcë kembëngulëse? Nëse Merkeli, siç pretendohet shpesh, qeverisi faktikisht vetëm në menyrë pragmatike, pa ideologji dhe deri pa vizion, si mundi vendi të ndryshojë aq shumë nën regjinë e saj?
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
...Gjuha shqipe u dha shumë prej te ashtuquajturve 'grekë' dhe 'turq' një mjet të përbashkët komunikimi dhe ndonjeherë një ndjenjë të përbashkët solidariteti, e cila mund të kapërcente ndarjen fetare dhe shpesh minonte fushatat e sulltanit. Me kalimin e kohës, shqiptarët u ndanë midis atyre që ndiqnin çështjen greke dhe atyre që ndoqën sulltanin. Ushtritë otomane në Ballkan i varën shumë shpresat te luftetarët shqiptarë, të krishterë dhe myslimanë, të kontraktuar me një pagë mujore dhe Porta e Lartë shqetësohej me të drejtë rreth pamundësisë për të besuar tek ata. Shqiptarët etnikë gjithashtu ishin në qendër të kryengritjes greke.
Çmimi: 2200 Lekë
titleToAlt
Pyetje: Si e mbajmë mendjen në vend ne mjekët? Përgjigjia: Mësojmë të ushqejmë hipokrizinë. E kështu, unë punoja sa më dilte shpirti. Në fillim mësova ta zbusja shqetësimin tim - pishtari që më pati drejtuar rrugën në këtë mision. Pastaj u bëra mjeshtër i kanuneve të mbijetesës profesionale: mos u përfshi - mos lejo që pacientët të kenë shumë rëndësi për ty.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 2000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania