titleToAlt
Kaligrafia për fillestarët. Metodë e shkrimit Nesih. Arti i kaligrafisë mësohet nga mësuesi nëpërmjet meshkut. Sistemi i meshkut, i zbatuar prej shekujsh, dhe që vazhdon edhe sot e kësaj dite në shumë institucione, është një metodë e dobishme me avantazhe në shumë drejtime. Ky libër është hartuar jo si një alternativë ndaj sistemit të meshkut nëpërmjet të cilit jemi formuar të gjithë ne, por me qëllimin për të ofruar një shpjegues për murakatë e meshkut dhe për të ndihmuar në procesin e nxënies.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Sudoku dyjavor është njëra nga botimet tona që del rregullisht në treg një herë në dy javë. Kushton vetëm 100 lekë.
Çmimi: 200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 3500 Lekë
titleToAlt
Miliona lexues në mbarë botën Kush je sot nuk ka rëndësi... Sepse brenda këtij libri të jashtëzakonshëm do të mësoni si ta ndryshoni jetën tuaj duke zbatuar sekretet që do t'i zbuloni në rrotullat antike prej pergamenash.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Mix Puzzle Argëtohu Sudoku mujor Sudoku dy javor Sudoku periodik Super fjalëkryq Vetëm fjalëkryq Fjalëkryqi special Fjalëkryqi skandinav 106 fjalëkryqe
Çmimi: 250 Lekë
titleToAlt
J. Krishnamurti u dha mësim të rinjve në mbarë botën dhe themeloi shkolla në Kaliforni, Angli dhe Indi. Ai ka thënë: "Kur njeriu është i ri, ai duhet të jetë revolucionar, jo thjesht në revoltë... dhe të jesh revolucionar psikologjikisht do të thotë të mos pranosh asnjë lloj modeli.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Një nga librat më të debatuar në histori, "Prejardhja e llojeve" nga Çarlz Darvini rivjen në këtë botim të ri duke sjellë afër lexuesve një vepër thelbësore të shkencës.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Bashkë me shtojcat: Gjon Filoponi ndër arabët paraqitje e filozofisë së Platonit Jeta dhe testamenti i Aristotelit nga Ptolemeu.
Çmimi: 1800 Lekë
titleToAlt
Nga autori bestseller i New York Times, Mark Manson, vjen një ditar bashkëveprues, bazuar në fenomenin ndërkombëtar, "Arti i brishtë i not giving a f*ck" dhe bestsellerin e New York Times, "Çdo gjë është f*cked", me pyetje dhe njohuri të qarta të paraqitura me zërin e tij të paimitueshëm. Ky ditar, sipas stilit klasik të Mark Manson, nuk është diçka që perdoret "një herë në ditë" apo "një here në javë". Mund ta përdorësh kurdoherë. Ose fare. Lëre dhe ktheju sërish. Ose jo.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Një zë i veçantë lidhur me paratë. një zë që i drejtohet sidomos... brezit të tij." - San Francisco Chronicle "Mos u gaboni nga stili i lehtë dhe joklasik i këtij libri. Ai përmban këshilla serioze lidhur me vendimet mbi financat personale, nga hartimi i buxhetit dhe kursimet, deri te shpenzimet dhe investimet." - BURTON G. MALKIEL, autor i "Një shëtitje e rastit në Uoll Strit"
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
"... Gjithçka në Gjithësi, bota e gjallë dhe ajo e sendët,është ndërtuar me nisje nga thërmijëza elementare të ndërthurura në një mënyrë apo një tjetër. Dukuritë natyrore që lindin e zhvillohen diku, në sajë të kushteve të veçanta të krijuara, mund të zhvillohen fare mirë edhe diku gjetiu, në rast se edhe aty krijohen të njëjtat kushte... gjithë bota tokësore (e gjallë dhe jo e gjallë) lundron bashkë me Tokën mes «detrave» e «oqeaneve» kozmike të Galak-tikë's, madje bashkë me Galaktikën lundron edhe me tutje, mes Gjithësisë së pafundme. Njeriu, pra, është një udhëtar i përjetshëm kozmik me një anije kozmike natyrore të quajtur Tokë...".
Çmimi: 1900 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Punimi "Liritë dhe të drejtat e njeriut në Malajzi dhe Kosovë -studim krahasimtar ndërmjet dy sistemeve juridike" është një punim përmbajtësor argumentues, i qartë dhe i logjikshëm. Duke tërhequr krahasime ndërmjet dy siatemeve juridike dhe kushtetuese në aspektin e mbrojtjes ef efektive të të drejtave dhe lirive të njeriut, autorja ka bërë një punë të pavarur shkencore duke treguar një potencial të jashtëzakonshëm interpretues në sferën e së drejtës.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Njëqind vjet më parë, Ziya Gökalp-i qe shprehur se romani përben "sociologjinë më autentike". Kurse Mustafa Özel, autori i veprës që keni në dorë, Politika me gjuhën e romanit, thekson se "romani reflekton historinë më autentike". [Kaplan, 2Q18] Në këtë vepër, ky filozof i ekonomisë dhe mendimtar i letërsisë bën një analizë të thellë të romanit si një nga tre fiksionet e modernitetit [bashkë me bankënotën dhe kombin). Sipas tij, sikur të mos ishte paraja e shtypur nuk do të kishte kapitalizëm; pa gazetën sdo të lindnin kombet; ndërsa pa romanin nuk do të ishte individi.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Libri që keni në dorë është një punim që nga tematika e Dyzet Haditheve tregon se cila është pozita e gruas në Islam dhe cili duhet të jetë identiteti dhe personaliteti i saj, sipas fjalëve të të Dërguarit të Allahut. Nëpërmjet përpjekjes për t'u bërë një komentim modest këtyre haditheve, është krijuar mundësia për të treguar se si gratë, në periudhën e injorancës/xhahilijetit shtypeshin, përçmoheshin, dhunoheshin, braktiseshin, iu mohohej liria dhe të drejtat e tyre, ndërsa Allahu i Lartësuar nëpërmjet Profetit te tij, u dha lavdi, nder dhe dinjitet.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Në këtë intervistë-rrëfim do të lexoni se si Kim Mehmeti, erdhi dhe u bë njeriu për të cilin lindi. Siç ai rrëfen pa asnjë klishe, i ati do kish dashur të ish bërë një hoxhë a një mjek. Pa prekur asnjë ndjeshmëri në projektimet e një ati ndaj të birit, Kim Mehmeti larg çdo parashikueshmërie dhe projektimi prindëror, u bë ai që lindi. Vetja e tij kishte ardhur e shënjuar si një zë i mendjes, duket se ai u bë ai zë. Kim Mehmeti është kordë e rëndësishme e zërit të brendshëm të "Shqipërive" tona, siç i quan ai.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 2800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Mirëse vini në epokën e post-truthit, koha kur arti i gënjeshtrës po e trondit nga themelet demokracinë. Votimi për Brexit - in; fitorja e Donald Trumpit; refuzimi i shkencës për ndryshimin klimatik; shpifjet për emigrantët — të gjitha këto kanë qenë të bazuara te fuqia për të evokuar ndjenja dhe jo fakte. Jetojmë në një epoke të re, ku teknologjitë klandestine shfrytezojnë të dhënat elektronike në shkallë globale dhe ne mediat sociale, manipulojnë, polarizojnë dhe i vendosin opinionet në pozicione lufte. Është ngjallur një klimë e re, ku besimi është tretur, teoritë e komplotit gëlojnë, autoriteti i medias është mpakur dhe emocionet kanë më shumë peshë sesa faktet.
Çmimi: 800 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania