titleToAlt
Sabri Godo i ka studiuar me kujdes kujtimet e patriotit Sali Butka, kujtimet e bashkëkohësve të tij, doku-mentat arkivale dhe i ka paraqitur ato në një formë tërheqëse letrare dhe me dashurinë e thellë të një qytetari që e ndjen për detyrë dhe e quan për nder t'ia bëjë të njohur gjithë popullit veprën e një patrioti të shquar. Jeta dhe veprimtaria e Sali Butkës gërshetohet me ngjarjet më të rëndësishme të lëvizjes sonë kombëtare e demokratike të cerekut të parë të shekullit të njëzetë. Ata që e njohën mirë e nga afër Sali Butkën, që e shikojnë veprimtarinë e tij nën prizmin e detyrave të lëvizjes sonë kombëtare gjatë pushtimit turk e në vitet 1912-1920, si edhe nën prizmin e detyrave të lëvizjes sonë demokratike në vitet 1920-1924, e vënë patriotin e shquar në radhën e atyre që shkrinë gjithë jetën për lirinë e pavarësinë e atdheut. Një kontribut të rëndësishëm në këtë drejtim jep edhe kjo vepër e Sabri Godos.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Sabri Godo e shkruan Skënderbeun e tij për ta bërë më të qartë atë që është paraqitur e mjegulluar; për ta kthyer për së mbari atë që, si e thotë vetë, është paraqitur së prapthi dhe për ta bërë të shumëkutimshme atë që është thjeshtuzuar kuptimisht. Ai hulumton të vërtëtën historike duke shfrytzuar dokumentet , aty ku dokumentet nuk mungojnë; duke përdorur fiksionin; aty ku dokumentet nuk janë lënë dhe duke e përdorur me dhunti të rrallë magjinë e fjalës- Si në rastin e parë ashtu dhe në rastin e dytë.
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania