titleToAlt
Të kesh sukses me paranë nuk ka të bëjë medoemos me atë çfarë di, por me mënyrën se si sillesh. Dhe sjellja është e vështirë të mësohet, edhe nga njerëzit vërtet të zgjuar. Paraja - investimi, financat personale dhe vendimet e biznesit -zakonisht mësohet si një fushë e bazuar në matematikë, ku të dhënat dhe formulat na tregojnë saktësisht se çfarë të bëjmë. Megjithatë, në jetën reale njerëzit nuk i marrin vendimet financiare në kompjuter.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Zemra është më shumë sesa një organ fizik. Zotëron një zgjuarsi që ia kalon asaj të mendjes. Në këto faqe, do të mesosh ta përdorësh mençurinë e zemrës për t'i shndërruar pikëpamjet e tua rreth parasë dhe suksesit, shendetit dhe lumturisë, marrëdhënieve dhe komunitetit. Një sërë ushtrimesh mendore dhe vëzhgimesh të udhëheqin të aktivizosh fuqitë e veçanta të zemrës sate si intuitën, qëllimin, mirënjohjen, faljen dhe mirësinë.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Doktoresha Marian Rojas Estape është e mendimit se lumturia qëndron në të jetuarit i ngulur fort e në mënyrë të shëndetshme në të tashmen, duke i kapërcyer plagët e së kaluarës dhe duke vështruar me shpresë drejt së ardhmes. Shumë nga çrregullimet që vuajmë e kanë burimin te paaftësia për të menaxhuar të tashmen tonë. Lumturia nuk qëndron tek ajo që na ndodh, por te mënyra se si e interpretojmë atë që na ndodh. Te libri "Si të arrish gjëra të mira" do të kuptosh rëndësinë që ka të mësuarit për të përqendruar vëmëndjen. Do të gjesh këshilla se si të luftosh frikërat, ankthet dhe si të kanalizosh emocionet negative që të bllokojnë fizikisht dhe mendërisht.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Inteligjenca emocionale" ka qenë një fenomen ndërkombetar duke u shitur në më shumë se pesë milionë kopje librash në mbarë botën, botuar në mbi 40 gjuhë përfshirë gjuhën shqipe. Tani, tek "Inteligjenca Sociale" Daniel Golemani eksploron një shkencë të re në zhvillim me implikime befasuese për botën tonë ndërpersonale. Ai shpjegon saktësinë befasuese të përshtypjeve të para, bazën e karizmës dhe fuqinë emocionale, kompleksitetin e tërheqjes seksuale dhe mënyrën se si t'i zbulojmë genjeshtrat. Ai gjithashtu përshkruan "anën e errët" të inteligjencës sociale, nga narcizmi te makiavelizmi dhe psikopatia.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Ky libër që përmban më shumë se 100 situata të përditshme, tregon se si të kuptoni sjelljen e fëmijës tuaj, të zbuloni se çfarë qëndron pas saj dhe të vini në jetë, me besim, zgjidhjet më të mira. Gjatë leximit do të me çastet kyçe, përmes të cilave kalon fëmija juaj nga mosha 2 deri në 7 vjeç, duke ju ndihmuar të përballoni disa nga shqetësimet kryesore, si: shpërthimet e zemëratës, rivaliteti mes vëllezërve e motrave, problemet e gjumit, siguria e nevojshme në internet dhe shumë të tjera.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Duke mbuluar periudhën e jashtëzakonshme të rritjes dhe të zhvillimit mendor të fëmijës nga lindja deri në moshën gjashtë vjeç, ky libër i sukseshëm Montesori që u drejtohet prindërve, përmban veprimtari praktike dhe përshkruan e këshillon për çdo fazë të zhvillimit të fëmijës.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
“Në garë me veten" vjen në formën e një udhërrëfyesi që mban plot mësime jete, të nxjerra nga një përvojë e gjatë dhe përballje sfiduese. Historitë nga jeta e Ermalit, do t'ju bëjnë të kuptoni se edhe personazhet publike ngrohen nga i njëjti diell dhe mbrohen prej të njëjtit shi. Plagët janë aty, por ka gjithnjë formula magjike për t'i shëruar ato. Bekimet më të mëdha do të vijnë prej fitoreve më të vështira. Të gjitha paragjykimet, barrierat që ju vendos shoqëria, mund të kapërcehen, duke i qëndruar besnik zërit të brendshëm dhe së vërtetës suaj personale. E vetmja gjë që ka kufi, është koha që na ofrohet në dispozicion si qënie njerëzore për të qëndruar në këtë planet. Nisur nga ky fakt i patjetërsueshëm, lipset që të shtypni gazin dhe t'i jepni vlerë çdo minute që jetoni.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Ky është libri më i shitur i cili do t'ju mësojë teknikën që ju duhet për të qenë më të efektshëm dhe m vetëmbështetës me femijët tuaj. I çmuar dhe lavdëruar nga prindërit e profesionistët anembanë botës, qasja realiste dhe e respektueshme e Adele Faber-it dhe Elaine Mazlish-it i bën marrëdheniet me fëmijët e të gjitha moshave më pak stresuese dhe më të kënaqshme. Këtu, këto ekspertë që kanë fituar çmime na japin mendimet dhe sugjerimet e tyre më të fundit, mbështetur në komente të marra gjatë viteve.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Nëpërmjet bisedave thellësisht personale, Oprah Winfrey dhe Dr. Bruce Perry eksplorojnë se si ajo çka na ka ndodhur në fëmijerinë e hershme ndikon në formimin tonë si njerëz. Ata na sfidojnë të ndryshojmë llojin e pyetjeve nga "Çfarë nuk shkon me ty?" ose "Pse po sillesh në këtë mënyrë?" në "Çfarë të ka ndodhur?" Shumë prej nesh kanë përjetuar fatkeqësi që kanë pasur një ndikim afatgjatë në shëndetin tonë fizik dhe emocional. Ajo çka na ka ndodhur në fëmijëri është një parashikues i fuqishëm i rreziqeve për probleme shëndetësore në të ardhmen dhe ofron njohuri shkencore mbi modelet e sjelljes, që shumë njerëz kanë vështirësi t'i kuptojnë.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Një këndvështrim i ri i konceptit të shumëperdorur dhe shpesh të keqkuptuar të karmës, i cili na drejton në rrugën e duhur për të gjetur lumturinë dhe ekuilibrin. Çfarë është karma? Shumë njerëz e perceptojnë ate si një peshore për të mirën dhe të" keqen, për virtytin dhe mëkatet. Mekanizmi që përcakton se nuk mund t'u shmangemi pasojave të veprimeve tona. Në të vërtetë, karma nuk ka të bëjë aspak me shpërblimin dhe ndëshkimin. Karma do të thotë thjesht dhe vetëm veprim: veprimi yt, përgjegjÇsia jote. Ajo nuk është një sistem i jashtëm i "krim dhe ndëshkim", por një cikël i brendshëm, i gjeneruar nga vetë ju. Akumulimi i karmës përcaktohet vetëm nga qëllimet tuaja dhe nga mënyra se si reagoni ndaj asaj që ndodh rrotull jush.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
J. Krishnamurti u dha mësim të rinjve në mbarë botën dhe themeloi shkolla në Kaliforni, Angli dhe Indi. Ai ka thënë: "Kur njeriu është i ri, ai duhet të jetë revolucionar, jo thjesht në revoltë... dhe të jesh revolucionar psikologjikisht do të thotë të mos pranosh asnjë lloj modeli.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
"Mindsight"-i është një lloj vëmendjeje e përqendruar që na lejon t'i shohim mekanizmat e brendshëm të mendjes sonë. Na ndihmon të jemi të vetëdijshëm për proçeset tona të të menduarit pa u pushtuar prej tyre, na lejon ta shkëputim autopilotin e sjelljeve dhe përgjigjeve tona të rrënjosura thellë dhe na çliron nga kurthet emocionale reaguese pas të cilave të gjithë priremi të kapemi. Na lejon t'i "emërtojmë dhe zbutim" emocionet që përjetojmë, në vend që të gllabërohemi prej tyre.
Çmimi: 1550 Lekë
titleToAlt
Mjetet që ndaj në këtë libër mësohen kryesisht, në terapi, por nuk janë aftësi terapeutike - ato janë aftë si jetësore. Mjete që mund të ndihmojnë secilin prej nesh që të lundrojë nëpër kohë të vë shtira dhe të lulëzojë. Kur ne kuptojmë, sadopak, se si punon mendja jonë dhe kemi disa shenja udhëzuese se si të përballemi me emocionet tona në një mënyrë të shëndetshme, ne nuk ndërtojmë vetëm aftësi ripërtëritëse, por mund të përparojmë dhe të rritemi.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Autori që ka ndihmuar miliona njerëz të transformojnë jetën e tyre përmes librave inspirues! Një nga shkrimtarët më ndikues në botë ndan me lexuesit një nga sekretet më të mëdha për suksesin financiar dhe personal...në vazhdimin e veprës Tregtari më i madh në botë I & II bestselleri i magjishëm i Og Mandinos SEKRETI MË I MADH NË BOTË.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
A ju ka ndodhur ndonjëherë që të perfundoni në një grindje për shkak se ju kanë keqkuptuar? Ju ka ndodhur që të mbeteni si i shastisur prej paaftësisë së plotë të një kolegu për ta kuptuar qëllimin tuaj? Apo thjesht ju ka ardhur në majë të hundës, sepse nuk ju dëgjon njeri? Nuk jeni i vetmi. Pas një takimi katastrofik me një sipërmarrës të suksesshëm, i cili ishte i bindur se ishte "rrethuar nga idiotë", eksperti i komunikimit, Thomas Erikson, iu përkushtua punës për të kuptuar se si funksionojnë njerëzit dhe arsyen se pse shpesh ne e kemi tepër të vështirë që të krijojmë lidhje me të tjerët.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
"Të ndjekësh pasionin tënd", është një këshillë e keqe për karrierën tuaj. Zbuloni se çfarë nevojitet të bëni në vend të kësaj këshille... Në librin Aq i/e mire sa s'të shpërfillin dot, Cal Newport rreket ta zbulojë pikërisht realitetin në lidhje me arsyet përse njerëzit e bejnë me ëndje punën e tyre. Duke kaluar një kohë të caktuar me fermerët e bujqësisë organike, me investuesit largpamës, me skenaristë të ndryshëm, programues freelance dhe plot të tjerë që pohojnë haptas se e bejnë me kenaqësi të veçante punën e tyre, Newport ka arritur ta zhbëjë bindjen jetëgjatë që mbështet idenë se "të ndjekësh pasionin tënd" është çelësi për t'u ndier të kënaqur. Duke u mbështetur në këta shembuj nga jeta e vërtetë dhe nga shkenca e fjalës së fundit, ai ka shtjelluar strategjitë alternative që janë shumë më të frytshme në zhvillimin e një karriere të suksesshme.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Te "çmenduria e turmave", Douglas Murray investigon çrregullimin e kulturës "woke" dhe ngritjen e politikave të identitetit. Me një prozë të gjallë dhe brisk të mprehtë ai ekzaminon çështjet me kontroversiale të kohës: seksualizmin, gjininë, teknologjinë dhe racën, me interlude në bazat e "wokeness" marksistë, ndikimin e teknologjisë dhe si duhet të mesojmë të jemi të aftë për të falur në kulturën gjithnjë në rritje online. Një nga shkrimtarët e pakët që guxon t'u kundërvihet pikëpamjeve mbizotëruese dhe të vërë në dyshim ndryshimet dramatike të shoqerisë sonë duke filluar nga ripërcaktimi i gjinisë së fëmijevë e deri te ndikimi i të drejtave transgjinore te gratë libri penetrues i argumentuar me mjeshtëri i Murray-it, i botuar tani me një pasthënie të re,çan një shteg normaliteti përmes mjegullës së situatës së veshtirë moderne.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
MË SHUMË SE 6 MILIONË LEXUES ANEMBANË BOTËS e kanë përmirësuar jetën falë librit Magjia e mendimeve të mëdha. Mësimet e Dr. David J, Schwartz, i cili konsiderohet prej kohësh si një nga ekspertët më të mëdhenj në fushën e motivimit, do të të ndihmojnë të punosh më mirë, të menaxhosh më mirë, të fitosh më shumë dhe çfarë është më e rëndësishmja të jetosh më mirë, të gjesh lumturi më të madhe dhe paqe mendore. Magjia e mendimeve të mëdha përmban sekretin si të nxjerrësh më shumë dobi nga puna, martesa, jeta famiijare dhe komuniteti ku jeton. Nuk ka nevojë të jesh intelektual apo të kesh ndonjë talent të lindur që të arrish sukses e kënaqësi te madhe por ke nevojë të mësosh e të kuptosh ato zakone të menduari dhe të vepruari që të duhen për t'i arritur. Fillo që tani të zbulosh se ç'mrekulli mund të bëjë per ty mënyra e të menduarit.
Çmimi: 1190 Lekë
titleToAlt
Me kontribute të veçanta nga bashkëshorti i saj Napoleon Hill - Autor i "Mendo dhe bëhu i pasur", "Si të shisni rrugën tuaj në jetë" dhe "Ligji i Suksesit" etj. "Si të tërheqësh meshkujt dhe paratë", është një përmbledhje e një manuali romantik, vetëndihmues në fushën seksuale, për grate e martuara që dëshirojnë të mbajnë të ndezur flakën e romancës si dhe për ato që shpresojnë të martohen. Aty përfshihen studime të hollësishme të rasteve që tregojnë se si ndonjëherë gjërat mund të shkojnë edhe keq në një marrëdhënie dhe cilat janë mënyrat dhe mjetet për t'i korrigjuar ato përpara se boja të thahet në letrat e divorcit. Roza Li ishte përpara kohës si në këndvështrimin e saj, ashtu edhe në këshillimin e atyre që kërkonin njohuri mbi martesën.
Çmimi: 1290 Lekë
titleToAlt
Mrekullia e dinamikës së mendjes A e di se e pavetëdijshmja jote ka fuqi mbi sëmundjen, veshtirësitë e jetës, problemet familjare, dështimet në karrierë dhe në jetë, e mbi çdo frikë dhe pengesë që ti has? A e di qe sekreti i zgjidhjes së çdo problemi nuk është larg teje, por banon në të pavetëdijshmen tënde? Madje problemet burojnënga mendja jote, kur ti nis e beson te frika dhe mbart emocione negative, dhe është pikërisht e pavetëdijshmja jote vendi ku duhet të ushqesh pozitivitet, e nga ku buron shërimi, paqja, harmonia dhe suksesi. Nga aty buron fuqia me të cilen ti mund të arrish një jetë triumfuese.
Çmimi: 1090 Lekë
titleToAlt
Zemra e meditlmit është një libër i jashtëzakonshëm në të cilin Shenjtëria e Tij, Dalai Lama, na jep detaje të hollësishme rreth meditimit. Ky libër u mundëson lexuesve një pamje bindëse për mënyrën se si mund ta vënë veten në një gjendje të thellë që shkon përtej shtresave kufizuese të mendimeve të tepërta dhe se si të lëshohen në thelbin e zhveshur të mendjes më të thellë. Qëllimi është të shfrytezohet hapësira ndërmjet mendimeve për të përjetuar një nivel më të thellë të ndërgjegjësimit themelor dhe për ta nxjerrëate në plan të parë, duke kuptuar kështu sfondin e të gjitha përvojave të ndërgjegjshme. Ky libër është tepër i pasur dhe pasqyron thellësinë e kulturës medituese dhe reflektuese, të mbushur plot me mirësi dhe prakticitet. Ai është një shembull ndriçues i asaj se si ky qytetërim i madh tibetian qe ka pasur një ndikim kaq të jashtëzakonshëm në pjesën më të madhe të Azisë, ende vazhdon të jetë dobiprurës për botën.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Ky ditar është një perlë. Besoj se asnjëherë më parë nuk është shkruar diçka e tillë, një gjë që të lejon të depërtosh kaq qartësisht në atë që ndodh gjatë viteve të pubertetit në shpirtin e një vajze që i përket klasës sonë shoqërore dhe sferës sonë kulturore.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Një eksplorim i thellë i origjinës dhe historisë së Budizmit Zen, nga studiuesi pioner, Alan Watts. Me një kombinim të rrallë të origjinalitetit dhe kthjelltësisë, Watts zbulon parimet kyçe të praktikës Zen dhe si mund të revolucionarizojë jetën tonë të përditshme.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
A jeni ndier ndonjëherë sikur nuk dini më ç'të bëni? Keni kaluar orë të tëra duke sajuar një lojë të ngatërruar për fëmijët - dhe në fund jeni gjendur duke luajtur vetëm? Keni hequr dorë fare dhe u jeni dorëzuar ekraneve?
Çmimi: 1500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania