Buy this product
2000 Lekë

Jeta dhe fati ( Published by: Ombra GVG in 2019 )

Translator:  Agim Doksani

Romani “Jeta dhe fati” është libri më i rëndësishëm i Vasily Grossman-it. Është shkruar në vitin 1960, por botimi dhe qarkullimi i tij u ndaluan nga organet e KGB-së. U botua për herë të parë në Zvicër në vitin 1980, ndërsa në Rusi u botua në vitin 1988. Subjekti i romanit është bazuar në dramën stalingradese. Përmes përgjithësimeve të goditura dhe trajtimit të problemeve universal, Grossman ka arritur të na përcjellë me realizëm një portret të saktë të senies njerëzore. Ai ka mundur të na shpalosë të plotë tragjedinë historike të popullit rus, që mundi të siguronte fitoren mbi armikun e egër e të fuqishëm, edhe pse së brendshmi sfilitej e dhunohej prej regjimit totalitar, fals e antinjerëzor.

Price: 2000 Lekë
Buy this product
2000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2019)
  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 06 247 5
  • Format: Hardcover
  • Page nr.: 904
  • Book dimensions: 160 x 235 x 75 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania