Buy this product
900 Lekë

Islami religjion agresiv ( Published by: in 2017 )


“ISLAMI, një religjion agresiv (?!)” është një libër studimor mjaft interesant, që vjen për lexuesin shqipitar nga studiuesi afetar Ibrahim Kelmendi. Ky duhet të jetë edhe studimi i parë në gjuhë shqipe, që shqyrton fenë islame (në shqip: islam -nënshtrim/skllavëri) si religjion dhe si dogmë, nga këndvështrimi islam dhe iluminist, duke i ballafaquar mes tyre. Kjo vepër polemizuese ofron informacion burimor islamik për Biografinë e "profetit" Muhamed (570 - 632?), si njeri "i rëndomtë", i cili më 1 shkurt ose 27 shtator 610 duhet të ketë ëndërruar në shpellën e Maht Hira (biizë Mekës), se i ka folur engjëlli Xhibril, i cili ia paskësh komunikuar gradimin "profet" nga ana e Allahut dhe ai ëndërrim, të ciht as vet Muhamedi nuk i ka besuar, tashmë besohet nga rreth një miliardë muhamedanë... Ky studim ofron, gjithashtu, informacion burimor (islamik dhe studimor) për Muhamedin si misionar (610-621), por edhe si komandant e udhëheqës i zoti, poligamist, pedofil, nekrofil, dhunues seksual, vrasës (622-632), etj. Libri përmban edhe shqyrtimin e kanunit zakonor beduin, i quajtur Kuran (shqip: recital), duke nxjerrë përfundime se është "vepër" tejet primitive, me kundërthënie, pasaktësi historike, broçkulla naive për krijimin e Gjithësisë, të "njeriut të parë" (Adamit), të "tokës së sheshtë", me përcaktime amorale, diskriminuese, pedofile, shoviniste, agresive, i sajuar nga Muhamedi dhe bashkëveprimtarët e tij dhe jo nga personazhi muhamedan, i quajtur Allah. Në këtë studim nuk ka hamendësime, por fakte dhe të dhëna burimore. Me shqetësim ekstra shtjellohet edhe rreziku i tanishëm nga agresiviteti i myslimanëve shqipfolës fundamentalistë dhe domosdoshmërinë për mbrojtje edhe të islamit paqësor tradicional nga agresiviteti i tyre, meqë si të tillë, ata janë rrezik potencial edhe për sulme terroriste...

Price: 900 Lekë
Buy this product
900 Lekë

Product Details

  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9951-655-44-6
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 466
  • Book dimensions: 141 x 204 x 22 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania