Faqja e autorit

Ilir Yzeiri


Gazetar dhe studiues i letërsisë, Ilir Yzeiri, është Prof. i Asociuar në Universitetin "A. Xhuvani" të Elbasanit, Examiner në Institut Baccalauréat of Washington DC, kryeredaktor i Le Monde diplomatique (botimi shqip) dhe drejtor i Qendrës së Studimeve "Shqipëria Europiane".
Eshtë autor i shumë studimeve botuar brenda dhe jashtë vendit si dhe i monografive Poetika - nga Aristoteli te Natali Sarrot (Tiranë 2000), Figuracioni në poezinë e viteve '60 -

Kadare, Agolli, Arapi (Tiranë 2011), Semiopragmatika e realizmit socialist (1944-1949 (Tiranë, 2013), Erosi dhe Thanatosi në mjerim - vështrim semiologjik mbi romanin

"Lumi i Vdekur" (Tiranë 2020). Ky është libri i tij i pestë dhe i dyti i serisë së studimeve mbi realizmin socialist shqiptar, pas ‘Semiopragmatika e realizmit socialist shqiptar (1945-1949)’.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania