Buy this product
1500 Lekë

Historia e Polonisë ( Published by: Dituria in 2014 )

Author:  Jerzy Lukowski,
Translator:  Erblina Kërçishta

Kjo është një histori koncize e Polonisë. Studiuesit e dinë sa shumë detaje janë lënë mënjanë, por lexuesi duhet ta kuptojë se nuk mund të jepet gjithçka në një përmbledhje. Edhe ky botim i Cambridge University Press nuk bën përjashtim. Një libër i shkruar nga dy autorë, njëri specialist i shek. XVIII, tjetri më shumë i familjarizuar me shek. XIX. Polonia ka qenë kryesisht rajon kufitar, me popuj dhe kultura që kanë ekzistuar gati-gati në paqe. Aty nga fundi i Mesjetës e në vazhdim, elitat e saj zhvilluan një kulturë politike mjaft konsensuale, pa të cilën shteti polak ndoshta do të ishte copëtuar. Këto divergjenca dhe mekanizmat e konsensusit, e çuan shtetin polak në prag të shpërbërjes gjatë shek. XVII, dhe në retrospektivë, mund të kuptojmë se kanë kontribuar shumë për shkatërrimin e tij në fund të shek. XVIII.

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2014)
  • Published in: 2014
  • ISBN-13: 978-9928-103-83-3
  • Page nr.: 374
  • Book dimensions: 141 x 210 x 22 mm

More About the Author

Jerzy Lukowski, -

All rights reserved. © 2015 Library Albania