Buy this product
900 Lekë

Hëna e Shqipërisë ( Published by: in 2014 )

Author:  Ben Blushi

Çfarë vendi do të jetë Shqipëria në njëqind vitet e ardhshme? Si do të jenë njerëzit e saj? Sa shumë, ose sa pak do të jenë ata? Çfarë drejtimi do t'i japim ne shoqërisë, ekonomisë, partive dhe shkollave në vitet e ardhshme? Do jemi më të ditur, apo më të paditur? Sa ndikim do kenë tendencat evropiane në të ardhmen e vendit? Do jemi të bashkuar me Evropën? Po me Kosovën? Nëse po, kur dhe nëpër çfarë procesi do të kalojmë? Si do të jetë gjuha jonë? A do flasim të gjithë shqip? A do e lexojme dot letërsinë që është shkruar në shekujt e kaluar? Sa do të jetë popullsia e Shqipërisë dhe ku do të jetë e përqendruar ajo? Si do jenë qytetet tona? Ku do jetojnë më shumë njerëz: në qytet, apo në fshat? A do kryqëzohet raca jonë? A do ketë shqiptarë të zinj? Po shqiptarë të verdhë? Kujt profeti do t'i binden ata?

Price: 900 Lekë
Buy this product
900 Lekë

Product Details

  • Published in: 2014
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-4181-6-6
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 141
  • Book dimensions: 136 x 206 x 14 mm

More About the Author

Ben Blushi -

Ben Blushi (lindur më 1 janar 1969 në Tiranë) është politikan, gazetar dhe shkrimtar shqiptar. Ai është deputet i pavarur në Kuvendin e Shqipërisë. Edukimi Universiteti i Tiranës, Fakulteti Filologjik, Dega Gjuhë-Letërsi. Ka punuar gazetar në "Koha Jonë", Deutsche Welle Indipendent dhe Fondacioni ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania